PAARD: SING IT BACK

Ein-de-lijk!
Het kan het weer, we zijn weer open!

Het afgelopen anderhalf jaar was een periode met ups en downs, openen en weer dichtgaan, eentje van grote onzekerheden voor iedereen. Een periode nieuwe dingen proberen, PAARD TV, toch doorgaan met alleen een stream of met 30 man op een stoel in zaal.

Anderhalf jaar samen vanuit huis en vanuit de zaal; de schouders eronder. We hebben veel geleerd en veel geprobeerd, maar niets haalt het bij die volle zaal, waar je samen die bijzondere momenten creëert en beleeft.

We hebben het zo gemist, om samen met jullie, de rest van Den Haag, te genieten van volle concertzalen en dansvloeren. We kunnen het wel van de daken schreeuwen!  En dat doen we gewoon ook.

Met de campagne PAARD: Sing It Back sluiten we deze gekke periode af en openen we de poorten: let the roaring 20’s begin! Kom bij ons genieten van muziek, dansen in de club of luisteren naar een boeiende spreker. Sing it back, bring it back! Voor deze campagne hebben we 12 posters laten ontwerpen met bekende songteksten waarvan we zeker weten dat iedereen er wel een paar kent. Zing jij ze allemaal mee?

Klik hier voor het het volledige programma van de komende maanden! Wil je de postercampagne aan de muur hebben hangen? De twaalf posters bestellen kan hier.

Moloko – Sing It Back

‘Sing It Back’, een van de meest iconische funk/disco songs van de nineties. De zachte vocalen van zangeres Róisín Murphy over de eenvoudige beat maakt de song mysterieus en uitermate dansbaar. Hoe graag willen wij ook niet weer op de dansvloer staan, meeblèren met de DJ en de tijden van jaren geleden herbeleven. Moloko leek een profetisch refrein te hebben geschreven, de wens van het gehele uitgaanspubliek wordt hiermee uitgesproken; zing mee en kom terug.

Fan van Moloko? Dan kan je muziek van Ane Brun je waarschijnlijk ook bekoren. Zij staat op 3 november in PAARD!

 

Goldband – De Langste Nacht

Na een dag waar geen einde aan lijkt te komen, volgt altijd weer een nacht zonder einde. Een nacht met vrienden, waar drank rijkelijk vloeit en waar alle zwaarte van het dagelijkse bestaan verder weg lijkt dan ooit te voren. Goldband zingt over de langste nacht van hun leven, toen de regels even opzij werden gezet en niemand uit dat moment kwam. Goldband is met hun boyband ‘Nieuwe Stijl’ bezig het beste Haagse exportproduct sinds hopjes te worden.

Goldband staat in PAARD op 24 december 2021. Helaas is die show al uitverkocht!

George Michael – Outside

George Michael is een van die zeldzame artiesten die zowel solo als in gezelschap van uitzonderlijke klasse is gebleken. Een icoon dat met ‘Outside’ opriep om naar buiten te treden met je seksualiteit. Laat jezelf zien, je mag er zijn. Het maakt niet uit wie je bent, als je jezelf maar bent. We zijn op ons best als we verenigd zijn. George Michael was een van de weinigen die een dergelijke boodschap kon verkopen in een discojasje en met een übergeile videoclip.

Jett Rebel, bij ons in de Grote Zaal op 20 februari 2022, is ook iemand die niet schuwt voor opwindende videoclips.

The Ramones – Blitzkrieg Bop

De langharige New Yorkse punkers van The Ramones zijn onlosmakelijk verbonden met hun yell “Hey Ho, Let’s Go!” Vernoemd naar een alias van Paul McCartney stonden Johnny, Joey, Deedee en Tommy bekend om hun snelle, bondige songs waarin zonder te veel poespas zo hard mogelijk gaan. En dat lijkt nou net de boodschap van ‘Blitzkrieg Bop’ te zijn; met z’n allen hard gaan zonder rem, alles mag kapot. Hey ho, let’s go!

The Ramones spelen al een tijd niet meer, maar Queen’s Pleasure en Stake zijn harde rammelbands die de komende tijd bij ons te zien zijn!

Metallica – Nothing Else Matters

De grootste metalband ter wereld bracht in 1991 diens meest iconische album uit. Metallica, in de volksmond The Black Album genoemd, was toegankelijk voor de huis, tuin en keuken muziekliefhebber en scheurde nog genoeg om de trashmetalfans van het eerste uur te kunnen bekoren. Misschien we de grootste hit van de langspeler was de ballad ‘Nothing Else Matters’ en dat is ook wel begrijpelijk. Melodisch, bombastisch en met een boodschap. Want het doet er allemaal ook niet toe wat anderen vinden, doe wat je zelf wil.

Zin in een potje headbangen? Therapy? en Last Train liggen in het straatje van Metallica.

Elton John – I’m Still Standing

Soms zit alles tegen: lijkt alles wat je doet te mislukken, is hulp ver te zoeken en heb je het gevoel er helemaal alleen voor te staan. Het belangrijkste op zo’n moment is dat je blijft strijden. Elton John kwam terug na een periode vol drugs en persoonlijke struggles maar liet met ‘I’m Still Standing’ weten dat hij nog altijd relevant was. Niks krijgt Elton John klein. Zo zou het altijd moeten zijn, recht je rug en ga door.

Elton hebben wij niet staan, maar wel Thijs Boontjes. De Nederlandse Elton John nietwaar?

Avicii - Wake Me Up

Avicii behoort zonder enige twijfel tot de meest invloedrijke muzikanten van de afgelopen eeuw. De veel te jong gestorven Zweed scoorde edm-hit na edm-hit en alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Zo ook ‘Wake Me Up’, het nummer waarop Aloe Blacc zingt over het kunnen dromen en dat het niet erg is dat het leven aan je voorbij gaat, ga liever op in het moment. Sluit je ogen en word wakker als het allemaal voorbij is.

Elk weekend houden we bij PAARD verschillende clubnachten waar Avicii terug te horen is, maar heb je wel eens de Broken Brass versie van deze hit gehoord?

LL Cool J – Mama Said Knock You Out

In een tijd dat gangstarap groter dan ooit is, ben je als poprap-artiest veel minder geloofwaardig. De softere muziek van LL Cool J was in een muzieklandschap gedomineerd door acts als N.W.A. het mikpunt geworden van hoon en de rapper leek niet meer serieus te worden genomen. Met de iconische woorden “Don’t call it a comeback, I’ve been here for years.” Kondigde de artiest zijn terugkeer aan. Niks terug van weggeweest, we waren altijd al! Dat klinkt bekend.

Ee andere hiphop-legende staat bij ons in de Grote Zaal op 13 november: Grandmaster Flash

Oasis – Don’t Look Back In Anger

In plaats van wrokkig terugkijken is het beste wat je kunt doen het vizier open houden en de toekomst te gemoed zien. De broertjes van Oasis lijken door hun eeuwige vete hun eigen les niet te leren, maar schreven wel een van de meest iconische britpop-anthems van de jaren negentig. Wij nemen hun les wel voor waarheid aan, laten het verleden achter ons, rechten de rug en richten ons op de toekomst die prachtig zal zijn.

Zing je graag mee met Oasis? Dan ga je The Vices ook tof vinden!

David Bowie - Let's Dance

Dansen tot je erbij neervalt onder het licht van de maan. David Bowie schreef er een van zijn grootste hits over samen met Chic-gitarist Nile Rodgers. Uren op de dansvloer tot het ochtendgloren, wat hebben we dat gemist. Tegelijkertijd zijn de rode schoenen waarover wordt gezongen een symbool voor het kapitalisme dat de wereld kapot maakt door te streven naar steeds meer consumentengedrag. Veel te zware onderwerpen eigenlijk. Laten wij gewoon dansen tot het einde van de nacht en langer.

Dansen tot de zon opkomt? Hopelijk kan dat binnenkort weer. Check onze agenda!

Klik hier voor het het volledige PAARD programma. Deze posters aan de muur thuis? Bestel ze hier.