GOLDBAND

woensdag 16 maart 2022 2022

>> LET OP >> Dit event is MET de 1G-regelgeving. Plan een afspraak voor een test via deze link! Ook als je gevaccineerd of net genezen bent, dien je een test te doen! 

Goldband doet nog een extra optreden en sluit de ‘Betaalbare Romantiek Tour’ op legendarische wijze af in hun eigen stad! Binnen een recordtijd – van maar liefst 69 uur, 50 minuten en 25 seconden – werd de oktobershow van de Haagse stukadoors uitverkocht. Gaan ze dit wederom verbreken? Wees erbij op 16 Maart 2022!

In 2019 kwamen deze zingende stukadoors uit het niets de Nederlandse muziekindustrie binnenstormen met hun debuut EP en veelbesproken optredens op Wildeburg en Lowlands. En veroverde Goldband al gauw de harten van vele Nederlandse en Belgische fans met hun onmiskenbare elektronische pop sound en roemruchte live reputatie. Na het uitbrengen van een tweede EP en meerdere nummers is hier nu eindelijk het officiële debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’. Met onder andere de singles ‘De Wereld’, ‘De Langste Nacht’ en ‘Noodgeval’. Dit is er eentje die je niet kan (en mag) missen.

archief
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Betaalbare Romantiek is een genre-overstijgende plaat die je meeneemt van rave naar romantiek en weer terug. In 14 nummers borduurt Goldband voort op hun bekende elektronische pop sound met alom vertegenwoordigde onderwerpen als het nachtleven en de liefde. Tegelijkertijd schuwt de Haags band de grotere vragen van het leven niet, en verkent het thema’s als de dood, ouderschap, depressie en de huidige staat van de wereld. Op geheel eigenzinnige en relativerende wijze.

Als een van de weinige acts die wisten door te breken ondanks de pandemie, heeft Goldband meer optredens moeten annuleren en verplaatsen dan kunnen spelen. In de tussentijd heeft de band veel nieuwe muziek uitgebracht en waren ze het afgelopen jaar volop aanwezig op zowel radio als TV (o.a. QMusic, 3FM, Radio 2, Jinek, Serious Request).

In het najaar van 2021 speelt Goldband dan eindelijk hun eerste echte clubtour. De Haagse pop sensatie met een ijzersterke live reputatie wordt sinds hun punt van doorbreken geteisterd door de Corona-maatregelen. En heeft hierdoor inmiddels meer shows moeten annuleren dan dat ze hebben kunnen spelen. Desondanks hebben deze zingende stukadoors flink doorgewerkt wat heeft geresulteerd in het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’; een genre-overstijgende plaat die je meeneemt van rave tot romantiek en weer terug.

“ “Onze muziek is een mix van Prince en André Rieu.” “

Goldband