Veelgestelde

Vragen

Klik hieronder op je vraag om het antwoord te lezen:

 • Informatie over een livestream

  PAARD biedt een combinatie van gratis en betaalde livestreams. Hieronder vind je hoe je tickets koopt en hoe je de livestream aanzet.

  Aanmelden voor of meekijken met een gratis livestream
  Rechts in het event op de PAARDsite kun je je aanmelden voor de livestream. Een paar uur voor het event start ontvang je een reminder. Ook plaatsen we de link op de website. Om de livestream te starten hoef je dus alleen deze link aan te klikken.

  Livestream tickets kopen
  Tickets voor de Livestream zijn te koop via de ticketbutton in het event op de PAARDsite. Nadat je een ticket hebt gekozen, ontvang je een 4-cijferige code op je telefoon. We raden aan om een eventuele adblocker uit te zetten en cookies te accepteren zodat je de schermen zonder problemen kan doorlopen.

  Om de livestream te starten moet je inloggen op www.guts.events met behulp van je telefoonnummer. (Let op, je krijgt een verificatiecode op je telefoon dus zorg dat die bij de hand is). Kies het livestream concert door er op te klikken. In het groene vlak klik je op ‘Bekijk stream’. Dit kan vanaf een kwartier voor de start van het concert.
  – Let op: je kunt maar op 1 apparaat tegelijk ingelogd zijn. Als je op een ander apparaat inlogt wordt je automatisch uitgelogd op eerdere apparaten
  – Kom je er niet uit dan kun je voor en tijdens de livestream contact opnemen met Guts.

  Casten
  Je kunt via je telefoon/computer/tablet je ticket openen door in te loggen. Wil je de livestream op je TV bekijken dan kan je het concert casten. Hoe dit werkt verschilt per apparaat en dit dien je zelf te doen.  Hierbij een paar tips:

  • Android: Casten van het scherm van je Android apparaat kan makkelijk met de Google Home-app en Chromecast (Klik hier voor meer informatie)
  • IOS: Airplay van het scherm van je iOS apparaat kan makkelijk met Apple TV of met een AirPlay compatibel smart-TV (Klik hier voor meer informatie)
  • Of sluit je laptop aan de op televisie via een kabel, en zet de livestream schermvullend.

  Chrome casten
  Je kunt je Chrome browser makkelijk casten. Ga naar het menu in je Chrome Browser, dit doe je door op de 3 puntjes rechtsboven in je browser te klikken. (Soms is dit een ander teken, bijvoorbeeld als je een update kunt doen).
  Kies dan voor ‘Casten’:
  mceclip1.png

  Geluid bij een livestream
  Het kan zijn dat de livestream gemute is. Dit betekent dat het geluid is uitgeschakeld. Je kunt je geluid weer aanzetten door op de livestream video te tikken (mobiel/tablet) of te klikken (computer) en daarna op het mute-teken te klikken:
  mceclip0.png
  Verbinding
  Als de livestream happert kan het zijn dat deze niet voortkomen uit een slechte internet verbinding maar dat het ligt aan de verbinding tussen de verschillende apparaten die worden gebruikt.
  Als je in de gelegenheid bent, adviseren wij een laptop/computer te gebruiken voor de stream en indien gewenst deze via een HDMI kabel te verbinden met de TV.

  Resolutie
  Het kan helpen om de resolutie lager te zetten. Rechtsonder in de stream zie je een tandwieltje staan. Klik hierop om de resolutie aan te passen.
  Het kan zijn dat de organisatie het aanpassen van de resolutie heeft uitgezet. Dan zie je geen tandwieltje.

  mceclip0.png

   

   

 • Hoe werkt de 18+ alcoholwetgeving?

  18+ alcoholwetgeving
  In verband met de Drank- en Horecawet mag PAARD geen alcohol aan je verkopen als je nog geen 18 jaar bent. Je mag het tevens ook niet bij je hebben. Lees hier meer over de wet.

  Wij hanteren de volgende regels bij alcohol risico programma:
  -Om aan de bar alcohol te mogen bestellen worden polsbandjes gebruikt: zonder bandje geen alcohol. Bij de entree wordt van iedereen het legitimatiebewijs gecontroleerd om te bepalen of je wel of geen bandje krijgt.
  -Hebben wij twijfel over jouw leeftijd en jij geen legitimatiebewijs bij je: Geen bandje.
  -Ook als je eenmaal binnen bent kan in geval van twijfel om je legitimatiebewijs gevraagd worden.
  -Er wordt alléén alcohol geschonken aan de foyerbar, de bar in de zaal is alcoholvrij.

  Bij het afwijken van deze regels moet je rekening houden met het volgende:
  -Bij geconstateerd misbruik van legitimatie wordt je de toegang tot PAARD ontzegt. Het legitimatiebewijs wordt ingenomen en kan alleen door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.
  -Bij geconstateerd onterecht gebruik van een polsbandje (bijvoorbeeld een gevonden bandje omdoen) volgt directe uitzetting.
  -Bij geconstateerd doorgeven van een bandje aan een minderjarige volgt voor beiden directe uitzetting: voor de minderjarige die het bandje aannam én voor degene die het bandje afgaf.
  -Bij geconstateerd doorgeven van alcoholische drank aan een minderjarige volgt voor bieden direct uitzetting: voor de minderjarige die het drankje aanneemt én voor degene die het drankje overgaf.
  -Bij uitzetting of toegangsweigering om bovengenoemde of hieraan gerelateerde redenen wordt geen entreegeld teruggegeven.

  Bovengenoemde maatregelen klinken streng en dat zijn ze helaas ook. De landelijke wetgeving is onverbiddelijk en wij als PAARD moeten ons daaraan houden.

 • Kan mijn ticket gescand worden vanaf mijn smartphone?

  Je e-ticket wordt op de avond zelf door onze medewerkers bij de entree gescand. Dit kan vanaf je smartphone worden gescand of vanaf een uitgeprint e-ticket.

 • Waar kan ik mijn spullen laten bij een bezoek aan PAARD?

  Binnen PAARD en het Paardcafé kan je gebruik maken van de bewaakte garderobe en/of een beperkt aantal garderobekluisjes. Hiervoor geldt een prijs van 1 euro per item of per kluisje.

  Bij gebruik van de garderobe zijn de voorwaarden van toepassing zoals gesteld in Artikel 9 van de Algemene Bezoekersvoorwaarden.

 • Fotograferen of flyeren in PAARD. Mag dat?

  Het is niet toegestaan om met professionele opnameapparatuur in PAARD te fotograferen, video- en/of geluidsopnames* te maken zonder toestemming vooraf van de zaal en/of artiest. Onder professionele apparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera’s. Bij het maken van beeldmateriaal is de maker verantwoordelijk voor naleving van de AVG-regelgeving. Hierin zijn restricties benoemd over het identificeerbaar in beeld brengen van personen en het openbaar maken van deze materialen. Lees hier meer.

  Wil je graag met een professionele camera komen fotograferen voor een website of ander medium? Mail dan naar [email protected]

  We vinden het niet prettig als je zonder contact op te nemen posters ophangt of flyers neerlegt/uitdeelt in PAARD. Deze worden dan ook gelijk verwijderd en eventuele schoonmaakkosten kunnen worden verhaald. Wil je graag flyeren of een poster ophangen in PAARD? Stuur hiervoor dan een mail naar [email protected]

   

 • Voorverkoopadressen

  Avondkassa
  De avondkassa is geopend tijdens concerten of evenementen. Tijdens gratis programma’s is de avondkassa gesloten. Klik hier voor het programma. Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot kaarten kun je mailen naar [email protected]

  Overige voorverkoopadressen
  – KingKool hostel (Prinsegracht 51, Den Haag)
  Openingstijden: elke dag van 08:00 tot 22:00 uur
  -VVV Uitburo (Spui 68, Den Haag)
  Openingstijden:  maandag 12:00 – 20:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 20:00 uur, zaterdag 10:00 – 17:00 uur, zon- en feestdagen: 10:00 – 17:00 uur (na 18:00 uur alleen betaling via PIN)
  – Velvet Delft, (Voldersgracht 3, Delft)
  Openingstijden: maandag 12.00-18.00, dinsdag-zaterdag 9.30-18.00 (met op vrijdag koopavond tot 21.00) en zondag 12.00-17.00

 • Mindervaliden

  Het gebouw van Paard is uitstekend toegankelijk voor mindervaliden. Entree, foyer, garderobe, toiletvoorzieningen en beide zalen (lift) zijn goed bereik- en berijdbaar met rolstoelen. Verder bestaat de zaal van Paard  standaard uit staanplaatsen. Indien een show wel zitplaatsen heeft, wordt dit per programma op de website vermeld.

  Wil je als mindervalide een concert bezoeken? Dan kan dat natuurlijk! Laat ons (voordat of zodra je je ticket hebt aangeschaft) weten of je met de rolstoel komt of dat je graag een mindervalide kruk zou willen reserveren. Let op! Doe dit wel zo snel mogelijk (minstens 48 uur voor aanvang van het concert) zodat we een plaats kunnen reserveren in de zaal en het personeel op de hoogte kunnen stellen. Er zijn een beperkt aantal mindervalide plaatsen beschikbaar.

  Je kunt contact opnemen via [email protected] of bel op werkdagen tussen 12:00 en 17:00 naar 070-7503434.  Op de website van de gemeente Den Haag vindt u een overzicht van parkeerplekken voor mindervaliden.

 • Kortingen en kortingspassen

  Acties en kortingen

  Paard Vriendenclub
  Draag je Paard een warm hart toe? Vind je het leuk je mening te geven over Paard zaken? Sta je niet graag in de rij? Ben je gek op korting of wil je er gewoon een muzikale vriend bij? Lees hier meer over de Paard Vriendenclub.

  Early Bird Ticket
  Voor de meeste evenementen biedt Paard in de eerste week na de start van de voorverkoop en zolang de voorraad strekt een vroegboekkorting aan genaamd Early Bird Ticket. Zolang de Early Bird beschikbaar is, betaal je automatisch op www.paard.nl de kortingsprijs.

  CJP-korting
  Heb jij een CJP-pas? Dan krijg je €2,50 korting op je ticket! Je kunt de korting toepassen door je pasgegevens in te voeren bij het bestellen van je ticket.

  Ooievaarspas
  Ooievaarspashouders kunnen voor het grootste gedeelte van het Paardprogramma een kaartje met 50% korting kopen. Voor verhuurconcerten en -avonden geldt de Ooievaarspas niet.
  De korting gaat over voor prijs exclusief de €2,50 servicekosten. Kortom: een ticket van €15 euro (incl 2,50 servicekosten), kost met een Ooievaarspas: 50% van €12,50 + €2,50 servicekosten =  €8,75. Korting krijg je op vertoon van je ooievaarspas, daarom is het alleen mogelijk om Ooievaarspastickets aan de paardkassa te kopen.

  We Are Public
  In samenwerking met ruim 30 toonaangevende Haagse cultuurinstellingen geeft We Are Public (WAP) je maandelijks toegang tot een scherpe selectie van minimaal 50 concerten, dans- en theatervoorstellingen, films en exposities. Voor de We Are Public leden wordt er iedere maand een mooie selectie uit het Paard aanbod gemaakt. De geselecteerde events zijn op vertoon van de WAP-pas gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld.

  Hoe werkt het?
  – Word lid van We Are Public (ongeveer 15 euro per maand) via www.wearepublic.nl. Je ontvangt een persoonlijke WAP-lidmaatschapspas met barcode.

  – Bekijk op de We Are Public site welke optredens geselecteerd zijn.
  – Kom op de avond naar keuze langs met je WAP-pas en laat deze scannen aan de kassa. De persoonsgegevens en barcode op de pas moeten goed leesbaar zijn. Zorg dat je ook ID je ID kan laten zien, want de pas is persoonsgebonden en wij zullen dat ook controleren.
  – Een WAP-pashouder heeft dezelfde rechten als een reguliere kaartkoper. Er heeft dus niemand voorrang als het druk is of als het (bijna) uitverkocht is. Dit betekent dat ook voor WAP-pashouders geldt: Vol=Vol.
  – Er kan helaas niet gereserveerd worden.

  Jarig? Paard trakteert!
  Proost, Cheers, Santé, Salud, Skál op je verjaardag in Paard!
  Bij een feestje horen geen partyzorgen als rommel en geldgebrek. Ben je jarig en is er die nacht programma in Paard? Dan krijgen jij en je vrienden gratis toegang tot het nachtprogramma in Paard én een drankje om in de stemming te komen. Wel gefeliciteerd!

  Hoe werkt het?
  – Mail in de week voor je verjaardag naar [email protected] en laat weten dat je je verjaardag wilt komen vieren.
  – Stap het Paard binnen op jouw verjaardag tussen 23:00 uur en 01:00 uur
  – Toon je legitimatie om te bewijzen dat je inderdaad vóór of ná 00:00 uur jarig bent
  – Hierop ontvangen jij en maximaal zeven (7) vrienden gratis toegang*
  – Iedereen van de groep ontvangt een drankje van het huis**

  Voorwaarden
  * de actie geldt niet voor (bijna) uitverkochte nachtprogramma’s;
  ** drankbonnen zijn inwisselbaar voor bier of fris;
  ** vanzelfsprekend zijn voor ieder lid van de groep de standaard huisregels van toepassing

 • Verloren voorwerpen

  Ben je iets kwijtgeraakt in Paard, mail dan zo snel mogelijk naar [email protected].
  Als je iets verloren bent in Paardcafe mail dan naar: [email protected].

  Zet in je mail wat er kwijt is, op welke datum en bij welk programma
  Je kunt op werkdagen tussen 12:00 en 17:00 ook bellen naar de receptie via 070-7503434.

 • Gecancelde en verplaatste events vanwege Corona maatregelen

  Het kabinet heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Je vind alle recente informatie hierover op www.paard.nl/corona

  Mocht je vragen hebben hierover dan kun je het beste mailen naar [email protected]

   

 • Kan ik met pin betalen?

  Ja! Paard is volledig cashless. Bij zowel de entreekassa als alle barren u betalen alleen betalen met uw pinpas.

  Paard accepteert creditcards (Visa en Mastercard).

 • Early Bird ticket

  Het Haagse poppodium Paard gebruikt als eerste poppodium in Nederland een vaste ‘Early Bird Korting’: door je concertkaartje zo vroeg mogelijk in de voorverkoop te kopen bespaar je op bijna alle concerten maar liefst 5 euro per kaartje.

  Voor de meeste concerten en dancefeesten in Paard geldt in de eerste week en zolang de voorraad strekt het speciale Early Bird tarief (voor een beperkt aantal kaarten). Dus wil je hiervan gebruik maken wees er dan snel bij, want Op=Op. Bij de meeste concerten is het een korting van 5 euro. Deze korting geldt voor alle prijscategorieën: zo zal een show van 25 euro nog maar 20 euro zijn en een show van 12 euro nog slechts 7 euro.

  Op deze manier wil Paard een gebaar maken naar de muziekliefhebbers die er als eerste bij zijn. Daarnaast biedt het de bezoeker met een krappe beurs een mogelijkheid om op entreegeld te besparen.
  Het is eenvoudig na te gaan voor welke avonden er nog Early Bird kaarten beschikbaar zijn: op de website van het Paard staat in het Early Bird overzicht vermeld bij welke concerten de korting actueel is. Als u zich abonneert op de nieuwsbrief ontvangt u wekelijks een overzicht voor welke shows op het moment van versturen nog Early Bird tickets verkrijgbaar zijn.

  Het Early Bird tarief geldt in de eerste week van de voorverkoop en voor een maximum aantal kaarten. Om gebruik te maken van de korting hoef je niets speciaals te doen, degenen die als eerste een kaartje kopen krijgen dit automatisch voor het gereduceerde tarief.
  Let op: het kan bij populaire shows voorkomen dat de beschikbare Early Bird tickets vrijwel direct op zijn, omdat er tientallen mensen in de eerste seconden kaarten proberen te bestellen. Het kan dan lijken alsof er geen Early Bird tickets waren.

  De Early bird korting is beschikbaar via:

  – www.paard.nl
  – De avondkassa van Paard

  Spelregels:
  – Early Bird korting beschikbaar bij de meeste -maar niet alle- concerten en dance nights.
  – Er is een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar gedurende de eerste week van de voorverkoop.
  – Bij populaire shows kan de Early Bird zeer snel uitverkocht zijn, soms zelfs al in de eerste seconden.
  – Op de Early bird Tickets zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als de normale entreekaarten.
  – Niet geldig in combinatie met andere kortingen.
  – Genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten.

 • Servicekosten

  Wat zijn servicekosten en hoeveel bedragen ze?
  Voor tickets die via het ticketsysteem (Active Tickets) van Paard worden verkocht hanteren we €2,50 servicekosten. Dit geldt voor zowel online als via de avondkassa of voorverkooppunt.  Servicekosten vallen buiten de prijs die je betaald voor de artiest en vanwege boekhoudkundige redenen moeten we de servicefee apart noemen. Onder de servicekosten vallen bijvoorbeeld banktransactiekosten en kosten voor het ticketingsysteem. Er wordt bij een aantal verhuur events  doorgelinkt naar hun eigen ticketeer (dan verlaat je de website van Paard). De servicekosten kunnen bij deze events afwijken van €2,50.

  Over programma’s van €6 of minder berekenen we geen servicekosten. Deze uitzondering is niet van toepassing op entreeprijzen waarbij Early Bird korting is berekend.

  Toilet gratis, dat dan weer wel!
  Voor de bewaakte garderobe en de garderobekluisjes geldt een prijs per item of per kluisje. Het toiletgebruik in Paard is gratis.

   

 • Leeftijd

  In het Paard gelden enkele regels betreffende de toegangsleeftijd.

  Concerten
  Bij concerten geldt een minimumleeftijd van 16 jaar; bezoekers onder de 16  jaar kunnen echter wel toegang krijgen tot concerten in het Paard mits onder begeleiding van een volwassene boven de 18 jaar.

  Nachtprogramma
  Vanaf 23:00 behoren alle activiteiten in het Paard tot het nachtprogramma. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, tenzij anders vermeld. Let op: zorg dat je bij een bezoek aan nachtprogramma je legitimatiebewijs bij je hebt.

 • Heeft Paard zit- of staplaatsen?

  Bijna alle optredens in het Paard zijn ‘non-seated’: er zijn uitsluitend staanplaatsen.

  Een specifieke selectie van ons aanbod is echter ‘semi-seated’ of ‘seated’. Shows kunnen semi-seated of seated zijn omdat de artiest daarom vraagt, of omdat het soort optreden daar duidelijk baat bij heeft.

  In het geval van een semi-seated evenement zijn er voor een deel van het publiek zitplaatsen beschikbaar.
  In het geval van een seated evenement is er voor het gehele publiek een zitplaats beschikbaar.

  Wanneer een show semi-seated of seated is staat dit duidelijk op deze website bij het betreffende evenement vermeld.

 • Garderobe

  Binnen het Paard kunt u gebruik maken van de bewaakte garderobe en/of  een beperkt aantal garderobekluisjes. Hiervoor geldt een prijs van 1 euro per item of  1 euro per sluiting van de kluisjes.

  Er kan enkel met contant geld betaald worden bij de garderobe.

  Bij gebruik van de garderobe zijn de voorwaarden van toepassing zoals gesteld in artikel 8 van de bezoekersvoorwaarden.

 • Ik ben mijn E-ticket kwijt of heb het niet ontvangen

  Na aanschaf via de website wordt er een e-ticket naar je email adres gestuurd. Mocht je dit ticket niet meer terug kunnen vinden in de mail, dan kun je hem via je eigen account op de Paard website weer terugvinden.

  Volg hiervoor de volgende stappen:
  – Klik om in te loggen op paard.nl/account/.
  – Na inloggen zie je rechts bovenaan “mijn account” staan. Als je daarop klikt, kom je in het scherm waar je je persoonsgegevens kunt inzien en aanpassen.
  – Klik op “bekijk hier je bestelhistorie”. Alle aangeschafte kaarten staan hier op een rij. Achter de kaarten van het programma dat nog moet plaatsvinden staat “stuur bevestigingsmail”. Door hier op te klikken kan je jezelf de kaarten opnieuw toesturen.

  Als je de kaarten niet ontvangt (en ze ook niet in de ongewenste mailbox binnenkomen) dan kan het zinvol zijn om bij ‘mijn account’ een ander e-mailadres in te vullen indien dat voorhanden is.

  Als het dan nog niet lukt, kun je contact opnemen met Paard (070-7503434), dan kunnen wij de kaarten eventueel opnieuw toesturen. Let wel, ons kantoor is alleen bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 12.00 en 17.00 uur.
  Mocht op het laatste moment blijken dat het niet lukt en is het kantoor gesloten? Neem dan bij je bezoek aan het Paard je legitimatiebewijs mee en meld je bij de kassa. De kassamedewerker zal je kaarten dan opzoeken in het systeem. Voorwaarde is dan wel dat de kaarten op jouw naam staan.

  Let op: bovenstaande heeft alleen betrekking op e-tickets aangeschaft via www.paard.nl!

 • Hoe koop ik een ticket?

  Bestel je kaartjes via www.paard.nl
  Je kunt je kaarten voor avonden en evenementen in het Paard 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellen via www.paard.nl.

  Hoe bestel je online je kaartje?
  Kies het programma waar je heen wilt in het programmaoverzicht en klik daarbij op de ‘Koop Tickets’-knop. Je krijgt dan een scherm waarbij je moet inloggen. Als je nog niet over een Paard-account beschikt, moet je je hiervoor even registeren (erg simpel, geloof ons). Vervolgens kun je bestellen en afrekenen. De betaling kan met IDeal, Paypal, Mastercard of Visacard gebeuren. Let op: vanuit het buitenland kun je alleen betalen met Credit Card of Paypal. Indien alles akkoord is, ontvang je een e-ticket in een bevestigingsmail in je mailbox.

  Let op: in de bevestigingsmail zit je ticket
  Je e-ticket’ wordt op de avond zelf door onze medewerkers bij de entree gescand. Dit kan vanaf je smartphone worden gescand of vanaf een uitgeprint e-ticket.

  Geen bevestigingsmail ontvangen?
  Bij Hotmail / Live e-mailadressen kan de bevestigingsmail in de Ongewenste Mail / spamfilter terecht komen, kijk dus eerst of hij toevallig hier terecht is gekomen. Niet te vinden? Lees hier bij veelgestelde vragen wat te doen.

  Op de avond zelf dien je in het bezit te zijn van geldige legitimatie. Alleen op het ‘noemen’ van het transactienummer verlenen wij, om misbruik tegen te gaan, geen toegang.

  Je kunt max. 4 kaartjes per account online bestellen. Dit is om zwarthandel tegen te gaan. Lees meer op www.weetwaarjekoopt.nl

 • Ik ben verhinderd

  Indien je zelf niet kan komen naar een optreden waar je een kaartje voor kocht, kunnen wij het kaartje niet terugnemen. Hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk. Concerttickets vallen binnen de uitzonderingen op het herroepingsrecht voor consumenten. Meer info vind je hier. Een betrouwbare website voor het verkopen van tickets is www.ticketswap.nl.