LAST TRAIN

zondag 10 april 2022 2022

Let op: vanwege de coronamaatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Alle ticketkopers hebben een mail ontvangen. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected] 

Ogen die nooit stoppen met het onderzoeken van de kalender, hakken die verwoed de grond raken en gitaren die hun vrijlating uit de studio eisen. Last Train werd gebouwd op het podium, gevormd naar het ritme en ondertekende het eerste hoofdstuk van zijn geschiedenis, ‘’verwering’’, tussen twee gebieden van snelwegen.

Van het Bataclan-podium tot de belangrijkste festivals ter wereld, de vier leden van de groep, die allesbehalve bloedverwanten zijn, hebben hun stempel gedrukt op de Franse rock gesmeed met heet ijzer.

Op 10 april 2022 staan ze in Paardcafé!

rock rock n'roll
archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

De vier leden van Last Train breken los van rockclichés om de puurste essentie te onthullen: een uitdrukkingsmiddel voordat het een genre is, een onuitputtelijke bron van paden. ‘’The Big Picture’’, dat aan het begin van de herfst van 2019 werd uitgebracht, is een fresco van landschappen en ruimtes die zich niets aantrekken van grenzen. Een blik op het geheel, de illustratie van voorbij de horizonlijn. Het album is intiem, verkennend, diepgaand en heeft betekenis. En uit introspectie komt melancholie, woede en opwinding voort.

Intens, fatalistisch en altijd oprecht, de elf titels die deel uitmaken van dit nieuwe hoofdstuk zijn hét resultaat van een aanpak die Last Train doordacht.

Marathon

Marathon beukt je omver met hun mix van shoegaze, indie en postpunk. De driekoppige band verpakt hedendaagse frustratie in een energieke set. De teksten beschrijven de huidige samenleving waarin we steeds vaker tegenover elkaar komen te staan. Waar eenzaamheid een grote rol speelt en de verloren ambitie en woningnood flink voelbaar zijn. Dit alles overgieten ze met een sausje van positiviteit, want er is altijd licht aan het einde van de tunnel.