woensdag 26 januari 2022

LAST TRAIN

Foxlane

Ogen die nooit stoppen met het onderzoeken van de kalender, hakken die verwoed de grond raken en gitaren die hun vrijlating uit de studio eisen. Last Train werd gebouwd op het podium, gevormd naar het ritme en ondertekende het eerste hoofdstuk van zijn geschiedenis, ‘’verwering’’, tussen twee gebieden van snelwegen.

Van het Bataclan-podium tot de belangrijkste festivals ter wereld, de vier leden van de groep, die allesbehalve bloedverwanten zijn, hebben hun stempel gedrukt op de Franse rock gesmeed met heet ijzer.

Op 26 januari 2022 staat The Train in Paardcafé.

rockrock n'roll
Koop tickets
  • € 15,00
  • Paardcafé
  • 20:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De vier leden van Last Train breken los van rockclichés om de puurste essentie te onthullen: een uitdrukkingsmiddel voordat het een genre is, een onuitputtelijke bron van paden. ‘’The Big Picture’’, dat aan het begin van de herfst van 2019 werd uitgebracht, is een fresco van landschappen en ruimtes die zich niets aantrekken van grenzen. Een blik op het geheel, de illustratie van voorbij de horizonlijn. Het album is intiem, verkennend, diepgaand en heeft betekenis. En uit introspectie komt melancholie, woede en opwinding voort.

Intens, fatalistisch en altijd oprecht, de elf titels die deel uitmaken van dit nieuwe hoofdstuk zijn hét resultaat van een aanpak die Last Train doordacht.

Foxlane

Birmingham boys uit Nijmegen? Foxlane laat zien dat het kan. Een DIY-unit bij wie altijd iets borrelt onder de oppervlakte. Strak en gebalanceerd, maar altijd klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaming hit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. De vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken op de self-titled EP die in september 2021 verschijnt.