STAKE [VERPLAATST]

zaterdag 5 maart 2022 2022

STAKE moet in verband met de coronamaatregelen helaas verplaatst worden naar een nieuwe datum. Na lang puzzelen hebben we daarvoor een speciale datum kunnen vinden. STAKE staat nu geprogrammeerd op zaterdag 28 mei

VOOR TICKETKOPERS: Kenners weten dat dit de zaterdag van het Sniesterfestival is! Die hele festivaldag krijg je er dus gratis bij. Begin maart ontvang je een gastenticket voor deze Sniester-zaterdag, waar je dus STAKE (en tig andere bands) gaat zien spelen. Een klein kadootje vanuit Sniester en PAARD dus! 

————

Meer dan een decennium geleden begonnen vier jongeren muziek te maken in een armoedige oefenruimte, ergens in Flanders Fields. De muziek was LUID, en hard, compromisloos, verleidelijk. Voordat ze het wisten, trad hun bescheiden outfit overal op; eerst in België, daarna in de buurlanden en al snel over het hele Europese continent, inclusief Londen (vóór Brexit). Na een snelle groeispurt, het spelen van uitverkochte zalen en grote festivals, en het toeren met legendes in rock en metal besloot de groep te stoppen… Maar niet voor lang, want met de nieuwe naam, STAKE, produceert de groep nu hyper-atmosferische grunge-core, of misschien post-metal-georiënteerde melodieuze sludge. Noem het maar wat je wilt…

5 maart 2022 komt STAKE de voegen van PAARD eruit spelen, dus ga maar alvast je oordoppen opzoeken en trainen zodat dat je fit genoeg bent voor de moshpit en het crowdsurfen.

grunge metal sludge
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Steak Number Eight (hoe de groep toen nog heette) was sneller en groter gegroeid dan de jonge knapen zich ooit hadden kunnen voorstellen: ze hadden de grootste zalen van België uitverkocht en speelden alle serieuze rockfestivals in Europa. Ze waren begonnen met toeren door Europa met onder meer Mastodon, Dillinger Escape Plan, Prong, Alice Cooper en Deftones. Maar… na verschillende keren te hebben gespeeld op grote heavy rock festivals zoals Wacken Open Air, Hellfest, Pukkelpop en Graspop, verwachtte niemand dat Steak Number Eight er een eind aan zou maken. De bandnaam voelde verouderd aan omdat het bleef verwijzen naar Brent’s oudere broer die jaren geleden stierf. Om het einde te ‘vieren’ werden er twee afscheidsvoorstellingen aangekondigd in hun geboortestad Gent, die beide binnen een paar uur waren uitverkocht – 2.400 concerttickets.

Het werd echter niet bepaald een echt afscheid, want de band kondigde al snel aan dat alle vier de bandleden bij elkaar zouden blijven om hun reis voort te zetten onder een nieuwe naam: STAKE. Met de originele line-up beloofden ze dat hun metamorfose niet zomaar een naamsverandering zou zijn. In plaats daarvan wordt STAKE ongetwijfeld een gloednieuw hoofdstuk met een ongeziene energie.