zaterdag 13 november 2021

GRANDMASTER FLASH

DJ Rockid

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Er komt een absolute hiphoplegende naar PAARD; Grandmaster Flash. De pionier uit The Bronx is naar eigen zeggen de eerste die breaks aan elkaar mixte, en zonder dat zouden er geen hiphopbeats zijn zoals wij ze kennen. Het is niet voor niets dat het nummer, ‘The Message’, dat hij met The Furious Five maakte door Rolling Stone Magazine werd uitgeroepen tot meest invloedrijke hiphoptrack óóit. Zonder GMF zou de hiphop er totaal anders uitzien. Zijn laatste show in 2018 was bij ons uitverkocht, en terecht want deze man weet precies hoe je een oldschool hiphop-feest moet bouwen. Old school style!

hiphopoldskool
Koop tickets
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

==Grandmaster Flash trad zelf op met The Furious Five, waarmee hij is opgenomen in de Rock ‘N Roll Hall Of Fame. Maar de DJ is ook bekend om de invloed die hij had op artiesten als N.W.A.Jay Z en Lil Wayne. Maar ook buiten het hiphopgenre was de DJ groot, zo put Rage Against The Machine ook uit zijn legacy en is ook in Nederland zijn invloed merkbaar getuige van ‘The Message’ het sample dat Faberyayo en Vic Crezée gebruiken op ‘Touch Die Geld’.

Support: DJ Rockid

Op zijn zestiende begon DJ Rockid met draaien en is er nooit meer mee opgehouden. Vrijwel direct raakte de DJ geobsedeerd met scratchen en deed Rockid mee aan de internationaal bekende DMC-wereldkampioenschappen. Met succes want de prijs ging vijf keer mee naar huis. Na een uitstapje richting de elektronica is DJ Rockid nu weer terug bij de muziek waar het allemaal mee begon; hiphop. In 2008 en 2017 was DJ Rockid ook al de opwarmer voor Grandmaster Flash, dus het is niet meer dan logisch dat de platendraaier weer is uitgenodigd.