PAARD50

PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Met PAARD50 vieren we van vrijdag 21 oktober t/m zondag 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. We nemen je mee naar festivals, clubnachten, samenwerkingen met oude bekenden en nieuwe ontdekkingstochten. In ons voormalige rookhok hebben we een videobooth gebouwd waar we jouw PAARD-verhalen verzamelen. Ook gaan we op zoek naar 50 foto’s uit de PAARD-geschiedenis, deze worden in oktober tentoongesteld in de tramtunnel.

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

PAARD50

Vanaf 21 t/m 30 oktober is er in en rond PAARD elke dag wat te beleven

 

Vrijdag 21/10: PAARD 50 NU [uitverkocht]

PAARD 50 NU
Glitters, hits, champagne, biologisch afbreekbare confetti, feesthoedjes, de kop van de kat én de pootjes.
PAARD50 NU wordt de gouden opening van de PAARD50 Feestweek (21 t/m 30 oktober). We trakteren je tijdens PAARD50 NU op de legendarische Glitterclub én voegen de 70’s, 10’s en 20’s toe aan 80’s90’sNullies

 

TICKETS | PAARD 50 NU | 21 oktober 2022

 

Zaterdag 22/10: The Time Is Now Festival

The Time Is Now Festival

Met The Time Is Now Festival biedt PAARD een podium aan artiesten die vernieuwen, tegen de stroom in zwemmen en niet bang zijn om kritisch te zijn. Artiesten die de richting bepalen en popmuziek doen schudden op haar grondvesten. Hun muziek is doordrenkt met urgentie en visie waar je niet omheen kan, en je ook helemaal niet omheen wilt.

Bevestigd: Sevdaliza (Grote Zaal), Sylvie Kreusch (Grote Zaal), Catnapp (Kleine Zaal), Pongo (Kleine Zaal), Lionstorm (Kleine Zaal) en nog meer op stapel!

TICKETS | The Time Is Now Festival | 22 oktober 2022

 

Zondag 23/10: Kitchen Concert
Kitchen Concert by Creative Chef

Een eetbaar concert?! Tijdens PAARD50 presenteert de Creative Chef op 23 oktober een totaal nieuwe concertbeleving: Kitchen Concert. In elke zaal en elke ruimte van PAARD is een smaakvol muzikaal en beeldend spektakel te zien, te horen en te proeven. Een muzikale culinaire beleving die je zelf en ook met elkaar beleeft. Op Kitchen Concert komen kunst, design, muziek én eten samen in een prikkelend programma. De avond wordt afgesloten door het muzikale gezelschap Kitchen Collective

TICKETS | Kitchen Concert | 23 oktober 2022 

 

Donderdag 27/10: dEUS [UITVERKOCHT]

dEUS

Toen hij voor de zoveelste keer gevraagd werd om de muziek van zijn band te beschrijven, kwam dEUS-frontman Tom Barman met een perfect ingehouden verklaring: “We zijn licht extravagant”. Het is een credo dat dEUS goed heeft gediend tijdens hun twee decennia durende carrière, waarin de band uit de vroege jaren ’90 clubscene in Antwerpen is opgekomen en is uitgegroeid tot internationaal gevierde alt rock buitenbeentjes.

Een voorliefde voor radicale bezettingswisselingen, dramatische verschuivingen in muzikale richting en lange stiltes terwijl bandleden verschillende zijprojecten nastreven, bevestigt dEUS alleen maar als rusteloze geesten die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun ogenschijnlijk bescheiden extravaganties uit te leven.

dEUS stond in het PAARD (toen nog met van Troje ) op 22 februari 1995, de band keert terug op 27 oktober 2022!

TICKETS | dEUS | 27 oktober 2022

 

Donderdag 27/10: Joy Division Undercover

Joy Division Undercover
Op 27 oktober speelt Joy Division Undercover een ode aan Ian Curtis en zijn band. Op sublieme wijze neemt Joy Division Undercover een greep uit het legendarische repertoire en vertolkt dit naar een dynamische live set. Met zanger Erny Green (The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), mag je deze kwaliteit ook verwachten.

 

 

Vrijdag 28/10: White Lies [UITVERKOCHT]
White Lies
Op 28 oktober staat White Lies bij ons in de Grote Zaal! Wie in de zero’s indiehead was, herkent de stem van zanger Harry McVeigh direct. Met hits als ”Fairwell To The Fairground” en “Bigger Than Us” weet dit trio al jaren zalen rond de wereld op de kop te zetten. Dit keer komt White Lies gewapend met hun nieuwe plaat ”As I Try Not To Fall Apart”, de bühne van PAARD bestijgen.

 

Vrijdag 28/10: Vunzige Deuntjes XXL
Vunzige Deuntjes XXL

Op 28 oktober vieren we PAARD50 met een speciale XXL-editie in die mooie stad achter de duinen. Uiteraard geniet je van de klassieke vunzige saus, maar we doen natuurlijk ook iets bijzonders deze avond. Niemand minder dan Haagse Held DJ Chuckie komt langs met een hele rits Hiphop-deuntjes in zijn platenbak, dus dan weet je precies wat de deal gaat zijn. Alle OG’s, vunzige veteranen en Young Dogs: melden maar!

TICKETS | Vunzige Deuntjes XXL | 28 oktober 2022 

 

Zaterdag 29/10: Frenk de Slak

Frenk de Slak

Frenk de Slak is Nederlands eerste familiehiphopshow. Bedacht door Rico (Opgezwolle/Rico & Sticks), hiphop icoon en vader. Met muziek van producer en multi-instrumentalist Dries Bijlsma (o.a. Typhoon & Blof). Een volwaardige hiphopshow, harde beats, scherpe teksten, voor de strijders van toen maar ook geschikt voor de jongste generatie.

 

 

Zaterdag 29/10: San Holo (live) + Droeloe (special guest)

Een paar weken terug stond hij nog voor een uitverkocht Red Rock Stadium, voor PAARD50 halen we hem dichter naar zijn thuis: San Holo!

Verwacht een intieme show van deze post EDM / ambient post-rock producer extraordinair. Een unieke ervaring met een artiest die de Grote Zaal eigenlijk al lang ontgroeid is. Voor deze avond brengt San Holo zijn goede vriend Droeloe mee als special guest. Beide artiesten zijn een klasse apart met hun vooruitstrevende sounds en duizelingwekkende live optredens. Vier samen met ons het 50-jarig jubileum van PAARD op 29 oktober 2022!

TICKETS | San Holo (live) & Droeloe (Special Guest) | 29 oktober

 

 

Zondag 30/10: Lady Blackbird
Lady Blackbird

In 2020 verschijnt Blackbird, het debuut van de Amerikaanse zangeres Lady Blackbird. Het is een opzwepende interpretatie van het krachtige lied van Nina Simone. De cover is doordrenkt met hoop, passie en enthousiasme en markeert daarmee de opkomst van een onthullende nieuwe stem in de jazzscene. Lady Blackbird komt op 30 oktober 2022 naar Den Haag!

TICKETS | Lady Blackbird | 30 oktober 2022

 

Doorlopende PAARD50 projecten de komende tijd:

 

Neem jouw verhaal op in de PAARD50 Videobooth
PAARD50 Filmbooth
Wat maakt PAARD….PAARD? Jij! Al 50 jaar wordt de sfeer in PAARD bepaald door de mensen die ons bezoeken. In deze 50 jaar zijn er onvergetelijke concerten beleefd, liefdes ontstaan, vriendschappen gevierd en is er keihard gedanst op de muziek die er op dat moment toe deed. Is jouw leven veranderd in PAARD of heb je gewoon een geinige anekdote? Vertel dat dan in de PAARD50 Filmbooth!
De rest van het jaar staat de PAARD50 videobooth in onze voormalige rokersruimte. Dus volg de rode loper, neem plaats in de booth, druk op de rode knop en barst los met jouw PAARD-verhaal.
Check PAARD-verhalen op deze pagina

 

 

Première documentaire PAARD ANNO NU

PAARD ANNO NU

21 oktober komt PAARD ANNO NU uit. Een documentaire die afgelopen jaar in PAARD gemaakt is door filmmaker Mink Pinster. In de film zie je in een caleidoscoop aan verhalen het PAARD van nu. Je volgt medewerkers, bezoekers, muzikanten…. van de soundcheck tot de schoonmaak, van de brainstorm naar de borrel. De documentaire gaat om 19:30 in première tijdens PAARD50 NU en zal de rest van de avond/nacht te zien zijn in de Kleine Zaal. PAARD ANNO NU is daarna online te bekijken!

We zoeken jouw PAARD-foto!
Tramtunnel Expositie: PAARD50

Met de grote feestweek in oktober vieren wij het PAARD van nu, maar ook het PAARD van vroeger. PAARD verandert, samen met haar bezoekers, onvermijdelijk mee met de tijdsgeest. De vrije 70’s, de ruige 80’s en de hoopvolle 90’s klonken ook door in PAARD. Tijdens PAARD50 blikken we terug op de mode, de muziek en de stijl van de PAARD-bezoekers die in 50 jaar de revue zijn gepasseerd met een fototentoonstelling in de Tramtunnel. En daar hebben we jou voor nodig!

In samenwerking met het Haags Gemeentearchief zijn we op zoek naar foto’s die genomen zijn door PAARD-bezoekers en medewerkers, voor elk jaar zoeken we één foto. Foto’s die de mensen, muziek én mode van de afgelopen vijftig jaar in beeld brengen. De 50 foto’s worden in oktober tentoongesteld in de tramtunnel en worden uiteindelijk toegevoegd aan het officiële Haagse gemeentearchief en worden op die manier onderdeel van de Haagse popgeschiedenis. Dus deel jouw PAARD foto van vroeger met het Den Haag van nu!

Via dit formulier kun je foto’s inzenden

 

De komende tijd brengen we nog meer PAARD50 nieuws en programma naar buiten. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!