PAARD 50: LADY BLACKBIRD

Onthullende nieuwe stem in de wereldwijde jazzscene

zondag 30 oktober 2022 8377

In 2020 verschijnt Blackbird, het debuut van de Amerikaanse zangeres Lady Blackbird. Het is een opzwepende interpretatie van het krachtige lied van Nina Simone. De cover is doordrenkt met hoop, passie en enthousiasme en markeert daarmee de opkomst van een onthullende nieuwe stem in de jazzscene. Lady Blackbird komt op 30 oktober 2022 naar Den Haag!

Voor liefhebbers van Makaya McCraven, Ishmael Ensemble, Terry Callier
archief
  • €23,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Terwijl ze invloeden weerspiegelt die zo gevarieerd zijn als Billie Holiday, Gladys Knight, Tina Turner en Chaka Khan, heeft Lady Blackbird (ook bekend als Marley Munroe) uit Los Angeles een stijl en emotionele intensiteit die heel erg haar eigen is. Haar aanstaande debuutalbum Black Acid Soul, geproduceerd door Chris Seefried en voorzien van een geweldige band waaronder voormalig Miles Davis-pianist Deron Johnson, geeft een geheel nieuwe kijk op het vocale jazzidioom van een artiest die gezegend is met een gedurfde, onmiskenbare stem.

Dit concert is in samenwerking met ProJazz.

 

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

“ Ze heeft een stem die alle ruimte verdient en ook krijgt in een subtiele maar zeer smaakvolle jazzy instrumentatie “

De Krenten uit de Pop