dEUS

Lichte extravaganties

woensdag 19 april 2023 8380

De show van PAARD 50: dEUS is wegens gezondheidsredenen binnen de band verplaatst naar deze nieuwe datum (19 april 2023). Alle kaarthouders hebben een email ontvangen. Niks ontvangen? Mail dan naar [email protected]

Op 22 februari 1995 waren deze alt-rock buitenbeentjes al te zien in PAARD (toen nog Paard van Troje), op 19 april keert dEUS terug voor een show tijdens PAARD50. Toen frontman Tom Barman voor de zoveelste keer gevraagd werd om de muziek van zijn band te beschrijven, kwam hij met een perfect ingehouden verklaring: “We zijn licht extravagant”. Het is een credo dat dEUS goed heeft gediend tijdens hun twee decennia durende carrière, waarin de band uit de vroege jaren ’90 clubscene in Antwerpen is opgekomen.

 

 

archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Hoewel dEUS dreigde zich een weg te banen naar de mainstream met “In A Bar, Under The Sea“, is hun eigenheid gebleven. Zoals “Vantage Point” uit 2008 ruimschoots illustreert, is de band sinds het begin van de jaren ’90 onmetelijk gegroeid, hun geluid is meer gestroomlijnd en hun reputatie is meer verzekerd. Maar er is nog steeds iets van hun vroegere nonchalante geest over, een instelling die meer geworteld is in de randjazzbohemia dan in de orthodoxie van alternatieve rock.

Support: Meltheads
Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Een combinatie van metronomisch strakke ritmesectie, de snedige en virtuoze gitaar, rotaanstekelijke garage en slimme postpunk.  Hier is het laatste woord nog niet over gezegd!

foto: Tone Verswijfel

 

“ Gecontroleerd zwalkend, dat klinkt als een onmogelijke balans, maar het is precies wat dEUS op zijn beste momenten zo goed maakt. “

3voor12