woensdag 19 april 2023

dEUS

De show van PAARD 50: dEUS is wegens gezondheidsredenen binnen de band verplaatst naar deze nieuwe datum (19 april 2023). Alle kaarthouders hebben een email ontvangen. Niks ontvangen? Mail dan naar [email protected]

Op 22 februari 1995 waren deze alt-rock buitenbeentjes al te zien in PAARD (toen nog met van Troje), op 27 oktober keert dEUS terug voor een show tijdens PAARD50. Toen frontman Tom Barman voor de zoveelste keer gevraagd werd om de muziek van zijn band te beschrijven, kwam hij met een perfect ingehouden verklaring: “We zijn licht extravagant”. Het is een credo dat dEUS goed heeft gediend tijdens hun twee decennia durende carrière, waarin de band uit de vroege jaren ’90 clubscene in Antwerpen is opgekomen.

 

 

Koop tickets
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 21:00

Hoewel dEUS dreigde zich een weg te banen naar de mainstream met “In A Bar, Under The Sea”, is hun eigenheid gebleven. Zoals “Vantage Point” uit 2008 ruimschoots illustreert, is de band sinds het begin van de jaren ’90 onmetelijk gegroeid, hun geluid is meer gestroomlijnd en hun reputatie is meer verzekerd. Maar er is nog steeds iets van hun vroegere nonchalante geest over, een instelling die meer geworteld is in de randjazzbohemia dan in de orthodoxie van alternatieve rock.

 

Support: Matsu Fox
Matsu Fox is een artiest die in ziet dat het relevant is om teksten uit eigen ervaring te schrijven die ‘straight to the point’ zijn. Hij weigert zich beschaamd te voelen over de pijn die in het leven zit, maar plaatst zijn woorden in een positieve en groovy context waar je lekker op kan bewegen.

PAAR50 // 21 t/m 29 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 29 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief  om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

Gecontroleerd zwalkend, dat klinkt als een onmogelijke balans, maar het is precies wat dEUS op zijn beste momenten zo goed maakt.

3voor12