donderdag 27 oktober 2022

PAARD 50: dEUS

Op 22 februari 1995 waren deze alt-rock buitenbeentjes al te zien in PAARD (toen nog met van Troje), op 27 oktober keert dEUS terug voor een show tijdens PAARD50. Toen frontman Tom Barman voor de zoveelste keer gevraagd werd om de muziek van zijn band te beschrijven, kwam hij met een perfect ingehouden verklaring: “We zijn licht extravagant”. Het is een credo dat dEUS goed heeft gediend tijdens hun twee decennia durende carrière, waarin de band uit de vroege jaren ’90 clubscene in Antwerpen is opgekomen.

 

 

uitverkocht
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

Hoewel dEUS dreigde zich een weg te banen naar de mainstream met “In A Bar, Under The Sea”, is hun eigenheid gebleven. Zoals “Vantage Point” uit 2008 ruimschoots illustreert, is de band sinds het begin van de jaren ’90 onmetelijk gegroeid, hun geluid is meer gestroomlijnd en hun reputatie is meer verzekerd. Maar er is nog steeds iets van hun vroegere nonchalante geest over, een instelling die meer geworteld is in de randjazzbohemia dan in de orthodoxie van alternatieve rock.

 

 

 

PAAR50 // 21 t/m 29 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 29 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief  om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

Gecontroleerd zwalkend, dat klinkt als een onmogelijke balans, maar het is precies wat dEUS op zijn beste momenten zo goed maakt.

3voor12