donderdag 2 november

Paard herschrijft pophistorie met ‘Heroes’

Dé verhalen achter iconische artiesten die komende jaren in Paard optreden

In aanloop naar ons 50-jarig bestaan herschrijft Paard de pophistorie met: Paard Heroes! Tot 2022 selecteren we 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen: artiesten die een belangrijke rol spelen in de muziekgeschiedenis of op een andere manier hun stempel drukken op de hedendaagse cultuur. Deze ‘Heroes’ kun je komende jaren live bewonderen in Paard, en we zetten ze ook nog eens extra in de spotlight door hun achterliggende verhalen uit te brengen in een zogenaamde Heroes-(verzamel)map.

Verschillende artiesten passeren de revue; van jong tot oud, van vergane glorie tot levende legende. De eerste geselecteerde artiesten zijn Dire Straits Experience, 50 jaar The Velvet Underground & Nico, The Pretty Things en Cocker Rocks (Joe Cocker’s band). Verschillende journalisten en kenners schrijven beschouwende artikels over deze Paard-acts, die vaandeldragers waren in een bepaald genre of anderzijds geschiedenis schreven in de muziek. Van deze ‘Heroes’ worden zogenaamde issues uitgebracht, met daarin bizarre weetjes, spraakmakende anekdotes en persoonlijke verhalen. Hiermee willen we ook laten zien waarom nu juist deze artiesten in Den Haag moeten spelen. De issues kunnen door Paard-bezoekers worden gespaard en verzameld in een Heroes-map. De Heroes-map wordt zo een prachtige alternatieve popencyclopedie die absoluut niet zal misstaan in de boekenkast van menig muziekliefhebber.

Meesparen?
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Heroes-map aanschaffen voor €2,50. De map kan worden gekocht bij de Paardkassa en ook alle nieuwe Heroes Issues kunnen (gratis) bij de kassa opgehaald worden. Ook kun je de map online worden gekocht via deze link. 

De Heroes-shows:
5 november 2017  DIRE STRAITS EXPERIENCE | HEROES ISSUE #1
11 november 2017 50 JAAR THE VELVET UNDERGROUND & NICO | HEROES ISSUE #2
25 februari 2018 GRANDMASTER FLASH | HEROES ISSUE #3
7 maart 2018 CELEBRATING THE MUSIC OF JOE COCKER | HEROES ISSUE #4
29 maart 2018 INVITATION TO THE SOUND OF JERNEY KAAGMAN AND EARTH&FIRE | HEROES ISSUE #5
13 april 2018 THE PRETTY THINGS  | HEROES ISSUE #6
17 mei 2018 SHERWOOD AT THE CONTROLS | HEROES ISSUE #7
3 juni 2018 CAMEL | HEROES ISSUE #8
10 juni 2018 PUBLIC IMAGE LTD. | HEROES ISSUE #9
10 september 2018 TOOTS & THE MAYTALS | HEROES ISSUE #10

Heb je vragen over de Heroes map mail naar [email protected]

Blijf op de hoogte

Je krijgt elke week de PAARD nieuwsbrief met het laatste nieuws, bevestigingen, Early Birds en winacties.