HEROES: INVITATION TO THE SOUND OF JERNEY KAAGMAN AND EARTH&FIRE

donderdag 29 maart 2018 2018

Helaas is Chris Koerts te ziek om op te kunnen treden donderdag 29 maart. Marieke Eelman en haar live-band zijn natuurlijk wel gewoon van de partij! 
19:30 deuren open
20:30 Invitation To The Sound of Jerney Kaagman and Earth & Fire

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

Invitation to the sound of Jerney Kaagman and Earth&Fire’  is een must see & hear rocktheaterconcert en documentaire over het songmateriaal van de Haagse band Earth&Fire. Jerney Kaagmans authentieke stem, teksten en complexe melodieën en zijn cultureel erfgoed, net als de arrangementen van bandoprichters Chris en Gerard Koerts. De muziek die is gemaakt door Earth&Fire is nog altijd een inspiratiebron voor hedendaagse bands.

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

De show is naast een rocktheaterconcert, ook een hommage aan Jerney Kaagman, één van de eerste frontvrouwen van de NL pop/rockmuziek. Zangeres Marieke Eelman, bekend van de band Nilsson, speelt samen met haar liveband hits als ‘Memories’, ‘Invitation’, ‘Maybe Tomorrow Maybe Tonight’ en ‘Storm & Thunder’ en laat hiermee de progrocksongs van ‘70-’75 herleven.

De documentaire die tijdens het concert gedraaid wordt, bevat recent gemaakte interviews met de originele bandleden, uniek beeldmateriaal uit de prive plakboeken van Kaagman en de gebr. Koerts, de door Earth&Fire gebruikte vloeistofprojecties, videoprojecties gemaakt door studenten van het Grafisch Lyceum in Utrecht en originele bandclips.

Het rocktheaterconcert toerde in 2017 succesvol langs theaters en popzalen en zal in Paard in de thuisstad Den Haag nog één keer te zien zijn.