50 JAAR THE VELVET UNDERGROUND & NICO TOUR

Een ode aan het legendarische album!

zaterdag 11 november 2017 8361

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

THE VELVET UNDERGROUND & NICO 50 JAAR-TOUR!
50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Vanavond wordt deze plaat integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (Bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone
The Tambles

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Ten tijde van de release was het album maar weinig succesvol, maar groeide toch uit tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden, met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-’n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. Het is een plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het is het vinyl-album dat de meeste muziekliefhebbers kapotgedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan. Met deze tour vieren we The Velvet Underground & Nico!

Foto’s door Arne Elgersma

Peter Bruyn inleiding
Als inleiding bij de integrale uitvoering van The Velvet Underground & Nico vertelt Peter Bruyn deze avond in Paard over de achtergronden van die plaat. Met veel bijzondere clipjes, foto’s, muziekfragmenten die nog veel extremer zijn dan op de plaat en andere wetenswaardigheden!  Peter Bruyn schreef het boek ‘De Plaat Die Rock Volwassen Maakte’. In ruim driehonderd pagina’s beschrijft hij niet alleen hoe de hoofdrolspelers Lou Reed, John Cale en Nico met hun totaal uiteenlopende karakters een bijna explosieve chemische reactie aangingen, met popartkunstenaar Andy Warhol als katalysator en Moe Tucker en Sterling Morrison als stabiliserende factoren. Meer info kun je hier lezen.