zondag 10 juni 2018

HEROES: PUBLIC IMAGE LTD.

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/

40th anniversary: The Public Image Is Rotten Tour (enige clubshow in NL)
We weten (bijna) allemaal welke weg John Lydon heeft afgelegd – als zanger van de punkgroep The Sex Pistols stond hij immers aan de wieg van de Engelse punkbeweging. Hard en confronterend, met vlammende gitaren en een nadruk op passie en woede die belangrijker was dan techniek. Dan Public Image Ltd: daar leek de punk wonderlijk te versmelten met technisch sterke muziek. Want dát is de band die Johnny Rotten, dan John Lydon genoemd, samen met Keith Levene (ex-The Clash) opricht na het uiteenvallen van The Sex Pistols. Postpunk in zijn beste vorm, noemen wij dat gerust.

Archief
  • € 27,50
  • € 27,50
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:45

*incl € 2,50 servicekosten

Naar eigen zeggen is dit de band van zijn hart: op het podium sneert de Brit, verbluffend geloofwaardig, vanuit zijn tenen. Public Image Ltd brengt wellicht een introverter, persoonlijker en wellicht minder rauw geluid, maar nog altijd met dat bijna pesterige punktoontje van John waarmee hij lekker tegen de wereld aanschopt. Uiteindelijk blijkt het één van de meest invloedrijke en controversiële bands allertijden, met klassieke albums als Public Image en Metal Box als erfgoed en ‘This Is Not A Lovesong’ en ‘Rise’ als bekendste hits.

Die succesformule van diepe bass, strakke drums en ontregelde zang was toen experimenteel, maar overtuigt nog altijd. Na hun tour in 2016 werd zelfs voorzichtig gefluisterd over “the best perfomances the band have ever played.” In 2015 brachten zij hun laatste album uit, getiteld ‘What The World Needs Now’ uit en deze belandde op nummer 29 in UK Album Charts. Nog altijd relevant dus, deze ‘oude rotten’, en op 10 juni vieren zij hun 40e verjaardag in Paard met ‘The Public Image Is Rotten Tour’. Hun enige clubshow in Nederland!

May the road rise with you!

line-up: John Lydon (Sex Pistols) – Lu Edmonds (The Damned) – Bruce Smith (The Slits) – Scott Firth (Elvis Costello)

At the heart of it all is Lydon’s vocal, as sharp and efficient as a can opener, still a spine-shivering delight to hear performing live.

Seattle Times