VILLAGERS (ACOUSTIC)

woensdag 19 oktober 2022 2022

19 oktober komt Villagers naar PAARD! Vluchten uit de werkelijkheid is op z’n tijd een bijna noodzakelijke bezigheid. Conor O’Brien biedt je zo’n vluchtkans op het vijfde studioalbum van Villagers. Fever Dreams werkt zoals alle beste platen – het wordt een vervoersmiddel; het pikt je op van waar je bent en zet je ergens anders neer. “Ik had de drang om iets te schrijven dat net zo genereus was voor de luisteraar als voor mezelf”, zegt hij. “Ik wilde mensen aan het lachen maken, maar ook een ruimte creëren om in te reflecteren. Ik wilde nuance, warmte en intellectuele nieuwsgierigheid, allemaal verpakt in een soort agnostische devotionele stoofpot. Soms kunnen de meest uitzinnige toestanden de meest extatische, euforische en escapistische dromen voortbrengen.’

Voor liefhebbers van Elbow, Sharon van Etten, Andrew Bird
archief
  • €28,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief
Het zijn liedjes met de vreemde versmolten vormen en de magische ambivalentie van dromen. We zijn allemaal zulke begaafde verhalenvertellers als we dromen: onophoudelijk en zonder inspanning presenteren de scènes zich, de perfecte dialoog ontrolt zich, een samenhangende droomlogica houdt stand, en het levert de mooiste beelden op, of de meest angstaanjagende bewegingen van fantasie.

Conchúr White is een Ierse soloartiest, zijn muziek is te omschrijven als dromerige country psychedelica. Zijn scherpe zang en nummers dragen zowel eb als vloed. Hij werkt met producers zoals Kevin McMahon (Frightened Rabbit, Real Estate), Simon Dine (Paul Weller) en mixer Matt Wiggins (Glass Animals, London Grammar).

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

“ Buitenaardse strijkers, muziekdoosmelodieën en ambient-atmosferen komen samen in Conor O'Brien's hallucinerende alternatieve realiteit “

NME