dinsdag 1 december 2020

BE YOUR OWN BOSS [livestream]

Be Your Own Boss is het event waarbij we makers uit de Urban scene die een bepaalde status of positie ambiëren in contact brengen met professionals die dat punt al hebben bereikt of advies geven op het desbetreffende gebied. Tijdens de eerste editie gaan we het hebben over het oprichten van je eigen organisatie/stichting. Ben je een maker of wil je gewoon weten hoe je een stichting opricht? Zorg dat je dinsdag 1 december meekijkt tijdens de livestream van Be Your Own Boss via onze Facebook. 

 Tijd: 20:00-21:00

 Host: Manu van Kersbergen
Gasten: Lucien Kembel (Diligentia/Pepijn), Renée Trijselaar (De Verdienmodellen), Nike Ayinla (ORISUN) en Fazle Shairmahomed (Cloud Danslab)

 GUAP ook bekend als General Urban Arts Platform zet zich in voor Urban makers in Den Haag omgeving. Door zichtbaarheid te bieden, en hun achterban de met nodige kennis te zien, willen ze de Haagse Urban scene naar een hoger niveau tillen.

Educatie
  • livestream online (vanuit PAARD)
  • 19:30
  • 20:00

Manu van Kersbergen
Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album ‘De vloek op de overvloed’ landelijk door als woordkunstenaar. In Nederland en België heeft hij al vele podia veroverd met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige performances. Manu heeft als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vormgegeven. Hij was onder andere presentator bij het radioprogramma SPOKEN bij FunX, hoofdredacteur van het literaire magazine SPUNK en regisseerde documentaires voor VICE.

Lucien Kembel
Lucien Kembel studeerde rechten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. en werd een cultureel manager. Hij was onder andere zakelijk leider en directeur van de gezelschappen met een urban en multiculturele inslag als Toneelgroep De BrandingMade in da ShadeCosmic en MC. Lucien voort nu de directie en programmering uit voor Theaters Diligentia & PePijn.

Renée Trijselaar 
Renée Trijselaar heeft een achtergrond in Theaterwetenschap en is black belt in Lean Six Sigma. Ze was directeur van Cameretten, interim directeur van het HipHopHuis, interim artistiek leider van theater Zuidplein en is al jaren actief als consultant in de cultuursector onder de naam Well Played. Ze adviseert verscheidene fondsen en instellingen en is bekend om haar netwerk, snelle connectie-denken en organisatietalent.

Nike Ayinla
De 25 jarige Nike Ayinla studeerde internationaal recht en is de oprichter van Orisun Studio. Orisun faciliteert betekenisvolle projecten in de creatieve industrie. Een voorbeeld van een project is Homegrown. Een te gekke videoserie die muzikale live performances combineert met design, mode en beeldende kunst. Het doel is om de creatieve geest van jonge innovatie artiesten op de kaart te zetten. Naast Orisun ontwikkelt Nike programma’s bij het Nationaal Theater.

Fazle Shairmahomed 
Fazle Shairmahomed is een performancekunstenaar en danser, die voornamelijk dekoloniserende rituelen creëert, waarin hij de relatie met de toeschouwer transformeert en het begrip van intersensorialiteit uitdaagt. Vaak verwijst hij naar problematiek rond de politisering van zijn lichaam als een Nederlandse Surinaams-Hindoestaanse moslim queer man.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.