vrijdag 13 maart 2020

PAARD in coronatijden

For English click here

Update 18-11:
De deuren mogen weer open! PAARD laat de komende tijd zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze doorgaan. Voor de concerten die doorgaan komen maximaal 30 kaarten beschikbaar en zoveel mogelijk van deze optredens worden gestreamd zodat liefhebbers ook thuis van het optreden kunnen genieten. Kaartkopers ontvangen hierover mail. Wees dus ook welkom bij PAARD TV #followyourstreams!

Directeur Majel Blonden van PAARD over de komende periode: “We hebben de laatste periode alles op alles gezet om het livestreamen te professionaliseren. Nu is het moment dat we kunnen laten zien hoe leuk het kan zijn om een liveshow mee te maken vanuit je eigen woonkamer.”

Informatie of een programma gestreamd wordt (en of dit gratis is) vind je in ons programma. Zodra er duidelijkheid is of een show doorgaat of verplaatst gaat worden ontvangen de ticketkopers mail. Hou dus je mail in de gaten!

Heb je vragen, mail dan naar [email protected] Als wij vragen hebben wat betreft de terugbetaling van refunds kun je mail vanuit [email protected] verwachten.

Verplaatsingen en annuleringen
Programma dat in PAARD plaatsvond vanaf half maart wordt zoveel mogelijk verplaatst, zodat bezoekers later alsnog kunnen genieten van dit programma. Uitverkochte concerten die verplaatst zijn naar september en oktober worden mogelijk weer verplaatst, zodra er meer nieuws is over deze concerten worden de kaartkopers gemaild.
We hebben een overzicht gemaakt van events die we aan het verplaatsen zijn. Bekijk hier de lijst van verplaatste en geannuleerde shows. 

Corona-proof ervaring voor bezoekers (als de locatie open is)
PAARD volgt het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en er gelden andere huisregels dan gebruikelijk. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent je gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. Er is een 1.5 meter seated zaalindeling en we vragen bezoekers te blijven zitten tijdens het event. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD.

Waarom de actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’?
De financiële impact van de coronamaatregelen is ook voor de culturele sector enorm. Daarom is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld die oplossingen biedt in deze uitzonderlijke situatie voor de sector. Onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later‘ vragen we bezoekers om hun ticket(s) te behouden of om te zetten in een tegoed en later alsnog te komen genieten van het desbetreffende concert (of een ander concert waarvoor je je PAARD-tegoed in wilt zetten).

Lees hieronder wat de opties voor kaartkopers zijn.
Lees op de website van de Rijksoverheid meer over het kabinetsbrede pakket voor organisaties en zzp‘ers in de cultuursector. De regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ valt hier ook onder.

 

  • 00:00
  • 08:00

Kiezen voor een tegoed zou ons erg helpen
Het effect van de tegoed-regeling is dat de directe financiële impact van de vele verplaatste en geannuleerde concerten voor PAARD beter draagbaar wordt en dat je zonder problemen ook in de toekomst van mooie concerten bij ons kunt genieten. Het zou ons daarom erg helpen als je niet gelijk om restitutie vraagt, maar je ticket(s) zou willen omzetten in een tegoed. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

De opties voor PAARD-bezoekers op een rij
Bewaar je ticket: Heb je een ticket voor een verplaatste show en ga je op de nieuwe datum? Dan hoef je niks te doen. Je huidige ticket blijft geldig voor de nieuwe datum.

Geniet later: Heb je een ticket voor een verplaatste show maar je kunt niet op de nieuwe datum? Of heb je een ticket voor een gecancelde show? Kies dan voor een digitaal tegoed ter waarde van het aankoopbedrag van je tickets, inclusief servicefee. Je hoeft het tegoed niet in 1 keer te besteden en mocht je na afloop van de geldigheidsduur een bedrag over houden, dan storten wij het resterende tegoed automatisch naar je terug (op het rekeningnummer/betaalwijze waarmee je de tickets hebt gekocht). Dit betekent dat je je geld dus altijd geheel terugkrijgt, zelfs als je het niet besteedt. Je kunt je tegoed zien in je PAARD-account op de website, en het is minimaal 12 maanden geldig.

Restitutie: We hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets niet van deze tegoed-regeling gebruik willen maken; je behoudt je recht om je geld terug te vragen. Hiervoor is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt de regeling ‘Ticketgelden Coronacrisis Cultuur- en sportevenementen‘ opgesteld omdat het gaat om een uitzonderlijke situatie. In deze regeling geldt bij verplaatsing de restitutietermijn van uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement en bij een annulering is dit 3 maanden na de annulering. Let op: de restitutie verloopt dus anders dan je normaal gewend bent bij een verplaatsing of annulering.

Hoe maak ik mijn keuze voor tegoed of restitutie kenbaar?
PAARD is al van start gegaan met de uitvoering van de regeling. Omdat het voor PAARD op dit moment om vele duizenden tickets gaat, kan het soms even duren voordat je je keuze kenbaar kan maken. Maar alle kaartkopers krijgen de bovenstaande opties. Aangezien sommige concerten in 2020 misschien wederom verzet moeten worden, kan het even duren voor je de definitieve optie hiervoor krijgt. Zodra er zekerheid is over de datum ontvangen kaartkopers van geannuleerde en verplaatste shows een mail waarin uitgelegd wordt hoe zij hun tickets kunnen omzetten in een tegoed of een aanvraag kunnen doen voor restitutie.

Wil je PAARD en artiesten helpen?
Daar worden wij en de artiesten in deze tijd heel blij van! Je kunt artiesten en PAARD op diverse manieren helpen.
1) Koop tickets voor een artiest die je wilt steunen (ticketgelden komen excl. service kosten ten goede aan de artiest) en bij het afrekenen kun je eventueel een extra donatie toevoegen die ten goede komt aan PAARD.
2) Word VRIEND van PAARD voor €50 per jaar: zie www.paard.nl/vriendenclub.

Ik heb een fysiek ticket gekocht. Wat moet ik nu doen? 
Heb je een ticket aan de PAARD-kassa gekocht of bij een van de andere officiële voorverkoopadressen, dan kun je een foto of scan van je ticket mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘hardcopy ticket retourneren’. Helaas is onze fysieke ticketkassa gesloten op dit moment.

Meer informatie
We hopen dat de informatie hierboven voor nu even voldoende is voor je.  Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.