dinsdag 1 juni 2021

PAARD gaat door in coronatijden

For English click here

PAARD is open, ook in de zomer!
We mogen weer publiek ontvangen voor concerten en ander avondprogramma! Daar zijn we zo blij mee dat we geen zomerstop doen, maar juist open blijven. Je kunt het huidige aanbod aan shows bekijken via www.paard.nl/event/. In PAARD wordt de 1,5 meter aangehouden, en daarom hoef je geen test- of vacinatiebewijs te laten zien. Helaas is nachtprogramma nog niet mogelijk in de zomer, maar hopelijk kan dit weer in het nieuwe seizoen.

Er zijn drie opties qua programma:
Programma met PUBLIEK: een liveshow met zitplaatsen voor publiek, tickets worden online via PAARDsite verkocht of aan de kassa op vermelding van je e-mail adres.
Programma met PUBLIEK en LIVESTEAM: een liveshow met zitplaatsen voor publiek en de show wordt live gefilmd en uitgezonden. Je kunt dan dus ook vanuit huis meekijken. Tickets voor publiek worden online via PAARDsite verkocht of aan de kassa op vermelding van je e-mail adres. Via de PAARDsite kun je je aanmelden voor de livestream.
Programma als LIVESTREAM ONLY: De show wordt alleen live uitgezonden en er is geen publiek bij. Via de PAARDsite kun je je aanmelden voor de livestream.

We geven achter de naam van het programma aan of het gaat om wat voor soort avond het betreft.

Verplaatsingen en annuleringen
Zodra er duidelijkheid is of een show geannuleerd, verplaatst gaat worden, ontvangen de ticketkopers mail en vermelden we dit op de website. Hou dus je mail in de gaten! Als er publiek bij een show mag zijn waar we eerder communiceerde dat het Livestream Only was, sturen we alle aanmelders een mail. Uitverkochte concerten worden nog steeds verplaatst naar data waarvan we hopen dat er misschien weer meer mensen in de zaal mogen. Bij een verplaatsing krijgen bezoekers de optie om hun tickets terug te geven en een refund te krijgen. Bij een annulering ontvangen de bezoekers ook mail en krijgen automatisch een refund. Heb je vragen, mail dan naar [email protected]

Corona-proof ervaring voor bezoekers (als PAARD open mag voor bezoekers)
PAARD volgt het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en er gelden andere huisregels dan gebruikelijk. Van te voren kun je kiezen voor een solo ticket (als je een eigen zitplaats + tafel wil) of je kunt duo tickets aanschaffen als je met twee personen komt. Let op: je moet voor elk persoon een los duo ticket kopen, dus voor 2 personen koop je 2 duo tickets. Bij binnenkomst kunnen er een aantal vragen worden gesteld omtrent je gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Je hoeft geen test- of vacinatiebewijs te laten zien. Er is een veilige 1.5 meter-routing en zaalindeling opgezet voor publiek. In het pand draagt iedereen mondkapjes zolang dit volgens het RIVM moet. Ook vragen we bezoekers te blijven zitten tijdens het event. Een aantal dagen voor de show ontvangen bezoekers de complete informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Maatregelen veranderen regelmatig dus in de deze mail staat welke regels er gelden bij jouw show.

De bezoeker wordt begeleid naar vaste zitplaatsen en het personeel bedient aan tafel. Ook is er een volledig vernieuwd menu met food&drinks, deze is te vinden op de website van PAARD.

  • 00:00
  • 08:00

De opties voor PAARD-bezoekers op een rij

Waarom de actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’? De financiële impact van de coronamaatregelen is ook voor de culturele sector enorm. Daarom is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld die oplossingen biedt in deze uitzonderlijke situatie voor de sector. Onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later‘ vragen we bezoekers om hun ticket(s) te behouden en later alsnog te komen genieten van het desbetreffende concert (of een ander concert waarvoor je je PAARD-tegoed in wilt zetten). Lees op de website van de Rijksoverheid meer over het kabinetsbrede pakket voor organisaties en zzp‘ers in de cultuursector. De regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ valt hier ook onder.

Bewaar je ticket: Heb je een ticket voor een verplaatste show en ga je op de nieuwe datum? Dan hoef je niks te doen. Je huidige ticket (met oude datum erop) blijft geldig voor de nieuwe datum.

Geniet later: In 2020 boden we aan dat je tickets kon omzetten in een tegoed. Je kunt je tegoed zien in je PAARD-account op de website, en het is minimaal 12 maanden geldig en je behoudt altijd je recht om je geld terug te vragen. In 2021 kunnen deze tegoeden nog gewoon uitgegeven worden.

Refund: Zodra een event wordt geannuleerd of verplaatst ontvangen ticketkopers mail. Bij een annulering krijg je je geld volledig terug (incl servicekosten). Bij een verplaatsing krijg je vier weken de tijd om aan te geven dat je een refund wil. Let op: de restitutie termijn is langer dan je normaal gewend bent bij een verplaatsing of annulering. De termijn van terugbetaling is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt vastgesteld in de regeling ‘Ticketgelden Coronacrisis Cultuur- en sportevenementen‘. Deze regeling is er omdat het gaat om een uitzonderlijke situatie. In deze regeling geldt bij een verplaatsing de restitutietermijn van uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement en bij een annulering is dit 3 maanden na de annulering. 

Wil je PAARD en artiesten helpen?
Daar worden wij en de artiesten in deze tijd heel blij van! Je kunt artiesten en PAARD op diverse manieren helpen.
1) Koop tickets voor een artiest die je wilt steunen (ticketgelden komen excl. service kosten ten goede aan de artiest) en bij het afrekenen kun je eventueel een extra donatie toevoegen die ten goede komt aan PAARD.
2) Word VRIEND van PAARD voor €50 per jaar: zie www.paard.nl/vriendenclub.
3) Doneer je ticket. Mail hiervoor naar [email protected]

Ik heb een fysiek ticket gekocht. Wat moet ik nu doen? 
Heb je een ticket aan de PAARD-kassa gekocht of bij een van de andere officiële voorverkoopadressen, dan kun je een foto of scan van je ticket mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘hardcopy ticket retourneren’. Helaas is onze fysieke ticketkassa gesloten op dit moment.

Meer informatie
We hopen dat de informatie hierboven voor nu even voldoende is voor je.  Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.

“We hebben de laatste periode alles op alles gezet om het livestreamen te professionaliseren. Nu is het moment dat we kunnen laten zien hoe leuk het kan zijn om een liveshow mee te maken vanuit je eigen woonkamer.”

Directeur Majel Blonden van PAARD over de komende periode: