vrijdag 13 maart 2020

PAARD in coronatijden

For English click here

Voorlopig zijn we voor publiek gesloten. We proberen de komende tijd zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze te laten doorgaan in de vorm van een livestream. Zodra er duidelijkheid is of een show geannuleerd, verplaatst gaat worden of gestreamd, ontvangen de ticketkopers mail. Hou dus je mail in de gaten!

Heb je vragen, mail dan naar [email protected]

Verplaatsingen en annuleringen
Programma dat in PAARD gepland stond, wordt zoveel mogelijk verplaatst, zodat bezoekers later alsnog kunnen genieten van dit programma. Uitverkochte concerten worden verplaatst naar data waarvan we hopen dat er misschien weer meer mensen in de zaal mogen. Maar niks is zeker natuurlijk, dus het kan zijn dat deze concerten weer verder verplaatst moeten worden. Zodra er nieuws is over programma worden kaartkopers gemaild. Bij een verplaatsing krijgen bezoekers de optie om hun tickets terug te geven en een refund te krijgen.  Hierover ontvangen alle ticketkopers mail en we kondigen het aan op de website en in het facebook event.

Corona-proof ervaring voor bezoekers (als PAARD open mag voor bezoekers)
PAARD volgt het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en er gelden andere huisregels dan gebruikelijk. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent je gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. Er is een 1.5 meter seated zaalindeling en we vragen bezoekers te blijven zitten tijdens het event. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD.

 

  • 00:00
  • 08:00

De opties voor PAARD-bezoekers op een rij

Waarom de actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’? De financiële impact van de coronamaatregelen is ook voor de culturele sector enorm. Daarom is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld die oplossingen biedt in deze uitzonderlijke situatie voor de sector. Onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later‘ vragen we bezoekers om hun ticket(s) te behouden en later alsnog te komen genieten van het desbetreffende concert (of een ander concert waarvoor je je PAARD-tegoed in wilt zetten). Lees op de website van de Rijksoverheid meer over het kabinetsbrede pakket voor organisaties en zzp‘ers in de cultuursector. De regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ valt hier ook onder.

Bewaar je ticket: Heb je een ticket voor een verplaatste show en ga je op de nieuwe datum? Dan hoef je niks te doen. Je huidige ticket (met oude datum erop) blijft geldig voor de nieuwe datum.

Geniet later: In 2020 boden we aan dat je tickets kon omzetten in een tegoed. Je kunt je tegoed zien in je PAARD-account op de website, en het is minimaal 12 maanden geldig en je behoudt altijd je recht om je geld terug te vragen. In 2021 kunnen deze tegoeden nog gewoon uitgegeven worden.

Restitutie: Zodra een event wordt geannuleerd of verplaatst ontvangen ticketkopers mail met de optie om te refunden. Bij een verplaatsing krijg je maximaal vier weken de tijd om aan te geven dat je een refund wil. Let op: de restitutie termijn is langer dan je normaal gewend bent bij een verplaatsing of annulering. De termijn van terugbetaling is in samenspraak met het Ministerie van OC&W, het Ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt vastgesteld in de regeling ‘Ticketgelden Coronacrisis Cultuur- en sportevenementen‘. Deze regeling is er omdat het gaat om een uitzonderlijke situatie. In deze regeling geldt bij een verplaatsing de restitutietermijn van uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement en bij een annulering is dit 3 maanden na de annulering. 

Wil je PAARD en artiesten helpen?
Daar worden wij en de artiesten in deze tijd heel blij van! Je kunt artiesten en PAARD op diverse manieren helpen.
1) Koop tickets voor een artiest die je wilt steunen (ticketgelden komen excl. service kosten ten goede aan de artiest) en bij het afrekenen kun je eventueel een extra donatie toevoegen die ten goede komt aan PAARD.
2) Word VRIEND van PAARD voor €50 per jaar: zie www.paard.nl/vriendenclub.
3) Doneer je ticket. Mail hiervoor naar [email protected]

Ik heb een fysiek ticket gekocht. Wat moet ik nu doen? 
Heb je een ticket aan de PAARD-kassa gekocht of bij een van de andere officiële voorverkoopadressen, dan kun je een foto of scan van je ticket mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘hardcopy ticket retourneren’. Helaas is onze fysieke ticketkassa gesloten op dit moment.

Meer informatie
We hopen dat de informatie hierboven voor nu even voldoende is voor je.  Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.

“We hebben de laatste periode alles op alles gezet om het livestreamen te professionaliseren. Nu is het moment dat we kunnen laten zien hoe leuk het kan zijn om een liveshow mee te maken vanuit je eigen woonkamer.”

Directeur Majel Blonden van PAARD over de komende periode: