vrijdag 13 maart 2020

PAARD in Corona tijden

For English click here

Het kabinet heeft in verband met Covid-19 maatregelen getroffen. Vanaf 1 juni mogen concertzalen weer open voor een klein aantal bezoekers. PAARD opent dus ook voorzichtig de deuren. We starten met kleinschalige optredens en we hebben nu ook uitgebreide professionele livestream-mogelijkheden (voor zowel concerten als de zakelijke markt).

“We gaan open voor de bezoekers en omdat muziek beleven het mooiste is dat bestaat. Een toekomstbestendige manier van concerten organiseren is met de 1.5-meter regelgeving niet aan de orde.”

Lees hier het hele bericht over de heropening.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook als bezoeker speel je een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er helaas niet gedanst, geroepen, gefloten of uit volle borst meegezongen kan worden. Wel kun je al zittend genieten van een drankje of een hapje (er is een aangepaste kaart met o.a. diverse speciaal bieren, kaas, worst of een notenmix). We vragen bezoekers ook te blijven zitten tijdens het event.  Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live events.

Verplaatsingen en annuleringen
Programma dat in PAARD plaatsvond vanaf half maart wordt zoveel mogelijk verplaatst, zodat bezoekers later alsnog kunnen genieten van dit programma. Uitverkochte concerten die verplaatst zijn naar september en oktober worden mogelijk weer verplaatst, zodra er meer nieuws is over deze concerten worden de kaartkopers gemaild.
We hebben een overzicht gemaakt van events die we aan het verplaatsen zijn: Bekijk hier de lijst van verplaatste en geannuleerde shows. 

Waarom de actie: Bewaar je ticket, geniet later
De financiële impact van de Corona-maatregelen is ook voor de culturele sector enorm. Daarom is in samenspraak met het ministerie van OC&W, het ministerie van Economische zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld die oplossingen biedt in deze uitzonderlijke situatie voor de sector. Onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later‘ vragen we bezoekers om hun ticket(s) te behouden of om te zetten in een tegoed en later alsnog te komen genieten van desbetreffende concert (of een ander concert door je PAARD tegoed in te zetten).

Lees hieronder wat de opties voor kaartkopers zijn.
Lees op de website van de Rijksoverheid meer over de kabinetsbrede pakket voor organisaties en zzp‘ers in de cultuursector. De regeling ‘bewaar je ticket, geniet later’ valt hier ook onder.

 

  • 00:00
  • 08:00

Kiezen voor een tegoed zou ons erg helpen
Het effect van de tegoed-regeling is dat de directe financiële impact van de vele verplaatste en geannuleerde concerten voor PAARD beter draagbaar wordt en dat je zonder problemen ook in de toekomst van mooie concerten bij ons kunt genieten. Het zou ons daarom erg helpen als je niet gelijk om restitutie vraagt maar je ticket(s) zou willen omzetten in een tegoed. Lees hieronder hoe dit tegoed in zijn werk gaat.

De opties voor Paard bezoekers op een rij
Bewaar je Ticket: Heb je een ticket voor een verplaatste show en ga naar de nieuwe datum? Dan hoef je niks te doen. Je huidige ticket blijft geldig voor de nieuwe datum.

Geniet later: Heb je een ticket voor een verplaatste show maar je kunt niet op de nieuwe datum, of heb je een ticket voor een gecancelde show? Kies dan voor een digitaal tegoed ter waarde van het aankoopbedrag van je tickets, inclusief servicefee. Je hoeft het tegoed niet in 1 keer te besteden, en mocht je na afloop van de geldigheidsduur een bedrag over houden, dan storten wij het resterende tegoed automatisch naar je terug (op het rekeningnummer/betaalwijze waarmee je de tickets hebt gekocht). Dit betekent dat je je geld dus altijd geheel terugkrijgt, zelfs als je het niet besteedt. Je kunt je tegoed zien in je PAARD-account op de website, en het is minimaal 12 maanden geldig.

Restitutie We hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets niet van deze tegoed-regeling gebruik willen maken; je behoud je recht om je geld terug te vragen. Hiervoor is in samenspraak met het ministerie van OC&W, het ministerie van Economische zaken en de Autoriteit Consument & Markt de regeling ‘Ticketgelden Coronacrisis Cultuur- en sportevenementen‘ opgesteld omdat het gaat om een uitzonderlijke situatie. In deze regeling geldt bij verplaatsing het restitutie termijn van uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement en bij een annulering is dit 3 maanden na de annulering. Let op: de restitutie verloopt dus anders dan je normaal gewend bent bij een verplaatsing of annulering.

Hoe maak ik mijn keus voor tegoed of restitutie kenbaar?
Paard is al van start met de uitvoering van de regeling. Omdat het voor Paard op dit moment om vele duizenden tickets gaat, kan het soms even duren voordat je je keus kenbaar kan maken. Maar alle kaartkopers krijgen de bovenstaande opties. Aangezien sommige concerten in 2020 misschien wederom verzet moeten worden, kan het even duren voor je de definitieve optie krijgt hiervoor. Zodra er zekerheid is over de datum ontvangen kaartkopers van geannuleerde en verplaatste shows een mail waarin uitgelegd wordt hoe zij hun tickets kunnen omzetten in een tegoed of een aanvraag kunnen doen voor restitutie.

Wil je PAARD en artiesten helpen?
Daar worden wij en de artiesten in deze tijd heel blij van! Je kunt artiesten en PAARD op diverse manieren helpen.
1) Koop tickets voor een artiest die je wil steunen (ticketgelden komen excl. service kosten ten goede aan de artiest) en bij het afrekenen kun je eventueel een extra donatie toevoegen die ten goede komt aan PAARD
2) Word VRIEND van PAARD voor €50 per jaar: www.paard.nl/vriendenclub.
3) Kom naar de PAARD Pop-up store en koop merch van Haagse artiesten en festivals (100% voor artiest of festival)

Ik heb een fysiek ticket gekocht. Wat moet ik nu doen? 
Heb je een ticket aan de Paardkassa of bij een van de andere officiële voorverkoopadressen dan kun je een foto of scan van ticket mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘hardcopy ticket retourneren’. Helaas is onze ticket kassa gesloten op dit moment.

Meer informatie
We hopen dat de informatie hierboven voor nu even voldoende is voor je. Zodra wij de tegoed optie rond hebben, gaan we zo snel mogelijk van start met alle ticketkopers op de hoogte brengen, hou dus je mail in de gaten.

Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.