CLAN OF XYMOX

Iconische Nederlandse new wave band uit de 80s

zondag 17 oktober 2021 8374

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar de datum 17 oktober 2021.  Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

De unieke sound van Clan Of Xymox: elektronische, melancholische, dromerige new wave, zorgt ervoor dat de band al tientallen jaren meegaat. In de jaren 80 was de Nederlandse band één van de belangrijkste vertegenwoordigers van dark wave. Sinds hun debuut in 1984: ‘Subsequent Pleasures, bracht de band maar liefst veertien andere platen uit, waarmee internationaal succes behaalden. Fast-forward naar 2020, en eind Februari brengen de Amsterdamse dark wave pioniers gloednieuwe single ‘SHE‘ uit, die de toon zal zetten voor het vijftiende album.

dark wave elektronisch gothic New Wave
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Ronny Moorings is het meesterbrein achter Clan Of Xymox en is van de oorspronkelijke bezetting nog als enige over, en woont ruim 15 jaar in Leipzig Duitsland. Sinds de band tekende bij platenlabel 4AD (U.K.) in de begin jaren 80 heeft de band vele hit- en cultalbums uitgebracht, zoals veelgeprezen platen ‘Creatures‘ (1999), ‘Notes Of The Underground‘ (2001), ‘Farewell‘ (2003) en ‘In Love We Trust‘ (2009).

Support: Palais Ideal

Palais Ideal is geïnspireerd door verschillende bands uit de 80’s. Het duo dat in 2016 het levenslicht zag, noemt onder andere Ultravox, The Sisters Of Mercy en New Order als voornaamste voorbeelden. De groep werkte voor de single ‘Context Collapse’ met John Fryer, de producer die werkte met Depeche Mode en Nine Inch Nails. Dit is niet de eerste keer dat Palais Ideal met Clan Of Xymox speelt, dus verwacht veel goeds.

“ De nummers van Clan of Xymox zijn onbeperkt houdbaar. Nooit geweten dat we zo'n internationaal new wave-icoon uit Nederland hebben. “

3voor12