donderdag 9 april 2020

CLAN OF XYMOX

Palais Ideal [uitgesteld]

Helaas is dit evenement per direct uitgesteld. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en het RIVM zullen tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden in PAARD en Paardcafé. Op dit moment lijkt het er op dat we voor alle evenementen nieuwe data kunnen vinden. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Er wordt hier achter de schermen hard gewerkt om bezoekers van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zo mogelijk de evenementen te verplaatsen. Paard houdt ticketkopers op de hoogte via de mail. Op de website en op onze socials houden we u op de hoogte van nieuws. Lees hier meer.

dark waveelektronischgothicNew Wave
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De unieke sound van Clan Of Xymox: elektronische, melancholische, dromerige new wave, zorgt ervoor dat de band al tientallen jaren meegaat. In de jaren 80 was de Nederlandse band één van de belangrijkste vertegenwoordigers van dark wave. Sinds hun debuut in 1984: ‘Subsequent Pleasures, bracht de band maar liefst veertien andere platen uit, waarmee internationaal succes behaalden. Fast-forward naar 2020, en eind Februari brengen de Amsterdamse dark wave pioniers gloednieuwe single ‘SHE‘ uit, die de toon zal zetten voor het vijftiende album.

Ronny Moorings is het meesterbrein achter Clan Of Xymox en is van de oorspronkelijke bezetting nog als enige over, en woont ruim 15 jaar in Leipzig Duitsland. Sinds de band tekende bij platenlabel 4AD (U.K.) in de begin jaren 80 heeft de band vele hit- en cultalbums uitgebracht, zoals veelgeprezen platen ‘Creatures‘ (1999), ‘Notes Of The Underground‘ (2001), ‘Farewell‘ (2003) en ‘In Love We Trust‘ (2009).

Support: Palais Ideal

Palais Ideal is geïnspireerd door verschillende bands uit de 80’s. Het duo dat in 2016 het levenslicht zag, noemt onder andere Ultravox, The Sisters Of Mercy en New Order als voornaamste voorbeelden. De groep werkte voor de single ‘Context Collapse’ met John Fryer, de producer die werkte met Depeche Mode en Nine Inch Nails. Dit is niet de eerste keer dat Palais Ideal met Clan Of Xymox speelt, dus verwacht veel goeds.

De nummers van Clan of Xymox zijn onbeperkt houdbaar. Nooit geweten dat we zo'n internationaal new wave-icoon uit Nederland hebben.

3voor12