zondag 25 november 2018

VESSEL 4.0: THE EX & THE HOWL ENSEMBLE

VESSEL: Container. Schip. Transport
Een serie bijzondere concerten van nationale en internationale underground artiesten voor een select publiek op onontdekte locaties in de stad. Iedere locatie wordt slechts één keer gebruikt: VESSEL is nu of nooit. De concerten zijn rauw, puur en ongepolijst: VESSEL is niet perfect, VESSEL is echt. VESSEL wordt opgenomen, vastgelegd en uitgezonden.

Deze editie van Vessel vindt plaats in The Grey Space, Paviljoensgracht 20.

Klinkt als The Fall, Sonic Youth, Television, Jambinaiavant gardenoisepostpunk
Archief
  • € 12,50
  • € 17,50
  • Paard op Hol: The Grey Space
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

The Ex
“Het ontembare geweten van de underground.” Een band zonder hits, maar wel eentje die gegarandeerd schuurt, prikkelt en boordevol verrassingen zit: dat is precies de reden waarom The Ex, die we leerden kennen in 1979, vandaag de dag nog steeds niet uit ons collectieve geheugen (en de harten) verdwenen is.  De Nederlandse act is geliefd bij post-punkliefhebbers over de hele wereld – alhoewel, postpunk, dekt dat de lading? De band verkent net zo makkelijk genres als punk-jazz, noise en folk en wordt vaak in één adem genoemd met acts als The Fall, Sonic Youth en Wire – niet in de laatste plaats omdat The Ex tevens meesterlijk is in het opbouwen van chaos.

En nog altijd springlevend: dit jaar brachten zij hun nieuwste album uit (27 Passports) dat de critici steil achterover deed slaan: “een album zinderend van avontuur en zeggingskracht…,” (– Volkskrant) en “Wordt het niet eens tijd voor een standbeeld voor The Ex?”( – Muzine) zijn slechts een aantal quotes uit recensies. Ook hun recente optredens gaven enkel enthousiaste reacties: “als band een autonome kunstenaar die met de jaren alleen maar beter wordt,” aldus Oor. Amen.

The Howl Ensemble
Bij The Howl Ensemble vliegen de maatwisselingen je om de oren! Dit powertrio uit de Haaglanden overweldigt met een elegante mix van instrumentale postrock, stonerrock en psychedelica en heeft dus een voorliefde voor dynamische wisselingen en acrobatische partijen in hun muziek. Op onregelmatige wijze gehakt wordt gemaakt van zowel je besef van tijd als van richting. Luister zelf maar eens naar het dit jaar uitgebrachte, tweede album getiteld ‘Patina’. Voor liefhebbers van acts als Explosions In The Sky en Godspeed You! Black Emperor.

Outside of the fact that they continue to get better and better, we could maybe point to their inherent spiritual power, which is revealed in all its glory on this release.

The Quietus