vrijdag 22 januari 2021 8374

Slagwerk Den Haag invites Jameszoo [VERPLAATST]

In verband met de coronamaatregelen is zowel de vroege als de late show van Slagwerk Den Haag invites Jameszoo verplaatst naar 19 oktober 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Alle ticketkopers ontvangen mail van ons over hun kaartjes. Niks ontvangen? Neem contact met ons op via [email protected]

Begin 2020 kreeg Jameszoo toegang tot Slagwerk Den Haag hun expertise en de enorme snoepwinkel aan instrumenten in hun studio. De ‘naïeve computer jazz’ waarmee Jameszoo de afgelopen jaren stormerderhand (met onvoorwaardelijke steun van Brainfeeder) de wereld veroverde, maakt hem een ideale partner om samen op verkenning uit te gaan en genre-grenzen op te rekken. Een concert met (nieuwe) muziek van Jameszoo in een Slagwerk Den Haag-setting!

Op het podium worden Jameszoo en Slagwerk Den Haag aangevuld met  Zapp4 strijkkwartet.

Dit event is de vroege show, voor tickets voor de late uitvoering klik hier. Ook is dit unieke optreden te bewonderen vanuit huis via deze Livestream!

avant-garde jazzJazzneo-klassiek
  • Entree 17,50 | Livestream 10
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:00
  • 19:15

Slagwerk Den Haag
Het in 1977 opgerichte Slagwerk Den Haag is een multi-disciplinair collectief dat met hun vrije invulling wereldwijd al hoge ogen gooide. Of het nou op ’traditionele’ slagwerkinstrumenten is of op paardenkaken en een glazen instrumentarium. Het collectief maakt er hoe dan ook een optreden van om stijl van achterover te slaan.

Jameszoo
Vroeger was Mitchel van Dinther (zoals Jameszoo eigenlijk heet) begenadigd taekwondoka. Toen een blessure roet in het eten strooide, veranderde de atleet van missie en werd de dojo ingeruild voor de draaitafel. Toen de DJ in 2013 aan de Red Bull Music Academy in New York mocht studeren ontmoette hij de mensen achter Flying Lotus, waaronder bassist Thundercat, en ontwikkelde Jameszoo zich tot een van de spannendste nieuwe jazz-artiesten van het moment. Met zijn naïeve computer jazz weet de muzikant keer op keer zichzelf te vernieuwen.

Zapp 4
Strijkkwartet Zapp 4 brengt een lach op het gezicht. Of het nou met hun bewerkingen van klassiekers van Nirvana en Radiohead is of met werk dat zich meer leent voor de klassieke strijkinstrumenten, het collectief weet er het beste mee te doen. Alle vier de muzikanten componeren en dat maakt van het viertal een bijzondere groep. Van harmonieën tot pizzicato, er is niets dat Zapp 4 niet kan doen.

PAARD x SLAGWERK DEN HAAG
Twee Haagse begrippen van formaat bundelen de muzikale krachten. Verwacht een reeks concerten van de top musici van het innovatieve Slagwerk Den Haag, custom made voor de Grote Zaal van PAARD. De avontuurlijke groep weet na ruim 40 jaar nog steeds relevant te blijven door samen te werken en co-creëren met toonaangevende choreografen, producers en andere spannende nieuwe makers uit diverse kunstdisciplines.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

PAARD TV
Ervaar dit unieke optreden thuis vanaf de eerste rij! Vanuit meerdere hoeken wordt het concert geregistreerd en eenmalig live uitgezonden.

‘...dazzling percussion group, similarly combined virtuosity and theatricality...’

Door New York Times.