dinsdag 19 oktober 2021

SLAGWERK DEN HAAG x JAMESZOO x RESIDENTIE ORKEST

Corona informatie: Naast je reguliere toegangsticket heb je een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig die je in de CoronaCheckApp moet laten zien of je kunt een print maken via CoronaCheck.nl. Deze moet je in combinatie met je legitimatiebewijs kunnen laten zien. Kijk hier voor meer info. Let op: een los vaccinatie bewijs, het gele vaccinatieboekje of losse testuitslag geldt niet. Je moet echt een QR-code genereren in de CoronaCheckApp.

Begin 2020 kreeg Jameszoo toegang tot Slagwerk Den Haag hun expertise en de enorme snoepwinkel aan instrumenten in hun studio. De ‘naïeve computer jazz’ waarmee Jameszoo de afgelopen jaren stormenderhand (met onvoorwaardelijke steun van Brainfeeder) de wereld veroverde, maakt hem een ideale partner om samen op verkenning uit te gaan en genre-grenzen op te rekken. Een concert met (nieuwe) muziek van Jameszoo in een Slagwerk Den Haag-setting! Op het podium worden Jameszoo en Slagwerk Den Haag aangevuld met strijkkwartet van Het Residentie Orkest.

avant gardeelectronicaexperimentalJazzpercussieWe Are Public
Archief
  • € 20,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Slagwerk Den Haag
Het in 1977 opgerichte Slagwerk Den Haag is een multi-disciplinair collectief dat met hun vrije invulling wereldwijd al hoge ogen gooide. Of het nou op ‘traditionele’ slagwerkinstrumenten is of op paardenkaken en een glazen instrumentarium. Het collectief maakt er hoe dan ook een optreden van om stijl van achterover te slaan.

Jameszoo
Vroeger was Mitchel van Dinther (zoals Jameszoo eigenlijk heet) begenadigd taekwondoka. Toen een blessure roet in het eten strooide, veranderde de atleet van missie en werd de dojo ingeruild voor de draaitafel. Toen de DJ in 2013 aan de Red Bull Music Academy in New York mocht studeren ontmoette hij de mensen achter Flying Lotus, waaronder bassist Thundercat, en ontwikkelde Jameszoo zich tot een van de spannendste nieuwe jazz-artiesten van het moment. Met zijn naïeve computer jazz weet de muzikant keer op keer zichzelf te vernieuwen.

Residentie Orkest – Strijkkwartet
Het Residentie Orkest en Slagwerk Den Haag slaan – als Haagse brothers-in-crime – voor de SDH-serie Inviting the Producer de handen ineen. Het Residentie Orkest is een veelzijdige, graag geziene gast in het PAARD. Voor dit concert komt een RO strijkkwartet de formatie van Slagwerk Den Haag en Jameszoo versterken.

PAARD x SLAGWERK DEN HAAG
Twee Haagse begrippen van formaat bundelen de muzikale krachten. Verwacht een reeks concerten van de top musici van het innovatieve Slagwerk Den Haag, custom made voor de Grote Zaal van PAARD. De avontuurlijke groep weet na ruim 40 jaar nog steeds relevant te blijven door samen te werken en co-creëren met toonaangevende choreografen, producers en andere spannende nieuwe makers uit diverse kunstdisciplines.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

‘...dazzling percussion group, similarly combined virtuosity and theatricality...’

Door New York Times.