vrijdag 30 oktober 2020

REWIRExKORZO #18 met: Greetje Bijma & Oceanic, Mark IJzerman & Sébastien Robert

We gaan ons best doen om zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. Dit betekent wel dat we met elke artiest opnieuw rond de tafel moeten over de nieuwe situatie. Zodra er duidelijkheid is, ontvangen ticketkopers mail over wat het definitieve plan wordt voor het concert of event. Van de tickethouders vragen we om wat geduld. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk van informatie te voorzien, maar het kan even duren voordat dingen duidelijk zijn.

De 18e editie van Rewire x Korzo op vrijdag 30 oktober vindt plaatst in PAARD! Te zien deze avond is een een bijzondere samenwerking tussen Greetje Bijma & Oceanic, waarin twee generaties Nederlandse muzikanten samenkomen. Het programma wordt gecompleteerd met het spannende audiovisuele project van Mark IJzerman en Sébastien Robert, As Above, So Below, origineel gepland voor Rewire Festival 2020. Dat allemaal in de Grote Zaal.

Archief
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:00
  • 19:30

Oceanic en Greetje Bijma
Ook is de nieuwste live show te zien van twee grote, maar niet direct met elkaar geassocieerde talenten: improviserend zangeres Greetje Bijma en underground elektronica-producer Oceanic. Door een toevallige ontmoeting met yeyeh-labelbaas Pieter Jansen belandden de bekroonde Friese freejazz-zangeres Bijma in de studio met opkomend talent Oceanic, bekend van zijn ambient en leftfield techno platen, uitgebracht op labels als BAKK en Nous’klaer Audio. De bijzondere ontmoeting mondde uit in de LP Swallow A Party, een muzikaal samenspel uit duizenden, die eerder in september door yeyeh werd uitgebracht.

Mark IJzerman en Sébastien Robert
‘As Above, So Below’ verkent het veranderende landschap van de regio La Araucanía in zuid-centraal Chili door middel van live beelden en geluid. Deze audiovisuele voorstelling gaat in de dualistische relatie van de mens met de natuur via geluidsonderzoek van de Franse geluidskunstenaar en masterstudent ArtScience, en onderzoekende visuals gemaakt van satelliet-, microscopische- en dronebeelden van de Nederlandse mediakunstenaar Mark IJzerman. Tijdens een residentie in Chili deden ze onderzoek naar de houtkapindustrie die de biodiversiteit van de regio heeft uitgehold en het ecosysteem heeft verstoord.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Voor dit concert betekent het dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn, die het PAARD kunnen bezoeken. Uiteraard blijven onze reeds ingezette (strenge) 1.5m-maatregelen van kracht en zijn mondkapjes verplicht in het pand (behalve op de zitplaats). Ook geldt er een aantal nieuwe regels: De horeca is gesloten en er mag geen drank of eten genuttigd worden. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.