vrijdag 18 juni 2021

MEET THE URBAN PRO’S #9

Den Haag staat bekend als rock- en popmuziekstad, maar beschikt over geen enkele popcultuur- of popopleiding. Daarom  organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD deze Meet The Urban Pro’s (MTUP), voor meer aandacht voor muziek- en creatieve opleidingen.

Iedereen weet: KNOWLEDGE = POWER. Het toepassen van jouw theoretische kennis in de muziekindustrie moet ervoor zorgen dat jij verder komt in de praktijk. Is dat ook het geval wanneer je als rapper een muziekopleiding volgt? Of heb je aan social media platforms en muziekstreamingsdiensten als Instagram, TikTok, Spotify of YouTube voldoende om jouw professionele muziekcarrière op te bouwen en vast te houden?

CultuurSchakel en poppodium PAARD organiseren op 18 juni 2021 voor de 9e keer Meet The Urban Pro’s over de voordelen of valse beloftes van het volgen van een muziek- en dansopleiding op mbo- en hbo-niveau.

In principe is er geen bestaande opleiding voor het beroep van rapper. De rapper ontwikkelt zichzelf door veel te werken en te schrijven aan zijn/haar eigen muziek, zowel tijdens het maken van de muziek zelf als tijdens optredens. Het is wel mogelijk dat de rapper een opleiding volgt aan een algemene popacademie. Je leert naast popgeschiedenis ook over o.a. ondernemerschap, muziekrechten, optreedervaring, leert samenwerken met anderen en breidt je netwerkwerk uit. In de praktijk zie je grotendeels dat een deel van de hiphop en urban scene van met name muzikale makers uiteindelijk of hopelijk hun doel bereikt door te hosselen en met vallen en opstaan. En ook is er een deel dat zijn weg vindt via bekende muziekopleidingen zoals de Rockacademie in Tilburg, de Herman Brood Academie in Utrecht of het Albeda College in Rotterdam.

Ben je een breakdancer, danser, content creator of online programmeur? Dan zijn er ook voor jou opleidingsmogelijkheden vanuit dans en de creatieve sector.

aanmelden
  • Online livestream (vanuit PAARD)
  • 18:30
  • 19:00

Programma

Het programma bestaat uit panelgesprekken met Raymond den Uijl namens Creative College, Hip-Hop Dance (Breaking) in Utrecht en Pax sectiehoofd Rap bij de Rockacademie in Tilburg. Zij beantwoorden al jouw vragen, samen met lokale artiesten en studenten:

  • Tweedejaars student Rap, Fernando Ruiz de la Torre, beter bekend als RDLT van de Rockacademie
  • Derdejaars student (afstudeerjaar) Julian Michael Broman, beter bekend als Jetpack Juulz aan de Herman Brood Academie in Utrecht
  • Ian Crawford, vanaf september 2021 Music Business course aan het SAE Institute in Amsterdam

Waarom ga je een muziek- of dansopleiding volgen? Wat is het voordeel van het volgen van een muziek- of dansopleiding als rapper, zanger(es), producer of danser(es)? Wat moet je ervoor laten? En hoe zit het met de kosten en voorwaarden? De mogelijkheden komen deze avond uitgebreid aan bod.

Deze netwerkbijeenkomst is interessant voor toekomstige professionals, zoals elektronische muziek producers, drummers, bassisten, toetsenisten, gitaristen, rappers, songwriters, vocalisten, multidisciplinaire muzikanten. En breakers, dansers die zich verder willen ontwikkelen binnen de dansstijlen: Hiphop/freestyle dansers, Locking, Popping, House, Waacking, Vogueing en Krump.

Programma

18.30 uur      Inloop
19.00 uur      Introductie sprekers en algemene toelichting
19.10 uur      1e Panel: Rappen en breaken, op straat of in de schoolbanken?

19.55 uur      2e Panel: Voordelen versus verwachtingen van het volgen van een muziekopleiding!

20.40 uur      Afsluiting

 

Na ieder panel kun je jouw vragen stellen aan de sprekers.