maandag 25 oktober 2021

COLLEGE: De kunst van het ongelukkig zijn [WORDT VERPLAATST]

Corona informatie: Naast je reguliere toegangsticket heb je een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig die je in de CoronaCheckApp moet laten zien of je kunt een print maken via CoronaCheck.nl. Deze moet je in combinatie met je legitimatiebewijs kunnen laten zien. Kijk hier voor meer info. Let op: een los vaccinatie bewijs, het gele vaccinatieboekje of losse testuitslag geldt niet. Je moet echt een QR-code genereren in de CoronaCheckApp.

Dit evenement zal verplaatst worden. Momenteel is er nog geen datum bekend. We hopen jullie zo snel mogelijk blij te maken met een nieuwe, definitieve datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers krijgen nog een mail. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Dirk De Wachter over de schoonheid van het gewone leven

Deze avond kan je in de zaal bijwonen, of thuis via een livestream! Via PAARD koop je een ticket om de avond ín de zaal bij te wonen. Livestreamtickets kun je scoren via deze link: www.haagschcollege.nl

Nooit eerder waren we zo welvarend als nu. Toch is de vraag naar psychologische hulp historisch hoog en is eenzaamheid een groeiend probleem? Hoe kan dat? Volgens psychiater Dirk De Wachter is de druk naar gelukkig zijn de belangrijkste reden voor ons ongeluk.

De tirannie van ‘leuke dingen doen’ verdrukt alle ruimte voor verdriet en gevoel van tekort. In De kunst van het ongelukkig zijn analyseert De Wachter hoe onze individuele en maatschappelijke streven naar gelukkig zijn ons vooral gefrustreerd maakt. Maar wat vult de gevoelde leegte dan wel?

En heeft de opgelegde bezinningsperiode ons eigenlijk wel dichterbij een antwoord gebracht? De coronatijd openbaarde juist de obsessies van onze materiële samenleving. ‘Kunnen we deze zomer wel op vakantie? En wanneer mogen de terrassen eindelijk open?’ In De kunst van het ongelukkig zijn daagt De Wachter ons uit om de kleine schoonheid van ons gewone dagelijks leven te omarmen.

Archief
  • € 20,00
  • Grote zaal met zitplaatsen + online livestream
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Dirk De Wachter is psychiater en schrijver van de bestsellers Borderline times en De kunst van het ongelukkig zijn

De kunst van het ongelukkig zijn wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College