maandag 25 oktober 2021

HAAGSCH COLLEGE: De kunst van het ongelukkig zijn

Dirk De Wachter over de schoonheid van het gewone leven

In verband met de huidige coronamaatregelen is er beperkt zaalplek beschikbaar. Bij ons koopt u een ticket om de avond ín de zaal bij te wonen. Livestream tickets scoor je via www.haagschcollege.nl

Nooit eerder waren we zo welvarend als nu. Toch is de vraag naar psychologische hulp historisch hoog en is eenzaamheid een groeiend probleem? Hoe kan dat? Volgens psychiater Dirk De Wachter is de druk naar gelukkig zijn de belangrijkste reden voor ons ongeluk.

De tirannie van ‘leuke dingen doen’ verdrukt alle ruimte voor verdriet en gevoel van tekort. In De kunst van het ongelukkig zijn analyseert De Wachter hoe onze individuele en maatschappelijke streven naar gelukkig zijn ons vooral gefrustreerd maakt. Maar wat vult de gevoelde leegte dan wel?

En heeft de opgelegde bezinningsperiode ons eigenlijk wel dichterbij een antwoord gebracht? De coronatijd openbaarde juist de obsessies van onze materiële samenleving. ‘Kunnen we deze zomer wel op vakantie? En wanneer mogen de terrassen eindelijk open?’ In De kunst van het ongelukkig zijn daagt De Wachter ons uit om de kleine schoonheid van ons gewone dagelijks leven te omarmen.

Koop tickets
  • € 20,00
  • Grote zaal met zitplaatsen + online livestream
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Dirk De Wachter is psychiater en schrijver van de bestsellers Borderline times en De kunst van het ongelukkig zijn

De kunst van het ongelukkig zijn wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl, presentator van Haagsch College