maandag 25 januari 2021

Revolusi: In gesprek met David van Reybrouck

Voor  ‘Revolusi’ sprak David Van Reybrouck bijna tweehonderd mensen over de Indonesische onafhankelijksheidsstrijd, waaronder de laatste nog levende getuigen. Op 25 januari gaan we met hem in gesprek tijdens een speciale livestream van Haagsch College live vanuit PAARD.

Tickets voor deze livestream (€10,00) koop je via deze link

 

knowledgelivestream
Koop tickets
  • €10,-
  • Online livestream (vanuit PAARD)
  • 19:30
  • 20:15

De Belgische schrijver werkte 5 jaar lang aan zijn onderzoek. Ook in Nederland bracht zijn zoektocht veel nieuwe verhalen aan het licht.
Tijdens een speciale livestream van het Haagsch College gaat Van Reybrouck in gesprek met Thomas van Zijl en met u als kijker thuis.
Vanuit poppodium Het Paard legt Van Reybrouck uit waarom hij nu op een andere manier kijkt naar de dekolonisatie van Indonesië en de rol van Nederland hierin. Welke lessen hebben zijn onderzoek hem geleerd? En hoe pak je zo’n gevoelig onderwerp aan als buitenstaander?

David Van Reybrouck
David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn nieuwe boek Revolusi verscheen afgelopen november. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Pleidooi voor populisme, Tegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie.

Thomas van Zijl
Thomas van Zijl is presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Haagsch College
Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen. Verdiep je in het nieuws met Haagsch College in Nieuwspoort. Voor iedereen die behoefte heeft aan enige context bij de dagelijkse stroom aan nieuwsberichten maar geen tijd heeft voor lange cursussen of stevige studieboeken is Paard een samenwerking aangegaan met het Haagsch College.

‘Terwijl ik op een lauwe deegbal kauwde, besefte ik dat het Nederlands koloniaal avontuur niet met een honger naar grond begon, maar met een verlangen naar smaak.’

David van Reybrouck in de Volkskrant