zaterdag 14 maart 2020

ENGEL [Geannuleerd]

Just + DJ Native -

Deze show hebben we helaas moeten aflasten vanwege de Corona maatregelen. De ticketkopers ontvangen mail // Unfortunately we had to cancel this show because of the Corona measures. The ticket buyers receive mail.

————————————————————————————————-

hiphopnederhopRap
Archief
  • € 10,00
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Twintig jaar geleden maakte een piepjonge Engel zijn debuut op CD. Inmiddels heeft de rapper meer dan tien albums op zijn naam staan en onderscheidt hij zich moedwillig in de Nederlandse muziekscene met een geheel eigen sound, thematiek en bijzondere samenwerkingen. In 2020 viert Engel zijn 20-jarig jubileum en dat laat hij niet ongemerkt voorbij gaan. Bewapend met een verzamelalbum (Alles Nog Open) en een nieuwe liveshow komt de openhartige rapper 14 maart naar ’t Paard. Speciaal voor dit optreden neemt hij special guest Paul de Munnik mee!

Schatgraven
Voor zijn nieuwe soloalbum Schatgraven is Engel met gelijkgestemde muzikanten op zoek gegaan naar parels. Waar voorheen samples en beats de basis vormden, koos de eigenzinnige rapper ditmaal bewust voor een leeg canvas. Met slechts een hoop liefde voor het creëren van muziek is hij een ambitieus avontuur aangegaan met een kleurrijke verzameling artiesten.

Op Schatgraven gaan de scratches van de DJ ineens hand in hand met de sfeervolle klanken van een complete blazers- en strijkerssectie. O.a. Paul de Munnik, Tim Knol, Diggy Dex en Jawek Kamstra hebben samen met Engel geschreven, gelachen, gescholden, geschrapt en gemaakt. De zoektocht heeft geleid tot een bijzonder openhartig en muzikaal album.

Support: Just

Als helft van het duo Engel & Just mag Joost Adriaansens aka Just natuurlijk niet ontbreken tijdens deze jubileum tour. Na vier gezamenlijke albums brengt de rapper in 2020 zijn eerste solo album uit. Met zijn bijzonder openhartige schrijfstijl neemt Just de luisteraar mee en schuwt daarbij niet om ook de donkere periodes te belichten.

Support: DJ Native

Eind jaren ’90 legde Dj Native voor het eerst het vinyl op de draaitafel en was meteen verkocht. Hij verdiepte zich in de kunst van het turntablism (beter bekend als scratchen) en een paar jaar later beklom hij de bühne. Eerst in zijn eentje, maar niet veel later ook als dj van rapacts als Macronizm en Engel & Just. Nu, jaren later, heeft hij bijna alle grote zalen van Nederland vanaf het podium bestookt met zijn funky hiphop, breakbeats en strakke scratches. Weet dus wat je kunt verwachten!

Special Guest: Paul de Munnik

Natuurlijk bekend als de helft van Acda & De Munnik, maar ook solo een grote meneer. De Munnik speelde al eerder samen met Engel op songs als ‘Mis Je Zo’ en ‘Breek’. Al met al een mooie toevoeging aan het lijstje topacts op het podium.