vrijdag 4 december 2020

DE AMBASSADE [UITVERKOCHT]

De muziek die De Ambassade maakt klinkt als een throwback naar de jaren tachtig. Voornamelijk in het Nederlands welteverstaan. New wave en darkwave in de straat van grootheden als Joy Division en Depeche Mode. Met duistere synths doorspekte melodieën, logge baslijnen en galmende drumcomputers. Sinds het debuut in 2016 is de band een graag geziene gast door liefhebbers van zowel elektro als wave. Zo stond de band op ADE, Grauzone en Noorderslag. Op 4 december staat het drietal in PAARD.

 

dark waveelektroNew Wavesynthpopsynthwave
Archief
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30

De Ambassade bracht in 2016 een eerste single uit en vanaf dat moment was het hek van de dam. Iedere liefhebber wilde weten wie er achter de synthgedreven muziek zaten, maar het mysterie bleef bestaan. In 2018 kwam het tweeluik ‘Verloren’ en ‘Jerney’ (een ode aan de Earth & Fire zangeres, Jerney Kaagman) online. Dat was ook het moment voor de band om zich voor te stellen aan iedereen die al die tijd zich af had gevraagd wie er op het podium stonden. Het drietal bleek Pascal Pinkert, Timothy Francis en Aniek de Rooij. Vanaf dat moment ging het nog harder met De Ambassade en in 2019 was daar eindelijk debuutalbum Duistre Kamers waarmee De Ambassade direct de Nederlandse cultscene veroverde.

Mooi om te zien dat dit soort muziek, dat herinneringen aan de grauwe beginjaren 80 oproept, aanslaat bij het publiek anno nu.

3voor12 Gelderland