donderdag 5 november 2020

DANDANA

Free The System: Albumpresentatie

We gaan ons best doen om zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. Dit betekent wel dat we met elke artiest opnieuw rond de tafel moeten over de nieuwe situatie. Zodra er duidelijkheid is, ontvangen ticketkopers mail over wat het definitieve plan wordt voor het concert of event. Van de tickethouders vragen we om wat geduld. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk van informatie te voorzien, maar het kan even duren voordat dingen duidelijk zijn.

DANDANA is een collectief van muzikanten uit Nederland, Senegal en Gambia, dat kiest om het oude vrij te laten en een nieuwe weg in te slaan. Dat doen ze muzikaal door traditionele West-Afrikaanse instrumenten te combineren met live drums, elektronische drumpads en een range aan vintage synthesizers. Op 5 november presenteert DANDANA het album ‘Free the System’ bij PAARD aan de hand van vertellingen, geluidsfragmenten, live muziek en film. Gespreksleider Nike Ayinla van Homegrown zal in gesprek gaan met de bandleden. DJ Doktoro (Espresso Records) zorgt voor de muzikale omlijsting. Een avond vol kennis en inspiratie. Een absolute aanrader!

De ‘Free the System’ albumpresentatie wordt mede mogelijk gemaakt door Popradar Den Haag en POP (Projectregeling Popmuziek Den Haag).

AfrikaansAnderselektronica
uitverkocht
  • € 12,50
  • € 12,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Free the System staat in het teken van muzikale verbreding, reizen, vriendschap en loslaten. Het nieuwe album is voor het grootste gedeelte opgenomen in Gambia en Senegal, West-Afrika. Tijdens de reizen, de jams, de gesprekken en ontmoetingen bleek keer op keer hoe onzeker de toekomstsituaties in Afrika nog steeds zijn en met welke minimale middelen mensen iedere dag moeten ‘dealen’. Een bepaalde uitzichtloosheid die normaal zo ver van ons bed is, maar door de huidige Corona-crisis voor het eerst ook voor veel mensen in Westerse landen voelbaar is. Daarom is de les die de muziek van DANDANA ons cadeau doet, zo relevant. Het laat ons zien en horen hoe je positief kunt omgaan met zo’n situatie en hoe belangrijk muziek is om die moeilijk situaties door te komen.

Bas Ackermann is de oprichter van DANDANA – speelt bas, keyboards en synthesizers. Hij is verantwoordelijk voor de composities, creatieve ideeën en videoproducties.

Ebou Gaye Mada is een gepassioneerde percussionist en singer / songwriter uit Gambia. Hij komt uit de bekende Senegambiaanse griotfamilies Gaye en Mbye.

Filly Dioma is een zeer begenadigd en veelzijdig gitarist uit Ziguinchor, Senegal. Zijn geluid en ritme worden gekleurd door een mix van traditionele Senegelese stijl en Malinese jazz.

Jackson Loman is een solide lid van de DANDANA-coalitie. Jackson is een stevige groover op zijn drums. Tight & funky is zijn handtekening.

Joop de Graaf is een jazz bas student aan het conservatorium van Amsterdam. DANDANA is erg blij hem aan boord te hebben voor nieuwe ruimteavonturen.

Modou Joof is een componist en toetsenist uit Gambia. Joof is – samen met Ackermann – verantwoordelijk voor de composities van het nieuwe ‘Free The System!’ album.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Voor dit concert betekent het dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn, die het PAARD kunnen bezoeken. Uiteraard blijven onze reeds ingezette (strenge) 1.5m-maatregelen van kracht en zijn mondkapjes verplicht in het pand (behalve op de zitplaats). Ook geldt er een aantal nieuwe regels: De horeca is gesloten en er mag geen drank of eten genuttigd worden. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

Met 'Free The System' wil de groep een boodschap van vriendschap, loslaten en vooruitgang tonen. Doorgaan, hoe slecht de situatie ook mag lijken.

3voor12 Den Haag