donderdag 5 november 2020

LIVESTREAM DANDANA

Helaas mogen we in navolging van de nieuwe coronamaatregelen geen bezoekers ontvangen voor de komende twee weken. Dit geldt dus ook voor DANDANA. Kaartkopers kunnen hun geld binnen enkele dagen terugverwachten op de rekening waarmee de tickets zijn aangeschaft en hebben hierover mail ontvangen. 

Gelukkig is er ook goed nieuws. De show wordt online gestreamd (don 5 nov 20:00u) via Facebook en is daarom voor iedereen gratis toegankelijk, klik HIER. Zo kunnen we toch nog een beetje samen zijn en genieten van mooie muziek!

THE STORY BEHIND FREE THE SYSTEM
DANDANA is een collectief van muzikanten uit Nederland, Senegal en Gambia, dat kiest om het oude vrij te laten en een nieuwe weg in te slaan. Dat doen ze muzikaal door traditionele West-Afrikaanse instrumenten te combineren met live drums, elektronische drumpads en een range aan vintage synthesizers. Geïnspireerd door West-Afrikaanse psych pioniers Guelewar, Ifang Bondi en Touré Kunda tot aan synth-gedreven bands als Air en Tame Impala, neemt DANDANA je mee op reis door een nieuw universum.

Door Corona is een regulier optreden voor een dansende menigte momenteel geen optie. Daarom presenteert DANDANA op 5 november het nieuwe album ‘Free the System’ aan de hand van vertellingen, geluidsfragmenten, korte optredens en film voor een zittend publiek. Host Nike Ayinla zal in gesprek gaan met verschillende bandleden en producer Tijmen van WageningenDJ Doktoro zorgt voor de muzikale omlijsting. Een avond vol kennis en inspiratie. Een absolute aanrader!

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Popradar Den Haag en POP (Projectregeling Popmuziek Den Haag).

AfrikaansAnderselektronica
Archief
  • Gratis livestream
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

Help het album op vinyl uit te brengen en doneer hier!

Free the System staat in het teken van muzikale verbreding, reizen, vriendschap en loslaten. Het nieuwe album is voor het grootste gedeelte opgenomen in Gambia en Senegal, West-Afrika. Tijdens de reizen, de jams, de gesprekken en ontmoetingen bleek keer op keer hoe onzeker de toekomst-situaties in Afrika nog altijd zijn en met welke minimale middelen mensen iedere dag moeten ‘dealen’. Een bepaalde uitzichtloosheid die normaal zo ver van ons bed is, maar door de huidige Corona-crisis voor het eerst ook voor veel mensen in Westerse landen invoelbaar is. Daarom is de les die de muziek van DANDANA ons cadeau doet, zo relevant. Het laat ons zien en horen hoe je positief kunt omgaan met dergelijke situaties en hoe belangrijk muziek is om die moeilijke situaties door te komen.

Tijdens ‘The Story behind Free the System’ staat de totstandkoming van het nieuwe album centraal. Onder leiding van host Nike Ayinla worden het opnameproces en de West-Afrikaanse invloeden besproken, maar ook de huidige trends in Afrika en wereldwijde thema’s als Black Lives Matter, globalisering en de huidige pandemie komen aan bod. Nike gaat hierover in gesprek met:

Bas Ackermann, de oprichter van DANDANA. Hij speelt bas, keyboards en synthesizers, en is verantwoordelijk voor de composities, creatieve ideeën en videoproducties. Daarnaast stond Bas aan de wieg van State of Mic, een hoog aangeschreven multimedia- en muziekstudio in Gambia.

Ebou Gaye Mada, een gepassioneerde percussionist en singer-songwriter uit Gambia. Hij komt uit de bekende Senegambiaanse griotfamilies Gaye en Mbye, en maakte onderdeel uit van de legendarische Gambiaanse band Ifang Bondi – de grondleggers van Afro-Madinkabeat.

Jackson Loman, als drummer en stevige groover een vaste kracht bij DANDANA, tight & funky. Daarvoor bouwde hij een gerespecteerde reputatie op bij acts als D-Felic New Quartet, NuClear Family/Kern Koppen en New Groove Habits.

Joop de Graaf, de nieuwste aanwinst op bas. Hij studeert jazz aan het conservatorium van Amsterdam en staat bekend om zijn diversiteit in muziekstijlen: hard bop, straight jazz, fusion, latin, soul, funk, hiphop, pop en neo-klassiek – een verrijking voor DANDANA.

Tijmen van Wageningen, bassist en tevens producer van Torii. Daarnaast heeft hij o.a. samengewerkt met DI-RECT, The Deaf en EUT. Samen met Bas Ackermann heeft hij beide albums (Free The System en het debuut Third World Nightclub) van DANDANA geproduceerd.

Host Nike Ayinla, van Nigeriaanse afkomst, studeerde internationaal recht en is de oprichter van Orisun Studio. Met Orisun faciliteert ze betekenisvolle projecten in de creatieve industrie. Zoals het online platform Homegrown, dat muzikale live performances combineert met disciplines als design, mode en beeldende kunst. Naast Orisun ontwikkelt Nike programma’s bij het Nationaal Theater.

Vanwege de huidige reisbeperkingen kunnen bandleden Modou Joof en Filly Dioma helaas niet aanwezig zijn.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

Met 'Free The System' wil de groep een boodschap van vriendschap, loslaten en vooruitgang tonen. Doorgaan, hoe slecht de situatie ook mag lijken.

3voor12 Den Haag