Veelgestelde

Vragen

 • Hoe blijf ik op de hoogte van PAARD?

  Elke week voegen wij veel nieuwe programma toe aan onze agenda. Wil je op de hoogte blijven van al dit moois? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief. Of volg PAARD op Facebook en Instagram. Geen zin om te lezen? Luister onze spotify playlist met alle net bevestigde acts. Tot slot geeft deze website het beste overzicht van al het programma.

 • Je account

 • Wat kan ik met een PAARD account?

  In je account kun je je tickets terugvinden, allemaal op één pagina. Daarnaast kun je voorkeuren en gegevens invullen of aanpassen, zodat je niet bij elke bestelling je gegevens opnieuw moet invullen. Als je je tickets kwijt bent vind je ze ook hier. Nooit meer je tickets kwijt dus!

 • Hoe word ik lid van Vriendenclub of Businessclub?

  Vriendenpas

  Draag je het PAARD een warm hart toe en ben je graag als eerst op de hoogte van al het nieuws? Vind je het leuk je mening te geven over PAARD zaken? Sta je niet graag in de rij? Ben je gek op korting of wil je er gewoon een muzikale vriend bij? Voor €50 per jaar ben je vriend van PAARD. Kijk op Paard.nl/vriendenclub voor meer informatie!

  Businessclub

  Hier leeft de liefde voor muziek. Voor altijd. Ook na je dertigste, veertigste of zelfs na je pensioen. Hier ontmoet je gelijkgestemden. Muzikant, muziekliefhebber of met een enorme zwak voor alles wat met muziek te maken heeft. Samen met de businessclub werken we aan een gezond landschap voor (pop)muziek in Den Haag. Lees meer over deze club op PAARD.nl/Businessclub

  Wil je je een lidmaatschap opzeggen? Stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld het mailadres waar het lidmaatschap op geregistreerd staat.

   

 • Kaartverkoop

 • Waar koop ik kaarten?

  De makkelijkste en snelste weg om tickets te kopen is PAARD.NL. Daar ben je gelukkig al! Kijk bij het programma voor alle evenementen.

  Avondkassa
  De avondkassa is geopend tijdens concerten of evenementen. Tijdens gratis programma’s is de avondkassa gesloten. Klik hier voor het programma. Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot kaarten kun je mailen naar [email protected].

 • Servicekosten

  Wat zijn servicekosten en hoeveel bedragen ze?
  Voor tickets die via het ticketsysteem (Ticketworks) van PAARD worden verkocht hanteren we voor de meeste tickets  €3,- servicekosten. Dit geldt voor verkoop zowel online als via de avondkassa of voorverkooppunt. Voor tickets onder de tien euro rekenen we geen servicekosten. De prijs die je op de website en in de ticketshop ziet is de prijs inclusief de service fee; daar komen dus geen kosten bovenop.

  Over programma’s van €10 of minder berekenen we geen servicekosten. Deze uitzondering is niet van toepassing op entreeprijzen waarbij Early Bird korting of andere kortingen zijn berekend. We gaan bij het vaststellen van de service fee dus uit van de reguliere prijs, zonder eventuele kortingen.

  Onder de servicekosten vallen bijvoorbeeld banktransactiekosten en kosten voor het onderhoud van het ticketingsysteem. Er wordt bij een aantal events die we met externe partijen organiseren doorgelinkt naar hun eigen ticketsysteem; je verlaat dan de website van PAARD. De servicekosten kunnen bij deze events afwijken van €3,-. Indien er problemen zijn met deze tickets dien je deze externe organisatie te contacteren.

  Toilet gratis, dat dan weer wel!
  Voor de bewaakte garderobe en de garderobe kluisjes geldt een prijs van € 1,50 per item of per kluisje. Deze betaling gaat per PIN of iDeal. Het toiletgebruik in PAARD is gratis.

   

 • Kortingen

  PAARD Vriendenclub
  Draag je PAARD een warm hart toe? Vind je het leuk je mening te geven over PAARD zaken? Sta je niet graag in de rij? Ben je gek op korting of wil je er gewoon een muzikale vriend bij? Lees hier meer over de Paard Vriendenclub.

  Early Bird Ticket
  Voor sommige evenementen biedt PAARD in de eerste week na de start van de voorverkoop en zolang de voorraad strekt een vroegboekkorting aan genaamd Early Bird Ticket. Zolang de Early Bird beschikbaar is, betaal je automatisch op www.paard.nl de kortingsprijs.

  CJP-korting
  Heb jij een CJP-pas? Dan krijg je €2,50 korting op de meeste tickets! Je kunt de korting toepassen door je pasgegevens in te voeren bij het bestellen van je ticket.

  Ooievaarspas
  Ooievaarspashouders kunnen voor het grootste gedeelte van het programma een kaartje met 50% korting kopen. Voor verhuurconcerten en -avonden geldt de Ooievaarspas niet.
  De korting gaat over voor prijs exclusief de €3,- servicekosten. Omdat de korting enkel krijgt op vertoon van de ooievaarspas is het op dit moment enkel mogelijk de tickets aan de paardkassa te kopen.

  We Are Public
  In samenwerking met ruim 30 toonaangevende Haagse cultuurinstellingen geeft We Are Public (WAP) je maandelijks toegang tot een scherpe selectie van minimaal 50 concerten, dans- en theatervoorstellingen, films en exposities. Voor de We Are Public leden wordt er iedere maand een mooie selectie uit het Paard aanbod gemaakt. De geselecteerde events zijn op vertoon van de WAP-pas gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld. Word lid van We Are Public (ongeveer 15 euro per maand) via www.wearepublic.nl. Je ontvangt een persoonlijke WAP-lidmaatschapspas met barcode.

  Hoe werkt het? Bekijk op de We Are Public site welke optredens geselecteerd zijn, neem je WAP-pas en identiteitskaart mee. Dit laatste is belangrijk omdat kortingen persoonsgebonden zijn. Er geldt geen voorrang voor WAP-pashouders. Uitverkocht is echt uitverkocht. Reserveren is helaas niet mogelijk.

  Jarig? Paard trakteert!
  Proost, Cheers, Santé, Salud, Skál op je verjaardag in PAARD!
  Ben je jarig en is er die nacht programma in Paard? Dan krijgen jij en één vriend gratis toegang tot het nachtprogramma in Paard. Wel gefeliciteerd!

  Hoe werkt het?
  – Mail in de week voor je verjaardag naar [email protected] en laat weten dat je je verjaardag wilt komen vieren.
  – Stap het Paard binnen op jouw verjaardag tussen 23:00 uur en 01:00 uur
  – Toon je legitimatie om te bewijzen dat je inderdaad vóór of ná 00:00 uur jarig bent
  – Hierop ontvangen jij en één vriend gratis toegang*

  Voorwaarden
  * de actie geldt niet voor (bijna) uitverkochte nachtprogramma’s;
  ** vanzelfsprekend zijn voor jullie beide de standaard huisregels van toepassing

 • Waar is mijn ticket?

  Na aanschaf via de website wordt er een e-ticket naar je email adres gestuurd. Mocht je dit ticket niet meer terug kunnen vinden in de mail, dan kun je hem via je eigen account op de Paard website weer terugvinden. Log in via paard.nl/account. Hier vind je een overzicht van alle tickets die je hebt gekocht voor komende evenementen onder ’tickets’. Hier download je de tickets. Dit kan vanaf je telefoon gescand worden of vanaf een uitgeprint ticket.

  Geen bevestigingsmail ontvangen?
  Bij sommige e-mailadressen kan de bevestigingsmail in de Ongewenste Mail / SPAM terecht komen, kijk dus eerst of hij toevallig hier terecht is gekomen.

  Als het dan nog niet lukt, kun je contact opnemen met PAARD (070-7503434), dan kunnen wij de kaarten eventueel opnieuw toesturen. Let wel, ons kantoor is alleen bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Mocht op het laatste moment blijken dat het niet lukt en is het kantoor gesloten? Neem dan bij je bezoek aan het PAARD je legitimatiebewijs mee en meld je bij de kassa. De kassamedewerker zal je kaarten dan opzoeken in het systeem. Voorwaarde is dan wel dat de kaarten op jouw naam staan.

  Let op: bovenstaande heeft alleen betrekking op e-tickets aangeschaft via www.paard.nl! Voor sommig programma zal er een externe ticketverkoop zijn.

 • Over je Bezoek

 • Leeftijd

  In PAARD gelden enkele regels betreffende de toegangsleeftijd.

  Concerten
  Bij concerten geldt een minimumleeftijd van 16 jaar; bezoekers onder de 16  jaar kunnen echter wel toegang krijgen tot concerten mits onder begeleiding van een volwassene boven de 18 jaar.

  Nachtprogramma
  Vanaf 23:00 behoren alle activiteiten in het Paard tot het nachtprogramma. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, tenzij anders vermeld. Let op: zorg dat je bij een bezoek aan nachtprogramma je legitimatiebewijs bij je hebt.

 • Gehoorbescherming

  PAARD adviseert om gehoorbescherming mee te nemen naar elk concert. PAARD is aangesloten bij de I Love My Ears Campagne, klik hier om meer te weten te komen. We bieden verschillende soorten gehoorbescherming aan, verkrijgbaar bij de foyerbar:

  Alpine Plug it – € 4,50
  De zwarte Alpine Plug-it is een herbruikbare zwarte oordop van Siliconenvrij AlpineThermoShape materiaal. Het vormt zich met lichaamswarmte om de gehoorgang en kan daarom comfortabel gedragen worden. De Plug it oordopjes hebben een filter het geluisdniveau omlaag brengt terwijl je wel de muziek en gesprekken kan blijven volgen. Deze oordopjes kunnen zo’n 100 keer gebruikt worden.

  Alpine Party Plug – € 14,50
  Deze transparante Alpine PartyPlug-oordoppen krijg je in een PAARD-beschermhoesje. Deze oordoppen hebben een speciale filter die ervoor gemaakt is om het volume van de muziek naar een veilig niveau terug te brengen, zonder dat de kwaliteit van het geluid verslechtert. Hierdoor blijft de muziek klinken zoals het hoort en is communicatie met vrienden mogelijk. PartyPlug-oordopjes kunnen de hele dag (of nacht) comfortabel gedragen worden. Ze zijn gemaakt van een hypoallergeen en siliconenvrij materiaal, waardoor je geen last krijgt van allergische reacties of jeuk. De PartyPlug-oordopjes kun je ruim 100 keer gebruiken.

 • Wat is Cup to Cup Recycling?

  PAARD doet mee met Cup to Cup Recyling en daarom krijg je bij binnenkomst een bekermunt. Wanneer je voor het eerst een drankje bestelt lever je de munt in voor een beker. Bij een volgende bestelling ruil je jouw oude lege beker in voor een nieuwe volle. Ben je jouw beker of munt kwijt? Dan leg je €1 bij voor een nieuwe beker. Met Cup to Cup Recycling wil PAARD duurzamer omgaan met haar bekers.

 • Hoe werkt de 18+ alcoholwetgeving?

  In verband met de Drank- en Horecawet mag PAARD geen alcohol aan je verkopen als je nog geen 18 jaar bent. Je mag het tevens ook niet bij je hebben. Lees hier meer over de wet.

  Wij hanteren de volgende regels bij alcohol risico programma:
  -Om aan de bar alcohol te mogen bestellen worden polsbandjes gebruikt: zonder bandje geen alcohol. Bij de entree wordt van iedereen het legitimatiebewijs gecontroleerd om te bepalen of je wel of geen bandje krijgt.
  -Hebben wij twijfel over jouw leeftijd en jij geen legitimatiebewijs bij je: Geen bandje.
  -Ook als je eenmaal binnen bent kan in geval van twijfel om je legitimatiebewijs gevraagd worden.
  -Er wordt alléén alcohol geschonken aan de foyerbar, de bar in de zaal is alcoholvrij.

  Bij het afwijken van deze regels moet je rekening houden met het volgende:
  -Bij geconstateerd misbruik van legitimatie wordt je de toegang tot PAARD ontzegt. Het legitimatiebewijs wordt ingenomen en kan alleen door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.
  -Bij geconstateerd onterecht gebruik van een polsbandje (bijvoorbeeld een gevonden bandje omdoen) volgt directe uitzetting.
  -Bij geconstateerd doorgeven van een bandje aan een minderjarige volgt voor beiden directe uitzetting: voor de minderjarige die het bandje aannam én voor degene die het bandje afgaf.
  -Bij geconstateerd doorgeven van alcoholische drank aan een minderjarige volgt voor beiden direct uitzetting: voor de minderjarige die het drankje aanneemt én voor degene die het drankje overgaf.
  -Bij uitzetting of toegangsweigering om bovengenoemde of hieraan gerelateerde redenen wordt geen entreegeld teruggegeven.

  Bovengenoemde maatregelen klinken streng en dat zijn ze ook. De landelijke wetgeving is onverbiddelijk en wij als PAARD moeten ons daaraan houden.

 • Kan mijn ticket gescand worden vanaf mijn smartphone?

  Je e-ticket wordt op de avond zelf door onze medewerkers bij de entree gescand. Dit kan vanaf je smartphone worden gescand of vanaf een uitgeprint e-ticket.

 • Mag ik fotograferen?

  Fotograferen met een simpele camera is toegestaan, mits zonder flits.

  Fotograferen of filmen met een professionele apparatuur is niet toegestaan zonder toestemming van de zaal en/of artiest. Onder professionele apparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera’s. Bij het maken van beeldmateriaal is de maker verantwoordelijk voor naleving van de AVG-regelgeving. Hierin zijn restricties benoemd over het identificeerbaar in beeld brengen van personen en het openbaar maken van deze materialen. Lees hier meer.

  Wil je graag met een professionele camera komen fotograferen voor een website of ander medium? Mail dan naar [email protected].

 • Worden er Foto of video opnames gemaakt?

  Tijdens evenementen in Paard worden fotoen filmopnamen gemaakt. Het is mogelijk dat je op deze opnamen te zien bent. Lees ons Privacy statement voor meer informatie.

 • Mag ik flyeren of posters ophangen?

  We vinden het niet prettig als je zonder contact op te nemen posters ophangt of flyers neerlegt/uitdeelt in PAARD. Deze worden dan ook gelijk verwijderd en eventuele schoonmaakkosten kunnen worden verhaald. Wil je graag flyeren of een poster ophangen in PAARD? Stuur hiervoor dan een mail naar [email protected].

 • Kan ik met pin betalen?

  Ja! PAARD is volledig cashless. Bij zowel de entreekassa als alle barren kunt u betalen met uw pinpas. PAARD accepteert ook creditcards (Visa en Mastercard).

 • Ik ben verhinderd

  Indien je zelf niet kan komen naar een optreden of nachtprogramma waar je een kaartje voor kocht, kunnen wij het kaartje niet terugnemen. Hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk. Concerttickets vallen binnen de uitzonderingen op het herroepingsrecht voor consumenten. Als onderdeel van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) hanteren wij deze landelijke bezoekersvoorwaarden. Meer juridische informatie over de uitzonderingen op het herroepingsrecht vind je hier.

  Een betrouwbare website voor het verkopen van tickets is www.ticketswap.nl.

 • Verloren voorwerpen

  Ben je iets kwijtgeraakt in PAARD, mail dan zo snel mogelijk naar [email protected].
  Als je iets verloren bent in PAARDCAFE mail dan naar: [email protected].

  Zet in je mail wat er kwijt is, op welke datum en bij welk programma
  Je kunt op werkdagen tussen 12:00 en 17:00 ook bellen naar de receptie via 070-7503434.

 • Garderobe & kluisjes

  Binnen PAARD en het Paardcafé kan je gebruik maken van de bewaakte garderobe en/of een beperkt aantal garderobekluisjes.

  Bij PAARD geldt een prijs van € 1,50 per item in de garderobe. Kluisjes zijn hier €2 voor concerten en €2,50 voor nachten. Voor Paardcafé is de prijs van €1 voor zowel garderobe als kluisjes. Voor alle locaties werken we cashless, ook kluisjes kunnen gepind worden. De kluisjes werken met je mobiele telefoon en kun je zo vaak openen en sluiten als je zelf wil!

  Bij gebruik van de garderobe zijn de voorwaarden van toepassing zoals gesteld in artikel 8 van de bezoekersvoorwaarden.

 • Mindervaliden

  Het gebouw van Paard is uitstekend toegankelijk voor mindervaliden. Entree, foyer, garderobe, toiletvoorzieningen en beide zalen (lift) zijn goed bereik- en berijdbaar met rolstoelen. Verder bestaat de zaal van Paard  standaard uit staanplaatsen. Indien een show wel zitplaatsen heeft, wordt dit per programma op de website vermeld.

  Wil je als mindervalide een concert bezoeken? Dan kan dat natuurlijk! Laat ons (voordat of zodra je je ticket hebt aangeschaft) weten of je met de rolstoel komt of dat je graag een mindervalide kruk zou willen reserveren. Let op! Doe dit wel zo snel mogelijk (minstens 48 uur voor aanvang van het concert) zodat we een plaats kunnen reserveren in de zaal en het personeel op de hoogte kunnen stellen. Er zijn een beperkt aantal mindervalide plaatsen beschikbaar.

  Je kunt contact opnemen via [email protected] of bel op werkdagen tussen 12:00 en 17:00 naar 070-7503434.  Op de website van de gemeente Den Haag vindt u een overzicht van parkeerplekken voor mindervaliden.

 • Heeft Paard zit- of staplaatsen?

  Bijna alle optredens in het Paard zijn ‘non-seated’: er zijn uitsluitend staanplaatsen.

  Een specifieke selectie van ons aanbod is echter ‘semi-seated’ of ‘seated’. Shows kunnen semi-seated of seated zijn omdat de artiest daarom vraagt, of omdat het soort optreden daar duidelijk baat bij heeft.

  In het geval van een semi-seated evenement zijn er voor een deel van het publiek zitplaatsen beschikbaar.
  In het geval van een seated evenement is er voor het gehele publiek een zitplaats beschikbaar.

  Wanneer een show semi-seated of seated is staat dit duidelijk op deze website bij het betreffende evenement vermeld.