LARS AND THE MAGIC MOUNTAIN [wordt verplaatst]

dinsdag 9 februari 2021 2021

Dit event zal verplaatst worden. Momenteel is er nog geen datum bekend. We hopen jullie zo snel mogelijk blij te maken met een nieuwe, definitieve datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers krijgen nog een mail. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Na gespeeld te hebben in Go Back To The Zoo en St. Tropez was het tijd voor iets nieuws voor Lars Kroon. De muzikant wilde iets doen waarin alle aspecten die hij waardeert aan muziek naar voren komen. Zo ontstond Lars And The Magic Mountain. Een cult-achtige, kunstzinnige, band waar drone sounds en niet al te veel akkoorden de boventoon voeren. Denk aan acts als The Velvet Underground, Sparklehorse en The Jesus and Mary Chain. Liedjes die eeuwig zouden kunnen doorklinken, met een gigantisch arsenaal aan instrumenten en muzikanten. Het project werd letterlijk groter dan dat Kroon zich had kunnen voorstellen aan het begin, met onder ander een gospelkoor en strijkers. Op 9 februari 2021 speelt de band (in coronaproof bezetting) in de Grote Zaal.

Voor liefhebbers van The Velvet Underground, Sparklehorse en meer met een hoopvolle boodschap indie indiepop rock
archief
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30
Nieuwsbrief

Het eerste album van de band Everything Looks Good From Here draagt een boodschap uit van toewijding, eerlijkheid en hoop. Met misschien wel als hoogtepunt het nummer ‘Song For Sasha’ dat Lars schreef voor zijn toen nog ongeboren zoon. In een tijd van crisis, met een wereldwijde pandemie en overal brandjes die geblust moesten worden. Met dit nummer wilde de muzikant zijn kind laten weten dat alles ook wel weer goed zou komen.

Een deel van de nummers op de plaat zijn gemixt door Ali Chant (Aldous Harding en Soccer Mommy), voor de rest verzorgde Lars zelf de productie. Alle video’s zijn gemaakt door Lars’ vrouw; Sanja Marusic.

“ Lars And The Magic Mountain klinkt soms als The Beatles op hun meest experimentele momenten. “

OOR