LAVINIA MEIJER [publiek]

Een van de bekendste harpisten van Nederland

vrijdag 16 juli 2021 8374

In verband met de coronamaatregelen is deze show verplaatst naar deze datum. Reeds gekochte tickets blijven uiteraard geldig en ticketkopers hebben mail ontvangen. Heb je geen mail ontvangen stuur dan een mail naar [email protected]Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Nederlands bekendste harpiste Lavinia Meijer doet met haar DETOUR clubtour twaalf Nederlandse podia aan, waaronder PAARD. Meijer werd wereldberoemd met haar klassieke stukken en samenwerkingen met onder andere Philip Glass en Ludovico Einaudi. Alle shows worden coronaproof ingericht.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze heeft ook samengewerkt met verschillende legendarische componisten, denk aan Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan), en artiesten, waaronder Iggy Pop en Patti Smith. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

klassiek minimal neo-klassiek
archief
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

DETOUR
Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar DETOUR tournee muziek van tijdgenoten en haarzelf. Lavinia maakt voor de tweede keer in haar carrière een clubtour, in samenwerking met Greenhouse Talent. Ze maakten een selectie van zalen waarbij de intieme sfeer van een seated concert goed tot zijn recht komt. Geïnspireerd vanuit de Minimal Muziek van oa. Philip Glass, bevat haar muziekkeuze voor DETOUR Neo-Klassieke muziek van oa. Lambert, Arnalds, Frahm en Streliski. Deze muziek sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt. Met een speciaal ontworpen kunstdecor van Albert Geertjes.

“ De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu. “

~