donderdag 20 juli

Eerste vijf namen Grauzone Festival 2024 bekend

Grauzone festival keert terug van 9-11 februari 2024 voor de 11e editie in Den Haag, Nederland. We zijn verheugd om een glimp van de eerste paar artiesten te onthullen. Early bird tickets zijn vanaf morgen te koop.

De eerste namen zijn Drab Majesty, Buzz Kull, Powerplant, SDH & General Dynamics. Na de zomer maakt Grauzone nog veel meer artiesten bekend. Voor de 10e editie in 2023 heeft de organisatie de tickets verlaagd met 12,50 en houden dit jaar vast aan deze verlaagde prijs. Natasja Alers legt uit: ‘’Hoewel de kosten voor ons als festival erg hoog zijn, willen we het festival voor iedereen toegankelijk houden en een antwoord geven op de stijgende kosten in de samenleving.’’ Op vrijdag om 12.00 uur gaan via de website van PAARD (www.paard.nl) limited early bird passe-partouts voor € 85 exclusief servicekosten in de verkoop.

LA synth duo Drab Majesty keert eindelijk terug naar Grauzone festival in 2024 en dit keer in het echt ;). Ze hebben net een nieuwe EP ”An Object in Motion” uitgebracht, een mix van shoegaze en sombere synthpop met Slowdive-zangeres Rachel Goswell die een van de nummers meezingt. Het Engelse Powerplant mixt lo-fi garagesynthpunk en zoekt de grenzen op van allerlei genres. Voor fans van Devo, Tubeway Army en The Screamers. Buzz Kull is de in Sydney gevestigde producer Marc Dwyer, die industriële darkwave, minimale synth en postpunk mixt op analoge synths.

Het Spaanse synthpopduo SDH (Semiotics Department of Heteronyms) mixt synthpopsongs, doorspekt met EBM en techno, mysterieus en suggestief. Het duo is een hoofdproject van twee sleutelfiguren uit de synth-wave/industriële scene van Barcelona. Beiden, oprichters van het label Cønjuntø Vacíø en ook van de experimentele postpunkband Wind Atlas, onthullen een nieuwe act die meer op popmuziek is gericht. General Dynamics is het nieuwe samenwerkingsproject van artiesten SARIN & QUAL (William Maybeline of Lebanon Hanover), afkomstig uit Berlijn en Athene. Het duo heeft onlangs hun debuut full length 12” “WEAPONIZE YOUR DREAMS” uitgebracht, een strak gefocust geïndustrialiseerd techno- en elektronisch body horror-bloedbad dat 37 minuten duurt en klaar is om alles wat beweegt te vernietigen. Dit wordt een van hun eerste shows ooit!

Na de zomer maken we nog veel meer artiesten uit het algemene programma bekend, maar
ook kunst, film en performances.

Kaartjes:
Early Bird Weekendtickets: 85 euro excl. servicekosten
Reguliere Weekendtickets: 95 euro excl. servicekosten