vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari & zondag 11 februari

GRAUZONE FESTIVAL 2024

Grauzone brengt een betrokken, divers en breed publiek in contact met disciplines als beeldende kunst, film, literatuur en performance, die geworteld zijn in de underground cultuur. Grauzone gelooft dat de creativiteit omtrent tegencultuur een noodzaak is voor het bespreken van verschillende onderwerpen binnen de samenleving. Het multidisciplinaire festival wil een toevluchtsoord zijn voor vrijdenkers van alle leeftijden en oriëntaties.

Let op! Alleen de datum van de eerste dag van het festival is te zien op het passe-partout ticket, deze is wel geldig voor 3-daagse toegang. 

EARLY BIRDS
 • Grote Zaal + Kleine Zaal + Foyer + Café
 • 15:00
 • 15:00

TOT NU TOE BEVESTIGD

DRAB MAJESTY // BUZZ KULL // SDH // POWERPLANT// GENRAL DYNAMICS // SHE PAST AWAY // HARSH SYMMETRY // COLD CAVE // CRUUSH // BESTIAL MOUTHS // S.A.T.I.N. // SKEMER // DJ SET KIM PEERS // DJ SET GRAFTAK // THE UNDERGROUND YOUTH

 

Over Grauzone:
Grauzone brengt een betrokken, divers en breed publiek in contact met disciplines die geworteld zijn in de undergroundcultuur. De afgelopen edities trokken wereldwijd duizenden bezoekers. Grauzone gelooft dat de creativiteit van de tegencultuur een noodzaak is voor het discours in de samenleving.

Voor meer informatie over het festival en de line-up bezoek je www.grauzonefestival.com

 • DRAB MAJESTY

  Met hun unieke hypnotiserende geluid en mysterieuze, voortdurend evoluerende aanwezigheid is dit een van de beste postpunkbands van dit moment en we zijn erg blij ze te verwelkomen op #gz24 nadat ze de editie van 2023 moesten annuleren.

 • BUZZ KULL

  Buzz Kull is het pseudoniem van de muzikant uit Sydney, Marc Dwyer (Marcel Whyler), wiens geluid wordt omschreven als een cinematografische mix van industrial darkwave, minimal synth en post-punk.

 • SDH

  Het Spaanse synthpopduo SDH (Semiotics Department of Heteronyms) mengt synth-pop nummers met een vleugje EBM en techno. Ze zijn mysterieus, obscuur en suggestief. Het duo is het project van twee belangrijke spelers uit de synthwave/industrial scene van Barcelona.

 • POWERPLANT

  Powerplant’s geluid is voortdurend in ontwikkeling, variërend van vroege lo-fi garage-punk opnames, rechttoe rechtaan synth-punk op het ‘People in the Sun’ LP, tot post-punk op de ‘A Spine / Evidence’ EP, en de verrassende release van dungeon synth dit jaar genaamd ‘Stump Soup’.

 • GENERAL DYNAMICS

  GENERAL DYNAMICS is het nieuwe project van SARIN en QUAL (William Maybeline van Lebanon Hanover), afkomstig uit Berlijn en Athene. Het duo heeft onlangs hun debuut met de titel “WEAPONIZE YOUR DREAMS” uitgebracht. Een strak gefocuste, geïndustrialiseerde mix van techno en elektronische body horror die 37 minuten duurt en alles wat beweegt wil én zal vernietigen.

 • SHE PAST AWAY

  Maak kennis met She Past Away, de Turkse postpunksensatie die hun langverwachte debuut maakt op Grauzone 2024. Met hun opnieuw vormgegeven jaren 80-geluid combineert She Past Away de kenmerkende gitaarklanken van het postpunktijdperk met minimalistische Turkse poëzie. Hun muziek is een rauwe uitdrukking van sentimentele angst binnen een nihilistische mentaliteit, een diep persoonlijke maar toch breed herkenbare verkenning van taboe en bestaan.

  She Past Away, opgericht in 2006 in Bursa door Volkan Caner (zanger en gitarist) en İdris Akbulut (basgitaar), heeft een unieke dark wave-muziekstijl gecultiveerd, geworteld in post-punk, aangevuld met hun gotische imago. Dit is je kans om hun raadselachtige en boeiende geluid voor de allereerste keer live op het podium van Grauzone te ervaren. Mis dit optreden niet.

 • HARSH SYMMETRY

  Harsh Symmetry maakt hun Nederlandse debuut op Grauzone Festival. Het synthesizergestuurde soloproject is het geesteskind van de in Californië wonende muzikant Julian Sharwarko. Geïnspireerd door het rijke aanbod van post-punk en new wave uit de jaren ’80, verweeft hun muziek naadloos hedendaagse elementen uit de dark wave- en minimal wave-genres.

  Het geluid van Harsh Symmetry is een verfrissende mix van nostalgie & moderniteit, en nodigt je uit om te dansen op aanstekelijke beats, terwijl een sterk gevoel van revivalisme behouden blijft. Mis de kans om getuige te zijn van hun unieke sonische reis terwijl ze hun opwindende muziek voor de allereerste keer naar Europa en Nederland brengen niet. Maak je klaar om jezelf onder te dompelen in de boeiende wereld van Harsh Symmetry op Grauzone Festival.

 • COLD CAVE

  Cold Cave, onder leiding van muzikant en schrijver Wesley Eisold, kwam voort uit hardcore punk fundamenten van bands als American Nightmare en Some Girls. Hun uitgebreide catalogus doorkruist Darkwave en Synth-Pop, waardoor ze erkenning krijgen op locaties als The Getty en naast Nine Inch Nails, The Jesus and Mary Chain en Sonic Youth.

  Eisolds samenwerkingen strekken zich uit tot mode (Rick Owens, Alexandre Plokhov) en kunst (Doug Aitken). Geboren zonder zijn linkerhand, combineert zijn muziek melodieuze synthscapes met titels als ‘The Laurels of Erotomania’ die aanzetten tot nadenken.
  Nadat ze in 2014 eerder op het Grauzone-podium stonden, zijn ze 10 jaar later terug voor een exclusief optreden op Grauzone 2024.

 • CRUUSH

  Maak kennis met Cruush, een kwartet uit Manchester dat hun hypnotiserende geluid naar Grauzone 2024 brengt. Geïnspireerd door shoegaze-pioniers als Slowdive, biedt Cruush een frisse kijk op de indiescene van Manchester.

  Hun muziek, onder leiding van Amber Warren, combineert de aantrekkingskracht van verliefdheid met industriële intensiteit, waardoor een boeiende en bijtende melodische ervaring ontstaat. Ambers met darkwave doordrenkte zang ontmoet de spanningsrijke gitaar van Arthur Boyd, wat een meeslepend, verlammend geluid oplevert.

  Samen met drummer Fotis Kalantzis en later bassist Ru Cowl hebben ze shoegaze opnieuw vormgegeven voor het digitale tijdperk. Erkend door omroepen als BBC Radio 1, BBC Radio 6 en anderen, heeft Cruush nu een contract getekend bij Heist of Hit, klaar om hun nachtelijke landschappen met een breder publiek te delen.

 • BESTIAL MOUTHS

  Bestial Mouths, een opwindende kracht in de muziekwereld, die hun debuut maakt op Grauzone met een betoverend live optreden. Aan het roer van Bestial Mouths staat Lynette Cerezo, een figuur die bekend staat om haar angstaanjagend krachtige aanwezigheid. Haar betoverende optredens nemen het publiek mee op emotioneel geladen reizen door levendige, lege visioenen op podia over de hele wereld.

  Sinds hun oprichting in 2009 heeft Bestial Mouths de buitengewone zang van Cerezo versmolten met een breed scala aan genre-invloeden, van gothic, industrial, post-punk, new wave, noise, metal en meer. Ze weven een sonisch tapijt met een combinatie van live akoestische en elektronische drums, samen met analoge synthesizers.

  Naast hun muziek is de achtergrond van Lynette Cerezo in modeontwerp en genderactivisme, de visuele en sociale esthetiek van Bestial Mouths, waardoor een multidimensionale, theatrale live-ervaring ontstaat.

 • S.A.T.I.N.

  s.a.t.i.n. de samenwerking tussen de bekende Britse DJ en producer Ireen Amnes, nu gevestigd in Berlijn, en Ash Luk (infinity divisie / minimaal geweld). s.a.t.i.n maakt hun debuutoptreden in Nederland tijdens Grauzone Festival 2024.

  Ash en Amnes komen voort uit hun achtergronden in verschillende bands en brengen een unieke mix van metal- en punkelementen naar het rijk van elektronische gedeconstrueerde beats en industriële soundscapes. Hun liveshow is een opwindende ervaring, eerder verwant aan een concert dan aan een traditioneel clubevenement. Hun krachtige debuut op het Berlijnse Kraftwerk zorgde voor een opwerkkende ervaring voor het publiek, dankzij hun in-your-face zang en straffende bas, culminerend in een crescendo van doom.

 • SKEMER

  Skemer uit België is een donker electroduo dat in 2024 terugkeert naar Grauzone na hun eerste opwindende optreden in 2020. Bestaande uit het wereldberoemde model Kim Peers (bekend van haar werk met PRADA, Vogue, Steve Meisel) en Mathieu Vandekerckhove, gitarist van post-metalband Amenra (die in 2022 ook op Grauzone sierde) is Skemer terug met een gloednieuw album.

  Het is vier jaar geleden sinds hun debuut ‘Benevolence’ uitkwam, en in die tijd heeft Skemer hun artistieke evolutie laten bloeien. Hun muziek, een unieke mix van minimalistische coldwave, brute erotiek en industriële electro- en techno-invloeden, is alleen maar intenser geworden op hun laatste volledige release.

  Bereid je voor om af te dalen naar de diepten van de clubcultuur terwijl je hun beklijvende single ‘Overgave’ beleeft, een reis die je in duisternis gehuld zal achterlaten. Mis bovendien de kans niet om Kim Peers te zien in haar DJ-set op Grauzone 2024, waar Skemer belooft weer een onvergetelijk optreden te zullen leveren.

 • DJ SET KIM PEERS

  Maak kennis met Kim Peers, een multi-getalenteerde artiest die bekend staat om haar betoverende optredens als zangeres van Skemer en haar illustere carrière als wereldberoemd model, die de pagina’s van PRADA en Vogue siert en samenwerkt met veelgeprezen fotografen als Steve Meisel.

  Tijdens Grauzone zal Kim Peers niet alleen als DJ het podium betreden, maar ook als zangeres van Skemer, waarbij ze haar beklijvende zang aan de mix toevoegt. Haar DJ-sets, die techno, EBM, New Wave en post-punk omvatten, beloven een boeiende ervaring te worden, terwijl ze haar muzikale passies en invloeden met het publiek deelt. Mis de kans niet om getuige te zijn van de artistieke veelzijdigheid van Kim Peers bij Grauzone.

 • DJ SET GRAFTAK

  DJ Graftak, een betoverende DJ die zijn debuut maakt in Nederland op Grauzone 2024. DJ Graftak, afkomstig van de beroemde Drag Me to Hell-feesten, heeft zijn naam in de Europese muziekscene gegraveerd en het publiek geboeid met zijn opwindende mix van darkwave, electro, EBM en harde techno.

  Met een reputatie als resident DJ op de beruchte Drag Me to Hell-feesten heeft DJ Graftak zijn vak aangescherpt en een vleselijke draaikolk van geluid gecreëerd die je uitnodigt om je danslaarzen en rouwsluier aan te trekken. Bereid je voor om verstrikt te raken in de slangenkuil, waar donkere beats en onweerstaanbare ritmes wachten.

 • THE UNDERGROUND YOUTH

  The Underground Youth, opgericht in 2008 als soloproject door zanger, gitarist en songwriter Craig Dyer, is een Britse band die nu zijn wortels heeft in Berlijn. Ze zullen optreden op het Grauzone Festival in 2024, samenvallend met de release van hun nieuwste album, “Nostalgia’s Glass.” Beïnvloed door postpunk en bands als Brian Jonestown Massacre en The Velvet Underground overstijgt hun muziek tijd en plaats.

  De band maakte in 2017 indruk op Grauzone Festival en nu zijn ze terug om het publiek opnieuw te boeien. Mis deze kans niet om hun unieke geluid en introspectieve teksten te ervaren terwijl The Underground Youth met hun muziek een brug slaat tussen verleden en heden.
  De band maakte in 2017 indruk op Grauzone Festival en nu zijn ze terug om het publiek opnieuw te boeien.