zondag 12 november 2017

VICIOUS RUMORS

Support: Eternal Halloween & Lonewolf

Frontman Brian Allen is terug! De zanger, die te horen was op de platen Razorback Killers, Live You To Death en Electric Punishment was in 2013 wegens familieomstandigheden genoodzaakt om de band te verlaten maar keert nu vier jaar later terug naar de groep. En hoe! De band kondigde onlangs aan druk bezig te zijn met het schrijven van een nieuw album, wat gelijk de vuurdoop is voor nieuwe leadgitarist Gunnar DüGrey. Met zijn 18 jaar is hij de jongste van het stel maar zeker niet de minste. De gitarist wordt nu al in een adem genoemd met grootheden als Jeff Loomis, Vinnie Moore en Mark McGee. Speciaal voor deze tour wordt Vicious Rumors bijgestaan door Eternal Halloween en Lonewolf.

Koop tickets
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 18:00
  • 19:00

*incl € 2,50 servicekosten

Het Amerikaanse Vicious Rumors staat al vanaf hun eerste plaat Soldiers Of The Night (1985) garant voor stevige technische powermetal. Met het overlijden van toenmalige zanger Carl Albert in 1995 leek het er even op dat de band het voor gezien hield. Gelukkig voor de fans wist de groep zich te herpakken en is nu 38 jaar (en 16 albums) later weer keihard terug! Mis het niet want het is een van de weinige Nederlandse shows

Eternal Halloween
“Rammstein meets Rob Zombie!” Zo omschrijft de band haar gelijknamige debuutalbum en daar is niks van gelogen. Opgericht in 2015 in ‘the United Kingdom of the Underworlds’ produceert het vijftal zware riffs waarbij de vocalen inderdaad bij vlagen lijken alsof Till Lindemann ineens is overgestapt op Engelstalige teksten. Verhuld achter demonische maskers oogt het geheel live dan weer meer naar Gwar. Onder leiding van Dave Devil staat Eternal Halloween hoe dan ook garant voor een live show die je hoogstwaarschijnlijk nog lang zal bijblijven. Headbangen verplicht!

Lonewolf
De Franse powermetal-formatie Lonewolf zag het daglicht in 1993 en heeft sindsdien al het podium gedeeld met bands als Grave Digger, Paragon, Sacred Steel en ex-Iron Maiden frontman Paul Di’anno. Hun laatste album The Heathen Dawn dateert uit 2016 en verscheen via het Duitse Massacre Records.

OK

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze site gebruik van cookies.