HEATH

Album Release

vrijdag 10 mei 2024 2024

Er woedt een psychedelische storm over Nederland en de naam is Heath. Over de heide en achter de duinen. Grenzeloos en ongetemd. De band staat inmiddels bekend om hun energieke live shows, die met lang uitgesponnen eclectische nummers moeiteloos samensmelten tot een atmosfeer die zowel hypnotiserend als bevrijdend is. Op 10 mei 2024 staan ze in onze Kleine Zaal voor de release van hun debuut album.

psychedelisch rock
Archief
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Op 10 mei zal het debuutalbum ‘Isaak’s Marble’ verschijnen en gepresenteerd worden in PAARD in Den Haag. Het zal de deur openen naar de wereld van Heath, waar álles mogelijk is. Complexe maatsoorten, laaiende harmonica en opzwepende gitaren vergezeld van verhalende vocalen vormen samen een betoverende reis.

Heath’s muzikale reis is nog maar net begonnen, en met ‘Isaak’s Marble’ beloven ze een nieuw tijdperk in te luiden voor psychedelische rock. Niet voor niets werden ze onlangs in OOR de vaandeldragers van de snelgroeiende psychedelische rock scene in Nederland genoemd. Bereid je voor op een betoverende avond vol muzikale verrassingen en laat Heath je meenemen op een reis door de onontdekte uithoeken van de geest.

Na de release van hun eerste single begin 2023 noemde 3voor12 Den Haag het vijftal een “Haagse belofte” en deze belofte werd later dit jaar ingelost toen zij de Music Support Award, uitgereikt door de Haagse Popweek, in ontvangst mochten nemen. Heath’s laatste single ‘Atalantis’ won de 3voor12 Leiden Song van het Jaar 2023. In 2024 stond Heath onder meer al op de Pinguin Showcases tijdens ESNS en zijn zij ook geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland.

“ Heath verbroedert, doet leven en ademt rock 'n roll “
Paul Zoontjens (The KIK, Het Pophuis)

Support: VAN TASTIK
De gevallen predikant VAN TASTIK is een Amerikaanse kunstenaar die de wereld heeft rondgereisd, door de hel is gegaan en weer terug is gekomen. Na succesvolle tours door Portugal en het Verenigd Koninkrijk in 2022, en een ongelofelijke uitverkochte EU-tour met Cam Cole in 2023, verdrievoudigde VAN zijn volgers op sociale media – wat is blijven stijgen sinds ze verschenen met opmerkelijke Amerikaanse artiesten zoals de Bridge City Sinners, Andy Frasco & The U.N en op EU-festivals zoals Muddy Roots Europe, Culemborg Blues, MadNes Festival, Le Buis Blues en Mon Baby Blues gedurende 2023, en de release van hun debuutalbum op Halloween 2023 met een uitverkochte albumlanceringsshow in dB’s in Utrecht. VAN TASTIK straalt als een zwarte zon, waarbij ze hun muziek doordrenken met een magnetische energie die betovert en inspireert, net als de rondreizende predikers van weleer. Ze springen in het publiek en vieren de moeilijkheden van het leven door middel van muziek. Ze creëren warmte en vertrouwdheid door humor, deelname van het publiek, geschreeuw en voetgestamp. Hun shows zijn een meeslepende en doordachte pastiche van een griezelige, vergeten Pinksterreizende kerkdienst. Volgens de gevallen predikant is “The Darkness” net verkeerd gelabeld – het is letterlijk een feest! Het is de zeer donkere kamer waarin we genieten van VAN’s Dark Delta Rock die samenkomen om het moment te vieren, verenigd door muziek en gemeenschappelijke ervaring. Pas op! Je kunt weggaan met meer energie dan waarmee je kwam!