donderdag 13 oktober 2022

VAN DIK HOUT

KAFKA

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Een Nederpopinstituut dat trots is op het muzikale verleden, maar altijd vooral vooruit is blijven kijken.

 

 

 

Archief
  • € 28,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

2021 was een bewogen jaar voor Van Dik Hout. Een jaar waarin ze De Gouden Harp in ontvangst mochten nemen maar ook afscheid moesten nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal. Het overlijden van Oscar is de inspiratie voor de meest recente single ‘Op De Golven Dansen Wij’. Een lied over het lot en het leven. Waar er vol liefde wordt terug gekeken worden er ook weer nieuwe wegen ingeslagen. Zo reisde Van Dik Hout af naar Berlijn om samen met producer Niels Zuiderhoek deze nieuwe single op te nemen en een nieuw muzikaal hoofdstuk te schrijven. Want waar Van Dik Hout trots is op het muzikale verleden blijven ze vooral vooruitkijken!

Support: KAFKA is een Amsterdamse band dat innovatieve, alternatief (pop)muziek maakt. De band bestaat uit twee tegengestelde muzikanten. Samen vormen Dafne Holtland en Frank van Kasteren een muzikaal tegenstijdig huwelijk. Vrolijk en attent. Het ene moment bombastisch melodieus, dan gelaagd, rustig en ingetogen. Spannend op een Kafka-achtige manier, gevolgd door de harmonische conclusies waar je op hoopte. Met een lome rauwe ondertoon – ritmisch, gravend en opzwepend. Het muzikale hand-in-hand lopen van twee mensen die precies hebben wat de ander niet heeft.

 

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

  • Buma Gouden Harp Award 2021

    Van Dik Hout is de winnaar van de Buma Gouden Harp 2021! De band van zanger Martin Buitenhuis heeft de prijs op 20 september in ontvangst mogen nemen in Het Bimhuis in Amsterdam.

    De Gouden Harp wordt toegekend aan Van Dik Hout vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie in de afgelopen 27 jaar. Hun muziek spreekt tot de dag van vandaag nog steeds meerdere generaties aan.