TOWER OF POWER

Al meer dan 55 jaar echte funk- en soulmuziek

donderdag 14 november 2024

Al meer dan 55 jaar levert Tower of Power het beste op het gebied van funk- en soulmuziek. Nadat Emilio Castillo “Doc” Kupka ontmoette en hem een auditie had gegeven, vormden zij samen met Rocco, de bassist, en de broer van Emilio de band. Met een specifiek doel voor ogen veranderde de band hun naam van The Motowns naar Tower of Power. Sindsdien definiëren zij het genre van echte funk- en soulmuziek. Deze tienmansformatie speelt op 14 november in de Grote Zaal!

funk Soul
koop tickets
  • €48,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

East Bay Grease definieerde hun geluid en bezorgde hen een contract bij Warner Brothers. Bump City, hun debuut voor het label in 1972, was een hit in zowel de Billboard 200 als de R&B Albums chart en leverde hen de hits “You’re Still A Young Man” en “Down to The Nightclub” op. De jaren ’70 waren een bloeiperiode met radioklassiekers als “So Very Hard to Go” en “What Is Hip?”, en de band bleef door de jaren heen toeren en platen opnemen. Castillo zegt dat hun liefde voor het podium vandaag de dag nog net zo groot is als in 1968.

Vijftig jaar later, in 2018, keerden ze terug naar Oakland om hun historische 50e verjaardag te vieren. De ruitenrammende grooves en het rauwe feestgedruis van Tower zijn al een balsem voor de ziel gedurende hun halve eeuw durende bestaan, maar de release van 50 Years of Funk & Soul: Live at the Fox Theater had niet op een beter moment kunnen komen.

TOWER OF POWER

donderdag 14 november 2024

koop tickets