DOUBLEBILL: THE BULLFIGHT & ALEX ROEKA

zondag 27 november 2022 2022

Na het cross-mediale project rondom de Murder Ballad van het album Eggs & Marrowbone, brengt The Bullfight wederom een project uit in samenwerking met andere muzikanten en kunstenaars. Op 27 november is dit project te bewonderen in PAARD. Wegens de uniciteit van het project zal het album niet digitaal uitgebracht worden, wat de cd, de plaat en de tour je enige kansen maken om de plaat te beluisteren. Dit keer centreerde het project zich rondom Spoken Word. The Bullfight heeft hier vervolgens muziek omheen opgenomen. De gastbijdragen waren compleet vrij wat betreft interpretatie en invulling. Dit zorgt voor een gevarieerd album; soms mijmerend, soms keihard. Soms lichtvoetig, soms loodzwaar. Soms jazzy, andere keren orkestraal.

In 2020/2021 vroeg de band meerdere zangers en zangeressen om een spoken word-bijdrage aan te leveren. Puur de kale vocal track. De band werkte hiervoor op dit album samen met punklegende Henry Rollins, founding member van Tindersticks, David Boulter, de frontman van The Golden Earring, Barry Hay. Ook Spinvis, Alex Roeka, Mark Ritsema en Daisy Cools leverden prachtige bijdragen aan.

Bij elk liedje is vervolgens een uniek kunstwerk gemaakt door 9 verschillende kunstenaars (oa. Door Henk Schiffmacher  en James Johnston). Op deze wijze is woord uitgebeeld in zowel beeld als geluid.

archief
  • €16,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Met zijn schurende stem bezingt hij op een poëtische manier de schaduwkanten van het leven en de liefde. Naast The Bullfight is Alex Roeka op 27 november in PAARD te zien. Hij werd onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs, en ontving tweemaal een Edison en De Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst.

Alex staat erom bekend dat hij zijn cd koppelt aan een theaterprogramma, net als bij zijn plaat Nieuwe Dromen, dat naast een zoektocht naar de verloren tijd een felle protesthouding laat zien, en tegelijkertijd neigt naar een levensbeschouwing van lichtvoetigheid en onthechting. Met dit programma is hij genomineerd voor een Poelifinario, in de categorie kleinkunst.

“ Doordrenkt met een angstaanjagende schoonheid “

Revolver Magazine