ProJazz presents TAXIWARS

Een mix van lyriek, poëzie en jazz met een rockgevoel

dinsdag 22 maart 2022 8377

Dit evenement is in verband met de coronamaatregelen verplaatst naar 22 maart 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig en alle ticketkopers ontvangen mail met meer informatie. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected]. We hopen jullie allemaal te zien op de nieuwe datum!

In samenwerking met Projazz en PAARD, komt TaxiWars met support van Tristan terug naar PAARD!

TaxiWars is een intensieve samenwerking tussen dEUS-frontman Tom Barman, saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre, De muziek kan je het beste beschrijven als een mix van lyriek, poëzie en jazz met een rockgevoel. Hun nieuwste album ‘Artificial Horizon’, is een metaforische stap voorwaarts van het veelgeprezen album ‘Fever’ uit 2016.

De band vond zichzelf opnieuw uit en bedacht iets heel fris en persoonlijks, smaakvol evoluerend van een kubistisch jazzgeluid naar een meer melodieuze richting. De band bracht hun muziek naar een hoger niveau door diepte toe te voegen aan hun composities, helderheid aan de beats en efficiëntie aan hun algehele geluid.  En zo ontstond ‘Artificial Horizon’. Het album is vol met experimenten en creativiteit en laat een caleidoscoop van stijlen en geluiden zien.

Jazz
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

De bandleden van TaxiWars

Barman staat sinds 1989 aan het hoofd van de Belgische indie legendes dEUS en verkocht ondertussen 1,5 miljoen albums. Hij is ook de helft van dans duo Magnus en de afgelopen vier jaar zanger en onruststoker van TaxiWars, zijn nieuwste project en een project dat zijn liefde voor jazz uitdraagt.

Saxofonist Robin Verheyen woont in New York en heeft een reputatie opgebouwd als een van de grote jonge talenten in de wereld van jazz en klassieke muziek. Hij bracht twee albums uit met het Robin Verheyen NY Quartet en trad op met artiesten als Marc Copland, Ravi Coltrane, Narcissus Quartet, Gary Peacock en Joey Baron.

Bassist Nicolas Thys was een steunpilaar in de Belgische en Nederlandse jazzscene voordat hij in 1999 naar New York verhuisde. Hij heeft getourd en / of opgenomen met legendes als Lee Konitz, Mal Waldron, Toots Thielemans en Zap Mama.

Drummer Antoine Pierre toerde met de Belgische gitaarlegende Philip Catherine en trompettist Jean-Paul Estiévenart, en anderen. Hij verhuisde in 2014 naar New York City om te studeren aan de New York School of Jazz and Contemporary Music.

Tristan

Met de release van haar EP “Delidomia”  plaatste Tristan zich in het rijtje meest belovende talenten uit de Belgische scene. Ook live maakte Tristan’s wonderlijke mix van pop, jazz en ambient indruk op onder andere Gent Jazz, OLT Rivierenhof en Absolutely Free festival. Tijdens de coronapandemie trok Tristan zich terug om volop te focussen op haar debuut-album, waar ze op dit moment de laatste hand aan legt, dus verwacht een hoop nieuwe muziek!

“ TaxiWars is een spannend project van Verheyen en Barman waarin diverse jazz-stijlen de avond boeiend blijft houden. “

Ben Willemsen – 3v00r12