zaterdag 7 augustus 2021

ST. SOLAIRE

Banner

Het elegante, betoverende geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – heeft zich gevormd rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden, zoals is te horen op de eerste singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’.  Vanaf 18 juni kun je deze klanken horen op het debuutalbum you=me! St. Solaire zal 7 augustus 2021 te zien zijn in PAARD!

indiepoprock
Archief
  • € 10,00
  • € 10,00
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 20:00
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 trok de band zich terug om te werken aan nieuw repertoire. Op het moment van schrijven staat de band, bestaande uit Geert van Emden, Jesse den Dulk, Pascal Konings en Tijs Kulker, op het punt nieuw terrein te betreden met het uitbrengen van hun debuutalbum. Uit een weelde van muzikale invloeden – variërend van Bon Iver, Radiohead tot The War On Drugs – heeft St. Solaire hun eigen geluid gedistilleerd. Het intieme en persoonlijke wordt door de band gewikkeld in een warme deken van alternatieve rock en bruisende indie pop.

St. Solaire heeft zich keer op keer bewezen als een hartverwarmende live band. Hun shows op podia als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso; of tijdens festivals als Where the Wilde Things Are en Motel Mozaïque hebben de band doen onderscheiden als één grote muzikale beloften uit Nederland. Met het nieuwe album in aantocht wordt het hoog tijd om alle muziekliefhebbers te verwelkomen in het wijdse, melodieuze geluid van St. Solaire.

Banner:
Grote, organische songs verweven met creative fingerpicking. Songwriter Banner. heeft in twee jaar tijd een onmiskenbare handtekening voor zichzelf gecreëerd. De dromerige indie-folk, die tot dusver op twee EP’s gevangen werd, leverde al ruim een miljoen streams op. Dit terwijl Banner. als support van o.a. Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en het soloproject van Tame Impala-drummer Julien Barbagallo langs enkele van de mooiste popzalen van Europa tourde.

"St. Solaire is alweer zo'n nog volslagen onbekend, maar toch veelbelovend popbandje dat binnenkort toch ook wel wat minder merkwaardige podia zal betreden."

Robert van Gijssel – Volkskrant

Banner