dinsdag 23 oktober 2018

POPHEROES UNPLUGGED

Mars

Drie iconen van de Nederlandse Popscene, Unplugged, samen op een podium!  Hans Vandenburg, Evert Nieuwstede en Henk Koorn spelen om en om sets van vier of vijf songs, daarna een set met z’n drieën!

Archief
  • € 12,00
  • € 12,00
  • € 14,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

HANS VANDENBURG (Singer/Songwriter: GRUPPO SPORTIVO, THE BUDDY ODOR STOP)
Met zijn band Gruppo Sportivo maakte Hans Vandenburg vanaf de jaren ’70 legendarische platen als: ’10 Mistakes’, ‘Back To 78’, ‘Copy Copy’ en ‘Pop Goes The Brain’ met daarop klassiekers als: ‘Rock ’n Roll’ (no.16), ‘Beep Beep Love’, ‘Superman’, ‘Hey Girl’ (No.13), ‘P.S. 78’ en de alleen op single verschenen songs: ‘Disco Really Made It‘ (No.10) en ‘Sleeping Bag’ (No.43). Een gouden tijd waarin vele Nederlandse bands opkwamen. Tijdens deze hoogtijdagen van Gruppo Sportivo maakte Vandenburg tussendoor ook nog een plaat met The Buddy Odor Stop, genaamd: ‘Buddy Odor Is A Gas’. Behalve dat er sinds die tijd regelmatig albums van Gruppo Sportivo verschenen, heeft Hans ook altijd aan andere (solo)projecten gewerkt zoals Hans Vandenburg’s Commercial Break en Ouwe Hans Dierenpark, waarmee hij overigens een rechtzaak aan zijn broek kreeg omdat de naam teveel op die van de dierentuin uit Rhenen leek.

Hierna ging de band door als Dierenpark. In 2015 verscheen zijn solo-album: ‘Dig It Yourself’ waarop o.a. het samen met Herman Brood geschreven: ‘Groovin’ staat. In 2018 zijn er ook een nieuwe plaat en tour met Gruppo Sportivo. Hans speelt @ PopHeroes naast zijn hits en albumwerk, ook coversongs.

EVERT NIEUWSTEDE (Singer/Songwriter: URBAN HEROES, BOOM BOOM MANCINI)

Tijdens de hoogtijdagen van de Nederpop met bands als Herman Brood & his Wild Romance, Gruppo Sportivo, New Adventures, The Meteors en Vitesse eind jaren ‘70 was er ineens de geweldige Haagse band Urban Heroes met zanger/frontman Evert Nieuwstede. De eerste twee platen: ‘Who Said…Urban Heroes’ (1980) en ‘The Age Of Urban Heroes’ (1981) bereikten de Album Top 50 en werden in 20 landen uitgebracht. Ook scoorden de Hagenezen meerdere hits, zoals: ‘Get It’ (No.19), ‘Not Another Worldwar’ (No.32), ‘Habadaba Riwikidi’ (No.21) en ‘Never Change A Winning Team’ (No.52). Na deze succesvolle periode werd in 1985 door een aantal Urban Heroes-leden Boom Boom Mancini opgericht. Het misschien wel beste nummer dat Evert Nieuwstede met Jaap de Jonckheere ooit schreef was: ‘Red Skies’ (No.31),

geproduceerd door Golden Earring. Niet lang hierna verliet Nieuwstede de band en ging aan zijn eigen carrière werken. Ook trad hij op met Billy Preston, die eerder zowel The Beatles als The Rolling Stones begeleidde. In 1986 verscheen de single: ‘In America’ van City And State. Evert had voor de opnames zowel Herman Brood als Candy Dulfer te gast. Ook deed hij enkele legendarische sessies met deze twee Nederpopiconen. Tevens maakte Evert een nummer met Neerlands bekendste acteur Rutger Hauer onder de naam Rutger Hauer’s Starfish. Nieuwstede is nog steeds recordhouder met optredens op Parkpop waar hij 7 maal optrad (waarvan 5x met Urban Heroes). Sinds 1995 is singer/songwriter Evert Nieuwstede tevens actief als producer/arranger en runt hij zijn label IYR! voor nieuwe pop-acts. Enkele jaren geleden verscheen zijn boek: ‘R’N’R Snapshots’. Urban Heroes had in 2017 nog een radiohit met: ‘Not Another Worldwar 3.0’ (No.24) en in 2018 met: ‘Hot Tub’ (No.8). Evert speelt @ PopHeroes zijn hits en covers.

HENK KOORN (Singer/Songwriter: HALLO VENRAY, DAKOTA LOVE BEACH)

Het bekendste nummer van Hallo Venray is ongetwijfeld de radiohit: ‘Slow Change’ (No.67) van de Hallo Venray doorbraakplaat: ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992. In dat jaar stond Hallo Venray tussen grootheden als Lou Reed, The Cult, Pearl Jam en Soundgarden op Pinkpop. Zij lieten daar een onvergetelijke indruk achter toen Henk Koorn op een pogo-stick zich springend over het podium bewoog. Zanger/gitarist/frontman Henk Koorn richtte de band in 1987 op, bracht in dertig jaar twaalf albums uit, speelde in binnen- en buitenland (zelfs in L’Olympia in Parijs) en de band is ‘still going strong’ want in april 2017 verscheen hun laatste album. Behalve met Hallo Venray heeft Henk Koorn ook nogal wat zijprojecten op zijn naam staan: Dakota Love Beach, De Bolderkar, The Super Troopers (ABBA-covers) en vormt hij samen met Smutfish-zanger Melle de Boer het duo Henk & Melle waarvan in oktober 2016 het tweede album verscheen. Henk speelt @ PopHeroes naast zijn hit en albumwerk, ook coversongs.

Voorprogramma: MARS
De Haagse singer/songwriter/producer MARS (Marcel de Boer) is een multi-talent: hij schrijft, hij zingt, en hij bespeelt alle instrumenten op zijn cd’s. Samen met Evert Nieuwstede (Urban Heroes) produceerde hij ook zelf zijn eerste drie CD- albums ‘Songs From MARS’ Vol. 1, 2, 3, welke zijn uitgebracht door het Haagse promolabel IYR!. Een aantal tracks krijgen continu goede airplay op o.a. Radio 2. Ook is hij te gast geweest bij Countdown Cafe (Veronica) en Parkroad Cafe (West). Opvallend is dat deze airplay van alle drie de albums blijft doorgaan (dus niet alleen vlak na het uitkomen ervan). MARS wordt door radiomakers Kees Baars en Erik Kuylaars wel vergeleken met John Lennon & The Beatles. Hij runt zijn eigen recordingstudio en zo werkte hij eerder al voor/met o.a. Hans Vermeulen en The Rest, Incrowd, Urban Heroes, Greenfield & Cook, Arthur Conley, Rene & His Alligators, Anthonie Kamerling en Radio West. Eind 2017 scoorde MARS een radiohit (No.41) met de single ‘A New Day’ (IYR!) van zijn laatste CD-album. Tevens schreef en produceerde hij een radiohit (No.28), voor de zangeres Yenney, getiteld ‘Christmas Day’. Via promolabel IYR! werden in 2016 en in 2018 vier tracks van MARS ondergebracht bij het worldwide sync-label MassiveTalent, onderdeel van de sync-company MassiveMusic (Amsterdam/London/NY/LA/Tokio/Peking) Deze tracks worden nu aangeboden voor internationale commercials, speelfims en TV-series.Voor het najaar 2018 staat de compilatie ‘Best Songs From MARS’ met een nieuwe single en videoclip: ‘Love Is All’ gepland.