PAT SMITH

vrijdag 31 mei 2024

Pat Smith is zanger, songwriter en producer. Hij is tevens de frontman van de Haagse band Splendid. Via zijn solomuziek deelt Pat zijn kijk op de wereld met zijn publiek. Van westerse beats tot Afrikaanse tribale gezangen; alles wat hem inspireert, komt tot uiting in zijn kunst. De productie van zijn nummers omvat levendige samples, elektronische beats en akoestische instrumenten om Pat’s rauwe stem aan te vullen. De muziek is het best te omschrijven als magnetische alternatieve/hiphop/pop.

De tour staat in het teken van zijn nieuwe EP Last Universal Comman Ancestor, die eind mei uitkomt. De eerste single Dreams is ondertussen verschenen!

hiphop indiepop Reggae
koop tickets
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

In 2015 bracht hij zijn eerste solowerk uit. Bovendien is Pat Smith de nachtburgemeester van Den Haag.

In zijn tiener- en twintigerjaren was Pat een competitieve surfer, wat hem, vanaf zijn homebase Scheveningen, de wereld overbracht op zoek naar de beste golven, vergelijkbaar met hoe een nomade op zoek gaat naar nieuwe hulpbronnen.

Op het podium wordt Pat Smith ondersteund door live elektronica, drums, bas, gitaar en toetsen. Hij heeft opgetreden op diverse bloeiende Europese festivals, zoals Boardmasters (UK), Live On The Beach (NL), Royal Park (NL), Reeperbahn Festival (DE), Transmusicales (FR) en Ulluwatu Surf Fest (IND) en vele anderen.

PAT SMITH

vrijdag 31 mei 2024

koop tickets