maandag 28 oktober 2019

AFGELAST – Paardcafé: Theodore + Pyke

pyke

Wegens omstandigheden gaat het concert van Theodore op 28 oktober helaas niet door. Kaartkopers krijgen een e-mail omtrent restitutie. Kaartkopers kunnen ook e-mailen naar [email protected] 

 

 

Klinkt als Sigur Ros, The National, Pink FloydAlternativepop
Archief
  • € 7,50
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 19:30
  • 23:00

*incl € 2,50 servicekosten

Multi-instrumentalist en componist Theodore heeft bekendheid verworven met zijn memorabele live-optredens, waarbij hij het publiek met zijn betoverende podiumpresentatie en show verblindt.

De kunstenaar bracht zijn trapsgewijze LP Inner Dynamics in het najaar van 2018 uit, daarvoor had de Griekse kunstenaar al aanzienlijk succes vergaard met zijn vorige album It Is But It’s Not”, dat werd gemixt door Ken Thomas (Sigur Rós, Moby, M83) en live opgenomen werd in de legendarische Abbey Road Studio 2 in Londen.

Met meer dan 2 miljoen YouTube-views, heeft Theodore Sigur Ros en DIIV gesupport op Release Festival, sierde hij de podia van Reeperbahn Festival [Best Performance Of 2017], trad op op Eurosonic Noorderslag en presenteerde zijn talenten op het SXSW Festival dit jaar – waar hij werd uitgekozen als NPR Music’s ‘SXSW 2018: Favorite Discoveries And Memorable Moments’.

Theodore heeft steun ontvangen van smaakmakerspublicaties zoals CLASH Mag, Music Week, Tsugi, FGUK, Gaffa en Szene en airplay van Lauren Laverne van BBC Radio 6 Music, terwijl zijn single Towards? (for what is to come)” momenteel op de afspeellijst van gerenommeerde nationale radiostations NPR All Songs 24/7 Music (VS) en Flux Passport Approved (Duitsland) staat. Theodore dekt etherische melodieën af in een ketel van psychedelische geluiden, met een breed sonische bereik, terwijl zijn unieke melange van invloeden een breed scala aan bewegingen mogelijk maakt, van etherische klassieke bewegingen tot rijdende, melancholische post-rocksecties.

 

Support wordt verzorgd door lokale legende Pyke!

Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. De songs zijn bewapend met catchy refreintjes die je bij de lurven grijpen.