vrijdag 22 november 2019

Paardcafe: Temple Renegade Album Release

Dead Wizards

Temple Renegade is een vierkoppige Heavy Rock/Progressieve Metal band uit Den Haag, beïnvloed door artiesten zoals: Karnivool, Mastodon, Gojira, Leprous, He is Legend en anderen.

AlternativemetalrockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:30
  • 23:30

Sinds hun formatie in 2014 door de twee originele leden Sven en Jerome, is de band al snel met hulp van drummer Sander op zoek gegaan naar hun eigen sound; eerst in de richting van heavy rock en later meer aan de zwaardere kant. Het vierde lid was niet zo makkelijk te vinden, maar uit eindelijk heeft de band een passende bassist gevonden, en zo begon Angel bij de groep. Sindsdien heeft de band twee EP’s opgenomen, “Blacked Out Ocean” (2016) en “Void Machine” (2017), en ging verder met het ontwikkelen van hun sound. Al snel heeft Temple Renegade zich naar het buitenland gericht, met twee tours in Engeland in 2016 en 2018, en een in Frankrijk in 2017. Terug in Nederland won de band diverse band battles en heeft zelfs in de finale van de Wacken Metal Battle (NL) gestaan. Verder ging Temple Renegade door met optreden in het hele land, en gingen zich focussen op het schrijven van nieuwe muziek. Het afgelopen jaar heeft de band zich gericht op het schrijven en opnemen van hun debuut album, “The All Is None”, uit op 22/11/2019.

“The All Is None’’ is geïnspireerd door het oude symbool Ouroboros. Terwijl de letterlijke betekenis hiervan “slang die zijn eigen staart opeet” is, symboliseert het in dit geval de oneindige cyclus van de menselijke waarneming, de onvermijdelijke progressie van tijd, het verlangen naar verandering, de emoties tussen hoop en delusie, en uit eindelijk de herhaling van de menselijke lijdensweg. Je kan je afvragen of de mens überhaupt van zijn fouten kan leren.

Muzikaal gezien is dit een natuurlijke maar duidelijke ontwikkeling van onze sound. Het album zelf is een verassend geheel, bestaand uit donkere harmonieën, scheurende gitaren, stevig drumwerk, progressieve ritmes, end dat allemaal bij elkaar gebracht door aansprekende melodieën.

Muziek video van het single “Somewhere The Vulture” binnenkort uit.

Dead Wizards:

Het was begin 2017, toen een Nederlands instrumentaal stoner-geïnspireerd trio samenkwam om auditie te doen bij een onbekende vocalist en er begon magie te gebeuren. Dead Wizards werd gevormd door een groovende mix van stoner, grunge, blues, punk, metal en rock & roll, met Djin van der Geer op gitaar en zang, Lex van der Zwaal op lead-gitaar, Bastiaan van Zwieten op bas en Edwin Pronk op drums. Hun live-optredens zijn geprezen om hun rauwe energie en shredderriffs. Hun eerste EP genaamd ‘No Way Out’ die werd opgenomen, gemixt en gemastered in de Sahara Sound Studio, is hun eerste kennismaking met een breder publiek.