Paardcafé: Sparkling (DE)

vrijdag 10 november 2023 8380

Sparkling werd gevormd tijdens hun studie aan de universiteit en de kunstacademie in Keulen. De stad waar ze studeerden
bracht onder meer Krautrock, SPARKLING’s debuut-LP ‘I Want To See Everything’ voort.

Een grillige, gevatte set van tien pop-bevlekte, meertalige post-punk nummers, geproduceerd door
Andy Ramsay van Stereolab, die ze al snel uit Duitsland bevrijdde en ondersteuning aantrok
via BBC Radio 1 en BBC 6 in 2019.

electro pop
archief
  • Café
  • 20:00
  • 20:30
Nieuwsbrief

Hun intense, zware en met zweet doordrenkte liveshows hebben sinds het prille begin van de band een invloedrijke stempel gedrukt op het songwritingproces. Ze hebben snel diversiteit toegevoegd aan de teksten door zowel Engels, Duits als Frans op te nemen. Na geremixed te zijn door Digitalism, Hiro Ama van Teleman en met Al Doyle van LCD Soundsystem en Joe Goddard van Hot Chip aan de productie van hun nieuwste album EP “This Is My Life / Das Ist Mein Leben / C ́est Ma Vie” in 2022 te hebben gewerkt, SPARKLING’s opmerkelijke carrière ging door en je zag Sparkling duizelig verder bewegen naar het midden van de dansvloer – en uitgenodigd worden om in 2022 op tournee te gaan met Metronomy en om op SXSW te spelen 2023.

Het langverwachte tweede album van de band, ‘We Are Here To Make You Feel’, verschijnt
dit jaar op 27 oktober via Moshi Moshi Records.

 

SUPPORT: My Girlfriend (Den Haag)

My Girlfriend is het project rondom zanger/songwriter Gijs Schouten. Energieke indie rock die doet denken aan de synth-anthems van The Wombats en de rauwe overgave van Car Seat Headrest. De band wordt gekenmerkt zich door hun songs vol stuwende basgitaren, sprankelende synths en eigenzinnige, catchy refreinen.

Na een succesvolle voorprogramma tour als van Black Box Revelation en het uitbrengen van hun debuut EP werkt de band nu aan hun 2de release.