donderdag 26 september 2019

Paardcafé: Downriver Dead Men Go + Support

Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-rockband uit Zuid-Holland. Ontstaan in 2009 als zijproject van de alt.rockband Caitlin, richten we ons op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat.

gratis
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:30

DDMG schuurt langs de rafelige randjes van de ziel en is daarmee herfstmuziek pur sang. In 2015 werd het debuutalbum Tides eerst in eigen beheer uitgebracht en toen onder Freia Music in 2016. Een tour langs Nederlandse zalen volgde. Tides werd goed ontvangen, ook in de progscene, en kreeg lovende kritieken vanuit binnen- en buitenland.

Het tweede album, getiteld Departures, werd in maart 2018 uitgebracht. Met de huidige line-up, Gerrit Koekebakker (zang/gitaar), Menno Kolk (bas), Michel Varkevisser (gitaar/zang), Remco den Hollander (toetsen) en Marcel Heijnen (drums), promoten we momenteel het album op een tour. Het album behandelt het thema ‘verlies’ in de breedste zin van het woord. Ten opzichte van Tides is Departures een stuk dynamischer van karakter, maar is bovenal een echte DDMG-plaat geworden. Sfeervolle, melancholische nummers met een paar verassende toevoegingen van gastmuzikanten. Het album werd wederom uitgebracht onder Freia Music.