Paardcafé: Cooper with Forest Pooky, Third Ego, Stickfigs

zaterdag 25 maart 2023 8380

STiCKFiGS is een gloednieuw Haags power trio bestaande uit Sam Spoorenberg, Eelco Lassche en Oropo Nadal Uceda. De band vloeide voort uit de 4-koppige punkrock groep Fexet waarmee Sam en Eelco, al van jongs af aan, stad en land af gingen om hun muziek voor het voetlicht te brengen. Met frisse moed, een nieuwe naam en nieuwe songs, besloten zij na dit avontuur weer vanaf nul te beginnen. Dit maal als driemansformatie samen met hun jeugdvriend Oropo op drums. Hoewel de jongens inmiddels wat zijn opgegroeid, is de muziek er zeker niet rustiger op geworden. De nummers zijn energiek, snel, en luisteren gemakkelijk weg maar zijn tegelijkertijd verrassend complex voor het genre waarin ze zich bevinden. Met een constant schommelende balans tussen toegankelijke catchy refreinen en onverwachtse composities, creëert STiCKFiGS een zeer fris en vernieuwend geluid binnen de punkwereld waarmee ze vastberaden zijn de wereld op z’n kop te zetten.
Uit de gekwelde geest met zijn dwangmatige denken komt het Derde Ego. Gevormd in Amsterdam versmelten ze een duistere kant met levenslust tot verrassend pakkende melodieën.
In een tijd dat alles stil kwam te staan, kwamen vier doorgewinterde punkrockveteranen samen in de krochten van de Amsterdamse Vondelbunker. Terwijl de wereld buiten onder een sombere deken werd gehuld, knutselden ze hun geluid dienovereenkomstig. Met invloeden uit de brullende jaren 80 tot de onstuimige jaren 90, vat Third Ego tientallen jaren punk en rock samen.
De zang van Jean Morreau roept een gevoel van berouw op, ondersteund door de melodieuze gitaar van Jeroen Blom, de stevige bas van Rene ten Brink en het uurwerk van Edwin van Voorbergen. Hun liedjes kristalliseren diep gevoelde emoties. Hoewel de gevoelens misschien vluchtig zijn, zijn de indrukken die ze achterlieten nu permanent ingekerfd.
Samen met Menno Bakker nam Third Ego 12 nummers op in de Amsterdam Recording Company studio. Menno Wittebrood verzorgde het artwork, dat hand in hand gaat met de muziek om een ​​heel eigen sfeer te creëren. Een plaat die je keer op keer wilt beluisteren.
Cooper with Forest Pooky
De Haagse punkveteraan Cooper werkt hard aan nieuw materiaal en besloot het na dertig jaar net even anders te doen, want de nieuwe plaat wordt een samenwerking met de Amerikaans-Franse singer-songwriter Forest Pooky.
Het album zal nummers bevatten van Cooper en Forest, waarbij Forest de leadzang op alle nummers zingt.
Cooper verandert dus in een kwartet.
In het Paardcafé geeft deze Coöperatie de mensen alvast een voorproefje van wat komen gaat.
Spannende tijden! Ook voor de band.

archief
  • Café
  • 20:00
  • 20:30
Nieuwsbrief