zaterdag 22 juni 2019

Paardcafé: Club3voor12 Den Haag

Zulke grote namen dat ze niet in de titel passen. Nu al vet!

poprockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 20:00
  • 21:00
  • 23:30

Muziek uit de buurt. 3VOOR12 den haag heeft uit de krochten, scheuren en voegen van Den Haag een mooie lijst acts klaar weten te zetten. Een avond vol muzikale ontdekking en herkenning. Voor snobs en noobs.

Tousch: Het woord all-star band wordt te pas en te onpas gebruikt, maar we doen het toch: ALL STAR BAND. De restanten van Gypsy Liars, WOOT, Taymir, Mister & Mississippi in één band. De singletjes druppelen langzaam naar buiten en die klinken fris doch vertrouwd. Denk aan: Jefferson Airplane meets The Death Weather.

Machine Makes Man: Eerst diepe basgrooves en snerende gitaren op een spijkerbed van kolossale drums, dan weer laid-back en cool met etherische akkoorden. Machine Makes Man bestaat al een flinke tijd maar werkt plots keihard aan de weg. Singles, gigs en spannend nieuws vliegen ons om de oren. Denk aan: Queens Of The Stone Ages meets Jack White in zijn vroegere jaren.

Every Kid Knows: Met een haast niet gepromoot 2de album op de zak, de hoofdredacteur van 3voor12 Den haag op de drums (vriendjespolitiek!), Sebas Simoen op de bas (die zit óók in Tousch) en clips die zo bizar zijn dat we onze oren er aan kapot krabben, was het lang tobben of we deze act wel konden boeken. Maar, luister dat tweede album maar eens. Niet slecht. Klinkt als: The Stone Roses meets J. Mascics solowerk.