donderdag 23 november 2023

Paardcafé: Chica Chica & I Am Lotus

Chica Chica is een spannende formatie opgericht door bassiste Judith Renkema. Gedreven door haar verlangen om te reizen te midden van de pandemie schreef ze melodieën waarmee ze haar eigen wereld kon creëren en zo toch het gevoel kreeg onderweg te te zijn.

afrofunkpsychedelischGratis
gratis
  • Café
  • 20:00
  • 20:00

Psychedelische cumbia platen, exotische film scores en disco grooves vormen de basis voor deze muzikale cocktail. Bij een live show worden onstuimige wah-wah en surf gitaren schaakmat gezet door de altijd funky baslijnen en soepele ritmes als backdrop. Met deze sound wekt dit viertal de nieuwsgierigheid van de toeschouwer en wordt die ook ingelost: Zo staat het publiek aan het begin van de show nog voorzichtig met de heupen te wiegen en is aan het einde van de set een dansende menigte. Na het uitbrengen van een paar succesvolle singles waren ze deze zomer een graag geziene gast op festivals.

Eind oktober zal hun lang verwachte debuut plaat uitkomen en spelen ze release shows in de Cinetol(Amsterdam) en de Paradox (Tilburg)

 

I Am Lotus, opgericht met interesse in psychedelische, Afro– en volksmuziek, is een band die westerse muziek combineert met een vleugje Afro-geluid en psychedelische melodieën. Gewapend met energieke liefdesliedjes zal I Am Lotus spelen met de drive om een dansscène te faciliteren waarin culturen en gender samensmelten tot één gigantische dansende lotusbloem.