zaterdag 21 september 2019

Paardcafé: Andere Koek! + Skapiche

Andere Koek! – met uitroepteken – is een Nederlandstalige feestmachine. In ruim 150 shows is het grootste deel van NL en een deel van België al platgespeeld. Met voorprogramma’s van bands als de Suburban Legends, Jaya the Cat en Hoffmaestro doen deze acht mannen en vrouwen niet onder voor hun grote voorbeelden. Deze band combineert energieke ska-punk en een randje vuig tot een dansbaar geheel. Met hun aanstekelijke performance komt zelfs je grootmoeder dansend uit haar stoel!

Archief
  • Paardcafé
  • 20:00
  • 20:30

“Waarom beginnen we niet onze eigen ska-band?” Met deze legendarische woorden zag Andere Koek! het levenslicht. Al snel ontstond een band met een energieke frontman, gierende gitaren, groovende ritmes en natuurlijk de onmisbare zwoele blazerssexy. De eerste shows werden gespeeld op feesten van huisgenoten en vrienden, maar al snel wilde heel Nederland deze nieuwe skasensatie ontdekken. Waar in eerste instantie ska de hoofdmotor was, deed al snel punk zijn intrede. Hierna ging het hard: letterlijk en figuurlijk. Het herkenbare geluid werd gevormd en verder verrijkt met reggae en een randje vuig. Knalnummers rolden één voor één van de lopende band.

Met ruim 150 optredens in alle uithoeken van het land, en enkele uitstapjes over de grens, is Andere Koek! geëvolueerd tot een sensationele live-band. Het is cliché, maar Andere Koek! moet je niet alleen horen, maar ook voelen en beleven. “Ik dacht dat jullie jazz zouden spelen met al die blazers. Gelukkig speelden jullie dikke vrolijke muziek! Eindelijk wat leven in de tent!”, anonieme fan uit Streefkerk (Streefkerk, 2013). Eenmaal op dreef zijn de acht muzikanten niet te stoppen en knallen ze de pannen van het dak. Dit is niet onopgemerkt gebleven en de band heeft dan ook voorprogramma’s verzorgd van onder andere de Bazzookas, Suburban Legends, Jaya the Cat, Talco, The Upsessions, Def P & Beatbusters en meer.

Skapiche

Een energieke uptempo party ska band die van ieder optreden een wervelende show weet te maken! Dit doen zij met hun eigen versie van SKA! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen.
Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.
In juli 2018 is de EP ‘My Night’ uitgekomen waarop de veelzijdigheid van deze band goed te beluisteren is. Check ‘m, trek je favo dansschoenen aan en…
Tot snel?! Skapiche?